به گزارش
حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، شهیندخت مولاوردی معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده عصر سهشنبه در چهارمین نشست مشاوران وزرا و دستگاههای اجرایی در سالن جلسات ستاد مرکزی کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: یکی از مهمترین دستور کار جلسه موضوع ساختار مناسب و موثر امور خانواده در دستگاههای اجرایی و سازمانها است که طبق مصوبه سومین نشست مشاوران وزرا و دستگاههای اجرایی قرار بر تشکیل گروه کاری و مشخصشدن وظایف عمومی دستگاهها شد.
مولاوردی با بیان اینکه در آستانه سالگرد استقرار دولت تدبیر و امید هستیم، گفت: گزارش عملکرد زنان و خانواده از ۱۷ دستگاه و سازمان اجرایی کشور که شمهای از فرصتها، موانع، چالشها و تهدیدها است را در اختیار رییسجمهور قرار خواهیم داد.
مولاوردی با اشاره به اینکه بسته اجرایی اشتغال پایدار در مصوبه شورای عالی انقلاب تدوین شده، اظهار داشت: در این مصوبه وظیفه اشتغال پایدار زنان به معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری محول شده که تا پایان شهریور آماده شده و به مرحله اجرا در آید.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در دوره آزمایشی اجرای قانون مدیریت کشوری قرار داریم، باید از این فرصت برای بازنگری این قانون در حوزههای مختلف از جمله استخدام زنان شاغل استفاده کنیم.
معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به هماهنگی با معاون توسعه مناطق محروم معاون اول رییسجمهور برای توانمندسازی زنان روستایی و عشایر، خاطر نشان کرد: در این زمینه بنا شد به یک برنامه و پروژه مشترکی با توجه به ظرفیتهای موجود برسیم.
مولاوردی با اشاره به تفاهمنامه این معاونت با صندوق جمعیت ملل متحد در خصوص تقویت ملی و اجرای برنامه حمایتی نهاد خانواده و همچنین سرپرست خانوار گفت: انشاء الله با کمک وزارت امور خارجه و مرکز آمار ایران این برنامه را به اجرا در خواهیم آورد تا از ظرفیت بینالمللی برای پیشبرد این هدف استفاده کنیم.
معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده سومین نشست مشاورین وزرا و دستگاههای اجرایی کشور را که با فراکسیون زنان مجلس برگزار شد را در چارچوب نشستهای نوبهای و تعامل با مجلس شورای اسلامی دانست و یادآور شد که با تبادل نظر با فراکسیون زنان مجلس در چارچوب وظایفی که دو قوه دارند، بتوانیم در پیشبرد مباحث زنان و همچنین موارد تأکید شده در سند ۲۰ ساله در مورد حقوق شرعی زنان در همه زمینهها، بهرهمند شویم.
مولاوردی ادامه داد: با توجه به وضعیت موجود و آسیبشناسی فرارو، فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی از اصلاح قانون گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، استقبال میکند تا نهایتاً با ارائه لایحه از طرف معاونت حقوقی ریاست جمهوری به مجلس شورای اسلامی تقدیم گردد تا این قانون به مرحله اجرایی برسد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به خبری که در برخی از رسانهها مبنی بر ازدواج و ثبت غیرقانونی دختران زیر ۱۵ سال، منتشر شده است، اشاره کرد و گفت: در جلسه اخیر هیأت دولت گزارش مربوط به این ثبت غیرقانونی را ارائه و مقرر شد وزیر دادگستری از نحوه ثبت این ازدواجها در سازمان ثبت احوال کشور پیگیری و گزارشی به هیأت دولت ارائه دهد.
معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده به دستور رییسجمهور در خصوص ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و پوششهای مناسب برای خانمها اشاره و خاطر نشان کرد: مقرر شد با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و معاونت امور زنان و خانواده و اتحادیههای صنفی اقدامات و پیگیریهای لازم انجام گیرد.
مولاوردی با اشاره به برگزاری اجلاس و جشنواره بینالمللی نقش زنان در حفظ، ترویج و انتقال بیننسلی ناملموس در اصفهان در مهرماه جاری از سوی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، گفت: این برنامه از برنامههای یونسکو و با همکاری شهرداری اصفهان انجام خواهد گرفت و حدود ۶۵ میهمان خارجی در این اجلاس شرکت خواهند کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تکمیل گزارش ارائه شده و وظایف اختصاصی دستگاههای اجرایی پرداخت و اظهار امیدواری کرد که دستگاههای ذیربط در تکمیل، تجمیع و تدوین چارچوب راهبردهای حوزه زنان و خانواده هر یک در حوزه تخصصی خود و با بهرهمندی از ظرفیتهای موجود از جمله بهرهگیری از اساتید دانشگاهها بتوانند در پیشبرد امور مفید و مثمرثمر باشند.
معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: برای برنامهریزی و تصمیماتی که در حوزه زنان و خانواده گرفته میشود، صاحبنظران و شاغلان در دستگاهها میتوانند در این کارگروهها فعال بوده و بنا به تناسب موضوعات از جمله در قانون مدیریت خدمات کشوری کمک کنند.
مولاوردی در ادامه با اشاره به سفر به قم در سالگرد استقرار دولت یازدهم و همزمانی آن با روز ولادت حضرت معصومه(س) و روز دختر، گفت: انشاء الله بتوانیم از این سفر بهره کامل را برده و از محضر مراجع عظام بهرهمند شویم.
معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده در پایان از تلاشها و اقدامات صورت گرفته توسط کمیته امداد امام خمینی(ره) برای ارتقاء و بهبود شرایط زنان سرپرست خانوار تشکر کرد.
انواری سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز در این نشست با اشاره به اینکه در زمینه زنان سرپرست خانوار دچار نگاه چالشی سنتی و مدرن شدهایم، تصریح کرد: هنوز نتوانستیم، در صحنه عمل بگوییم زن مسلمان، معتقد در جامعه اسلامی و ولایی چگونه باید در جامعه حضور و فعالیت داشته باشد چرا که زنان در عرصههای مختلف از جمله در دانشگاه، زندگی و بویژه اشتغال با چالشهای متعدد روبهرو هستند.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) خاطر نشان کرد: انسانها در درونشان اتاق فکر دارند و اگر انسانها در تعادل مناسب قرار داشته باشد و ورودیهای اتاق فکرشان هم تنظیم شود، تصمیمات و اعمال رفتاری درست از آنها سر میزند، در زنان این اتاق فکر ویژگی استثنایی دارد، که آن «عاطفه» است که بسیار ارزشمند و ودیعه الهی است.
انواری دو عنصر سرمایه زنان را «جمال» و «عاطفه» دانست، گفت: اسلام تلاش می کند از دو ویژگی «جمال» و «عاطفه» که هدیه الهی به زنان است در خدمت رشد و تعالی خود قرار دهد. اگر زن در یک شرایط و تعادل مناسب قرار گیرد، میتواند درست تصمیم گرفته و به آن تعالی و رشد خواهد رسید، اما اگر تعادل فرد بهم بخورد، نمیتواند به یک عزم و تصمیم مناسب برسد.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره)اظهار داشت: رویکردمان این باشد که زنان سرپرست خانوار که جزو قشر محرومین جامعه هستند و این محرومیت به آنها تحمیل شده است، ان شاء الله بتوانیم مشکلات این قشر را که حدود ۱۵ میلیون نفر هستند، را حل کنیم.
وی با اشاره به اینکه مشاورین و مسئولان نظام باید در رفع مشکلات زنان سرپرست خانوار تلاش کنند و حق را مطالبه کنند، گفت: اگر حقوق اینها احیاء نشود، قادر به حل مسایل و مشکلات جاری کشور نخواهیم بود.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) خاطر نشان کرد: حدود ۴۰۰ هزار کودک تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) داریم که در آینده، اهداف و آرمانهای انقلاب را تأمین می کنند و اگر این سرمایه عظیم را هدایت نکنیم در جامعه ضرر خواهیم کرد و به تخریب و چالش نزدیک میشویم.
در ابتدای جلسه خانم اسماعیلی معاون اداره کل حمایت های اجتماعی و مشاور امور زنان و خانواده کمیته امداد امام خمینی(ره) به تبیین و تشریح دغدغهها و مشکلات پیش روی زنان سرپرست خانوار پرداخت و گفت: ان شاء الله با رفع مشکلات زنان سرپرست خانوار در حوزه های مختلف اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی بتوانیم جایگاه، موقعیت و حضور این زنان را در جامعه احیاء و بازسازی کنیم.
اسماعیلی حاشیه نشینی و مشکلات عاطفی و روحی، نگرشهای نادرست اجتماعی و سوء استفاده توسط افراط فرصت طلب و کاهش اعتماد عمومی، عدم وحدت بینش مسئولین و باورهای نادرست سنتی و کاهش سن طلاق و کاهش سن زنان سرپرست، کم سواد و بیسوادی و ازدیاد دختران بازمانده از ازدواج، از کار افتادگی و معلولیت و زندانی شدن، بیماری، مهاجرت، بدسرپرستی، مفقود و متواری بودن سرپرست خانواده را از جمله مشکلات اصلی زنان سرپرست خانوار دانست.
وی پنج هدف راهبردی برای خدمترسانی به زنان سرپرست خانوار را تبیین و تصریح کرد: حفظ کرامت و شأن انسانی زنان سرپرست خانوار، افزایش امید به زندگی و تقویت شاخصهای بهداشت روح و جسم، امنیت و سلامت خانوار زن سرپرست و توجه به ابعاد رفاهی و معیشتی زنان سرپرست خانوار و فرزندانشان و توسعه و ارتقاء رفاه اجتماعی زنان سرپرست خانوار از جمله راهبردهای خدمترسانی به این زنان است.
معاون اداره کل حمایت های اجتماعی و مشاور امور زنان و خانواده کمیته امداد امام خمینی(ره) خاطر نشان کرد: توسعه برنامههای توانمند محور و سلامت معنوی و در حوزه سلامت جسمی و روحی زنان سرپرست خانوار، کنترل مدیریت عوامل خطرآفرین، تمرکز و پیشگیری از بیماریهای روحی و روانی، ترویج سبک زندگی سالم و ارائه طرحها و برنامههای سلامت محور در سطح ملی در حوزه سلامت و خانواده از جمله برنامههایی است که در حال حاضر اجرایی و پیگیریهای لازم در این زمینهها انجام شده است که نتایج خوبی نیز به دنبال داشته است.
اسماعیلی با بیان اینکه اکثر زنان سرپرست خانوار با توجه به آشنایی نداشتن به مقوله بینش اقتصادی در فقر بهسر میبرند، افزود: عدم وجود باور عمومی نسبت به زن نانآور در جامعه، باعث محدود شدن روابط اجتماعی آنان میشود و این امر نیازمند احیاء و بازسازی و فرهنگ سازی در جامعه است و نیز باید بسترهای لازم را برای زنان سرپرست خانوار ایجاد کنیم تا آنها بتوانند با عزت و سربلندی بتوانند در جامعه حضور داشته باشند.
وی با بیان اینکه سامانه روزآمد را برای شناسایی زنان سرپرست خانوار در مناطق محروم ایجاد کردهایم، اظهار داشت:این سامانه قابل نصب در همه دستگاهها است و امیدواریم سازمانها و دستگاههای مربوطه از این سامانه استفاده لازم را برای ارتقاء، تأمین و تحت پوشش قرار دادن زنان سرپرست خانوار در حوزههای مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را انجام دهند.
همچنین در این نشست قمشه معاون امور حقوقی و مجلس کمیته امداد امام خمینی(ره) به تبیین خدمات حقوقی کمیته امداد امام خمینی(ره) و میرشکار معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی(ره) به تبیین فرآیند اجرایی توانمندسازی فرهنگی خانوارهای زن سرپرست، لکی معاون اداره کل طرح های اقتصادی معاونت خودکفایی اشتغال، به تبیین اشتغالزایی و توانمندسازی اقشار کمدرآمد در زمینه اشتغال بخصوص در زمینه زنان سرپرست خانوار پرداختند.
مولاوردی با حضور در بازارچه خیریه ستاد مرکزی کمیته امداد خمینی(ره) از بخشهای مختلف این بازارچه و غرفههایهای تولیدات مددجویان در زمینههای صنایع دستی و پوشاک و همچنین طرحهای مشارکتی کمیته امداد بازدید کرد.
وی همچنین سپس با حضور در جشن رمضان در مصاحبه زنده تلویزیونی شبکه پنجم سیما حضور یافته و به تشریح اقدامات و برنامههای معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری پرداخت و گفت: دولت تلاش خود را برای بهبود و ارتقاء وضعیت زنان سرپرست خانوار در حوزههای مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی خواهد کرد.
انتهای پیام/