محمد کاظم شفیعی استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران تصریح کرد: در سالهای اخیر اقدامات نسبتا خوبی در جهت پیشگیری و کنترل عفونتها و مسمومیتهای غذایی صورت گرفته که نتیجه آن کاهش این بیماریها در برخی از مناطق و کشورها بوده است.
وی افزود: البته در برخی از کشورها نه تنها بیماریهای ناشی از غذا کنترل شده است بلکه موارد ابتلا به این بیماری نیز افزایش نسبی یافته است.
شفیعی گفت: در واقع باید به این نکته اشاره کرد که با وجود اقداماتی که تاکنون صورت گرفته است اما همچنان موارد ابتلا به بیماریهای ناشی از غذا و مرگومیر مرتبط به این بیماری بسیار بالا است.
وی با اشاره به مرگومیر میلیونها نفر در جهان بر اثر بیماریهای مرتبط با غذا تاکید کرد: گزارشهای سازمان بهداشت جهانی نشان میدهند که بیماریهای ناشی از غذا عامل حدود 7 میلیون مورد مرگومیر در سال در مناطق مختلف جهان است.
شفیعی یادآور شد: یکی از مهمترین ضعفها در خصوص مواد غذایی اطلاعات کم مردم در خصوص بیماریهای مرتبط با غذا و راههای پیشگیری از این بیماریهای است.
وی خاطر نشان کرد: ضعف در نظارت و کنترل مواد غذایی نیز یکی دیگر از عوامل مهم مرتبط با شیوع بیماریهای ناشی از غذا در سراسر جهان و از جمله در کشورمان است.
انتهای پیام/