به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ سید موید علویان فوق تخصص گوارش و کبد و بنیانگذار و رئیس مرکز هپاتیت تهران گفت: با توجه به میزان شیوع بیماری کبد چرب در جامعه ایرانی، میتوان گفت درصد قابل توجهی از مردم کشورمان، مبتلا به این بیماری هستند و این نشان دهنده اهمیت موضوع "کبد چرب" است.
این فوق تخصص گوارش و کبد ادامه داد: کبد چرب نمایانگر آن روندی است که در متابولیسم بدن رخ می دهد. بسیاری از بیماریهای قلبی، دیابت، سکتههای مغزی و قلبی و کبد چرب نشان می دهد سندروم متابولیسمی در بدن وجود دارد که فرد را مستعد به ابتلا به این بیماریها میکند.
وی همچنین اظهار داشت: سبک زندگی جدید (زندگی ماشینی)، عدم تحرک و نوع غذاهای مصرفی سبب شده بشر کم تحرک شود و دچار عوارض آن شده و بیماریهای متابولیکی شیوع پیدا کند. متاسفانه اکثر موارد مبتلایان به کبد چرب، علامتی ندارند و تا زمانی که این بیماری خود را کامل نشان ندهد، به پزشک مراجعه نمی کنند.
افراد چاق و کم تحرک مستعد بیماری کبد چرب هستند
علویان افزود: افراد چاق و کم تحرک و کسانی که غذاهای مصرفی آنها بیشتر چرب و نشاسته دار می باشد، بایدخود را مستعد این بیماری ببینند و حتما به پزشک مراجعه کنند.
بیماری کبد چرب قابل کنترل است
این رئیس مرکز هپاتیت تهران هشدار داد: مردم جامعه باید آگاه باشند که پیشگیری بهتر از درمان است، هزینه کمتری در بردارد و اثربخشی آن بیشتر است و با این کار میتوان پیشرفت این بیماری را در جامعه کنترل کرد.
وی گفت: بیماری "سندروم متابولیک" یا "کبد چرب" کاملا قابل پیشگیری است و تشخیص آن با سونوگرافی و انجام تستهای قند و چربی خون و آنزیمهای کبدی امکان پذیر است.
انتهای پیام/