به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران فربد فدایی ، با تأکید بر تفاوت ساختار دستگاه عصبی در زنان و مردان اظهارداشت: بین زنان و مردان تفاوت ساختار دستگاه عصبی وجود دارد که موجب تفاوت کارکردی بین این دو جنس میشود، مراکز مختلف تکلم در مردان بیشتر در نیمکره چپ است اما در زنان این مراکز بین دو نیم کره چپ و راست قرار دارد به همین علت است که هنگام صدمات وارده به جمجمه و مغز، مردان بیشتر از زنان آسیب میبینند.
وی افزود: همچنین زنان بازتوانی بهتری نسبت به مردان در مقابله با آسیب مراکز مختلف تکلم نشان میدهند.
این روانپزشک ادامه داد: همچنین مردان از نظر توانایی تحلیلی، زبان و ریاضی نسبت به زنان برتری دارند و در عین حال زنان از نظر توانایی مرتبط با احساسات، عواطف و دیدگاه کل گرایانه نسبت به مردان برتر هستند. زنان در مسائل عاطفی و احساسی تسلط بیشتری بر کارکردهای روانی دارند در حالی که مردان منطقیتر و جزء گرایانه مسائل را ارزیابی میکنند، زنان به لحاظ عاطفی و دیدگاه کلی برتر هستند.
این متخصص حوزه بهداشت روان تأکید کرد: قطعه گیجگاهی چت در مردان رشد بیشتری پیدا میکند به همین دلیل مردان نسبت به زنان در مسائل تحلیلی و ریاضی و منطقی موفقتر هستند.
وی افزود: حجم کلی مغز زنان مقداری کمتر از مردان است اما با توجه به اینکه جثه زنان نیز نسبت به مردان کوچکتر است از نظر توانمندی هوشی تفاوتی بین این دو جنس وجود ندارد. همچنین بانوان از نظر مهارتهای کلامی سریعتر از مردان رشد میکنند و شیرخواران دختر زودتر از شیرخواران پسر شروع به صحبت میکنند.
این متخصص حوزه بهداشت روان گفت: توانایی مربوط به مکانیابی در مردان نسبت به زنان بیشتر رشد پیدا میکند و علت آن ضرورت آگاهی مردان از محیط زندگی، شکار و رهایی از مخاطرات بوده است.
فدایی افزود: همانطور که دو نیم کره مغزی در انسانها مکمل یکدیگر است نقشهای ذهنی، شناختی و عاطفی در این دو جنس مکمل یکدیگر است بنابراین بهتر است زنان و مردان در مسائل مختلف زندگی از جمله تصمیمات خانوادگی یار و یاور یکدیگر باشند.
وی با تأکید بر لزوم در نظر گرفتن تفاوتهای ساختاری و شناختی در زنان و مردان اظهار داشت: خداوند برای زنان و مردان تکالیف متفاوتی را در نظر گرفته است، مهمترین وظیفه بانوان توانایی پرورش فرزند است، واقعیت این است که جاودانگی زنان به صورت عینیتری نمود پیدا میکند زیرا با زایمان و پرورش روبرو است.
وی افزود: مردان از این توانمندی محروم هستند و برای اثبات زایندگی خود بیشتر در فعالیتهای اجتماعی وارد میشوند تا نام خود را زنده نگه دارند، این نکتهای است که در داستانها و مثلها نیز تمرکز پیدا کرده است.
وی ادامه داد: به طور کلی در گزینش مشاغل، زنان و مردان باید ضمن توجه به علائق خود ضرورتها و نیازمندیهای کلی خانواده را نیز در نظر بگیرند. مهمترین وظیفه خانواده پرورش نسل آینده است و کسی که این کار را انجام میدهد بالاترین پاداش را دریافت میکند.
وی خاطرنشان کرد: در صورتی که زنان بین پرورش فرزندان و شغل متناسب با این هدف والا و البته تواناییهای آنها، تعادل برقرار کنند علاوه بر خود آنها جامعه نیز از منافع آن بهرهمند میشون.