وزیر بهداشت اسکاتلند ضمن اعلام آمادگی بیمارستان‌های این کشور برای ارائه خدمات به مجروحان فلسطینی، از اصرار وزیر خارجه اسکاتلند به دیوید کامرون برای فشار بر رژیم صهیونیستی خبر داد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،کم‌تر از یک هفته پیش وزیر بهداشت و وزیر خارجه اسکاتلند اعلام کردند که بیمارستان‌های این کشور آمادگی دارند به آسیب‌دیدگان فلسطینی در غزه طی تهاجم اسرائیلی‌ها کمک کنند. این خبر با توجه به عدم استقلال کامل اسکاتلند از دولت انگلیس و حمایت‌های بی‌قید و شرط انگلیسی‌ها از رژیم صهیونیستی، توجه "مشرق" را به خود جلب کرد. به همین دلیل گفت‌وگویی را با "مایکل ماتسون" وزیر بهداشت دولت اسکاتلند ترتیب دادیم. به خاطر حساسیت‌هایی که مصاحبه وی با یک رسانه ایرانی به وجود می‌آورد، آقای ماتسون ترجیح داد که این مصاحبه به صورت مکتوب انجام شود. ضمناً پاسخ‌های او به سؤالات ما بسیار محتاطانه بود. متن این مصاحبه به شرح زیر است:


آقای ماتسون، در خبرها آمده است که شما و وزیر خارجه اسکاتلند اعلام کرده‌اید که مراکز خدمات بهداشتی اسکاتلند آماده خدمات‌رسانی به مجروحان حملات اخیر اسرائیل به مردم غزه هستند. آیا تصمیم شما در کمک به مردم غزه، بعد از رفراندوم امسال برای استقلال از انگلیس، همچنان منعکس‌کننده موضع اسکاتلند در مسئله فلسطین خواهد بود؟

در صورت استقلال، سیاست خارجی، امنیتی و دفاعی دولت فعلی اسکاتلند بر پایه یک چارچوب مشخص در رشد پایدار اقتصادی، شرکت در همکاری‌های بین‌المللی بر اساس قوانین به منظور تأمین منافع مشترک و حفاظت از مردم و منابع اسکاتلند استوار خواهد شد.

به عنوان نمادی از ارزش‌های حاکم بر سیاست خارجی ما، این دولت کاری خواهد کرد که سایر سیاست‌های دولتی اسکاتلند هیچ آسیبی به کشورهای در حال توسعه وارد نکند، اهداف توسعه بین‌المللی را تضعیف نکند، و در شرایط ایده‌آل به توسعه بین‌المللی نیز کمک کند.

دولت اسکاتلند نیاز به توقف فوری درگیری‌ها و استقرار دوباره آتش‌بس نوامبر 2012 را به رسمیت می شناسد و حامی راه‌حل مسالمت‌آمیز "دو دولت" است. این دولت همچنین عمیقاً در مورد تلفات شهروندان غیرمسلح و مردم بی‌گناه نگران است، و به همین دلیل بیمارستان‌های اسکاتلند آماده درمان غیرنظامیان آسیب‌دیده در خشونت‌های ادامه‌دار و رو به افزایش در غزه است.



تعداد قابل توجهی از فعالان و گروه‌های حامی فلسطین در جهان، در اسکاتلند و ایرلند مستقر هستند. آیا تجربه مردم این دو کشور از ظلم دولت انگلیس می‌تواند دلیلی برای این مسئله باشد؟

مردم اسکاتلند خون‌گرم و دلسوز هستند و دوست ندارند شاهد رنجش افراد باشند، در هر کجای دنیا که می‌خواهد باشد. "حمزه یوسف" وزیر امور خارجه دولت ما کم‌تر از یک هفته پیش در تماس با ویلیام هیگ همتای انگلیسی خود نگرانی اسکاتلند را در مورد خشونت در هر دو طرف جنگ ابراز کرد و از او خواست برای پایان دادن به محاصره غزه به اسرائیل فشار بیاورد. این محاصره از نظر دولت اسکاتلند مجازات دسته‌جمعی محسوب می‌شود و ما خواستار پایان دادن فوری به خشونت‌ها و به ویژه قطع حملات راکتی و هوایی از سوی هر دو طرف شده‌ایم.

وزیر خارجه کشور ما بعد از مطرح کردن پیشنهاد بیمارستان‌های اسکاتلند مبنی بر ارائه خدمات درمانی به بیماران نیازمند مراقبت‌های ویژه، از آقای هیگ هم خواسته بود تا همین کار در انگلستان نیز انجام شود.

آیا این اولین باری است که مقامات اسکاتلند این‌گونه کمک‌ها را به مردم فلسطین پیشنهاد داده‌اند؟

نه. "نیکولا استرگون" معاون وزیر اول اسکاتلند هم سال 2009 پیشنهاد مشابهی مطرح کرده و گفته بود: نهادهای خدمات بهداشتی اسکاتلند آماده کمک‌رسانی به غیرنظامیان آسیب‌دیده در بحران انسانی غزه هستند. دولت در آن زمان با همکاری آژانس‌های کمکی، شرکا، دفتر امور خارجه و مشترک‌المنافع و وزارت توسعه بین‌الملل بررسی کرده بود که چه کمکی می‌تواند به مردم غزه بکند.


استرگون در همان زمان گفته بود: ما بسیار روشن گفته‌ایم که اسکاتلند آماده است برای کمک هر کجا که درخواست کمک‌های عملی صورت بگیرد جهت کاهش درد و رنج کسانی که تحت تاثیر این بحران قرار گرفته‌اند. معاون وزیر اول همچنین تصریح کرده بود: می‌دانیم که سازمان‌های کمک‌رسانی در منطقه حضور دارند و بسیاری از آن‌ها منابع و تجهیزات خوبی هم دارند، اما از ارائه خدمات منع می‌شوند. حیاتی است که این منابع از جمله تجهیزات پزشکی و مواد غذایی به کسانی برسند که هر چه سریع‌تر به آن‌ها نیاز دارند. مجلس اسکاتلند هم ژانویه همان سال جلسه‌ای فوری برای بحث پیرامون موضوع غزه برگزار کرد.

در همان سال 2009، دولت اسکاتلند همچنین اعلام کرد در مجموع 427,996 پوند بودجه اضطراری برای 8 سازمان خیریه اسکاتلندی به کمک‌های انسان‌دوستانه به مردم غزه اختصاص داده شده است. سازمان‌های "کمک مسیحی"، "کودکان را نجات دهید" و "کمک پزشکی به فلسطین" به ارائه کمک‌های غذایی و بهداشتی مورد نیاز کودکان و خانواده‌ها دچار سوء‌تغذیه مشغول شدند. علاوه بر این، دولت اسکاتلند نیز پیش از این هزینه آموزش آتش‌نشانان فلسطینی در اسکاتلند را تقبل کرده بود.

ما همچنین در حال همکاری با وزارت کشور و مقامات محلی برای ارائه پشتیبانی به افراد آسیب‌پذیر گرفتار در درگیری‌های سوریه از طریق "طرح انتقال مردم آسیب‌پذیر" هستیم.

آیا این تصمیم شما برای کمک به مردم غزه نیاز به تصویب مقامات انگلیسی دارد؟

سازمان ملی خدمات بهداشتی اسکاتلند در حال حاضر هم به طور مستقل از بقیه بریتانیا عمل می‌کند و اکثریت قریب به اتفاق خدمات بهداشتی این سازمان درون خود کشور ارائه شده است. همه تصمیم‌گیری‌ها در مورد مسائل بهداشتی و سازمان ملی سلامت اسکاتلند هم به وزرای کشور محول شده است.



بسیاری از مردم و مسئولان در کشورهای غربی به خاطر کمک به مردم فلسطینی از جانب اسرائیل و آمریکا با مشکل جدی مواجه شده‌اند. آیا شما پیش از پیشنهاد کمک به فلسطینی‌ها این مسئله را در نظر گرفته‌اید؟

در بیانیه هفته گذشته توسط دولت اسکاتلند، نگرانی عمیق ما از خشونت در هر دو طرف مناقشه روشن شده است. همان‌گونه که حمزه یوسف وزیر امور خارجه در بیانیه خود گفت: "ما عمیقاً از وضعیت غزه و خشونت در هر دو طرف، و به ویژه پیامدهای انسان‌دوستانه خشونت‌ها برای غیرنظامیان نگران هستیم. " و "اسکاتلند آماده ارائه هر کمکی است که ما می‌توانیم. و به همین خاطر است که پیشنهاد کرده‌ایم تا کمک‌های پزشکی ویژه به غیرنظامیان گرفتار در جنگ ارائه دهیم، در صورتی که خارج کردن آسیب‌دیدگان از منطقه جنگی امکان‌پذیر باشد."
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار