دکتر نجفی رئیس شورای سیاستگذاری نمایشگاه ایران فارما گفت : در اولین نمایشگاه بین المللی دارو، صنایع و خدمات وابسته؛ شرکتهای تولیدکننده دارو، مواداولیه و موثره دارو، ماشینآلات دارویی، ارایه دهنده خدمات واردات و صادرات دارو و سایر شرکتهای مرتبط با این حوزه حتی شرکتهای ارایه دهنده خدمات چاپ و بستهبندی مرتبط با صنعت داروی داخلی و خارجی، حضور خواهند داشت.
وی با بیان اینکه براساس قوانین کشوری و همانند سایر نمایشگاههای دیگر، شرکتهای خارجی میتواند در این نمایشگاه مشارکت کنند؛ افزود: با توجه اهمیت دارو؛پیشنهاد ما به وزارتخانههای مرتبط(خصوصاً وزارت بهداشت و وزارت امورخارجه) این است که این نمایشگاه را در عرصه داخلی، منطقهایی و بینالمللی معرفی و از این فرصت برای تقویت مواضع کشور و صنعت داخلی دارو استفاده کنند.
رییس سندیکای صنایع داروهای انسانی ایران اضافه کرد: امکانات و زمان اندکی در اختیار ستاد برگزاری نمایشگاه قرار دارد، لذا این ستاد به تنهائی قادر به اطلاعرسانی مناسب و رسمی در سطح جهانی نیست، امّا اگر از طریق سفارتخانههای کشورمان و از طرف وزارت بهداشت به وزارتخانههای مشابه در کشورهای دیگر اطلاعرسانی مناسبی صورت پذیرد، این موضوع ضمن ایجاد بستر لازم برای حضور شرکتهای خارجی در نمایشگاه و به تبع آن تقویت صنایع داروسازی کشور؛ موجب شفافیت مواضع این کشورها در خصوص تامین داروی مردم ایران خواهد شد.
دکتر نجفی یکی از اهداف برگزاری این نمایشگاه را توجه و توسعه صادرات دارو بیان کرد و گفت :در حال حاضر صدها قلم دارو تولیدی صنایع دارویی ایران،به دهها کشور، صادر می شود لذا برگزاری نمایشگاه«ایران فارما» میتواند فرصت خوبی برای تقویت صادرات دارو و مواد اولیه دارویی از ایران به کشورهای دیگر شود.
وی به سایر برنامههای نمایشگاه «ایران فارما» اشاره کرد و گفت: در تلاش هستیم تا از این نمایشگاه نهایت بهرهبرداری را داشته باشیم، بهعنوان نمونه کنگرههای علمی با امتیاز بازآموزی، نشستهای تخصصی و امثال آن را در برنامه خواهیم داشت.
رییس سندیکای صنایع داروهای انسانی ایران با بیان اینکه نمایشگاه دارو معمولا در همه کشورهای دارای این صنعت برگزار می شود ؛گفت: در کشور ما طی سنوات قبل؛ نمایشگاههای محدودی با کمک صنایع دارویی برگزار شده اما نمایشگاه مستقل و قابل توجه ای نبوده است لذا این سندیکا از سال 1390 برای برگزاری نمایشگاه بینالمللی دارو تلاش کرد و خوشبختانه با مساعدت سازمان توسعه تجارت ایران و شرکت سهامی نمایشگاهها، سرانجام مجوز برگزاری ایران فارما صادر شد
رئیس شورای سیاستگذاری نمایشگاه ایران فارما افزود: البته در برپایی این نمایشگاه چند تشکل دیگر دارویی که مربوط به مواد اولیه، داروهای بیوتکنولوژی، واردات و صادرات دارو هستند، به همراه سازمان غذا و دارو، سندیکا را یاری خواهند کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه صنایع داروسازی ایران نه تنها به لحاظ کمی، بلکه از ابعاد دانشی و کیفی نیز به پیشرفتهای مهمی دست یافته است، گفت:صنایع داروسازی ایران وارد عرصههای نوین تولید داروهای با فنآوری بالا، نظیر داروهای «نانوتکنولوژی» و «بیوتکنولوژی» شده است.
دکتر نجفی افزود: داروسازی از جمله صنایع دانشبنیان است و در تمامی دنیا تولید مشترک دارو و تبادلات علمی بین مراکز پژوهشی و صنایع دارویی با یکدیگر موجب ارتقاء توان تولیدی خواهد شد، بنابراین نمایشگاه «ایران فارما»، جایگاهی برای شکلگیری این نوع همکاریهای متقابل است.
مدیرکل نظارت بر دارو سازمان غذا و دارو نیز به برپائی نمایشگاه ایران فارما اشاره کرد و گفت:ایران در حوزه دارو توانمندیهای منحصر به فردی در سطح منطقه بلکه درکل کشورهای درحال توسعه دارد و این توانمندیها و دستآوردها، بایستی به اطلاع دیگر کشورها برسد تا حوزه عرضه آنها محدود بهداخل نباشد.
وی افزود: نمایشگاه ایران فارما؛ توسط بخش صنعت پیشنهاد شده و برگزارکننده آن یک تشکل صنعتی است که با همکاری سایر انجمنهای صنعتی و خدماتی حوزه دارو، این نمایشگاه را برگزار می کند.
دکتر پیرصالحی افزود:سازمان غذا و دارو نیز براساس راهبردهای خود، که در راس آنها حمایت از تولید داخلی دارو است، از این نمایشگاه حمایت کرده است، امّا دخالت اجرایی در آن ندارد.
وی در ادامه بر اهمیت راهبردی دارو در سلامت جامعه، پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکید کرد و گفت: تاکنون همه برنامه ها ، در جهت تامین داروهای مورد نیاز کشور آنهم با کیفیت مطلوب و دسترسی آسان و عادلانه همه اقشار جامعه ، حرکت کرده است و حاصل این تلاشها ایجاد بیش از 100 کارخانه داروسازی، حدود80کارخانه تولید مواد اولیه و موثره، دهها شرکت توزیع دارو به صورت سراسری و منطقهایی و شرکتهای تخصصی واردات و صادرات دارو در کشور است.
دکتر پیرصالحی افزود: در حال حاضر از 41 میلیارد انواع دارو که سالانه در کشور مصرف میشود، بیش از 96 درصد ساخت داخل است که میانگین عمق تولید داخل آنها به لحاظ مواد اولیه (اعمّ از مواد موثره و ملزومات)، به طور میانگین بیش از 55 درصد است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه داروهای ساخت داخل عمدتاً داروهای ضروری و پرمصرف هستند، از حدود 2900 قلم دارو که در فهرست دارویی کشور ایران(اعم از: قرص، شربت، ویال، سرم، کپسول و...)، درج شده و تجویز میشود، بیشاز دو سوم ساخت داخل است.
وی تاکید کرد: این حجم از تولید داخل اعمّ از داروی ساخته شده و مواد اولیه، سالانه از خروج میلیاردها دلار ارز جلوگیری کرده و برای حدود 20 هزار نفر ایجاد شغل کرده است که اکثراً دارای تحصیلات بالاتر از دیپلم هستند.
دکتر پیرصالحی ادامه داد: کل ارزش بازار دارویی کشور حدود 8 هزارمیلیارد تومان و ارز مصرفی در این حوزه( اعم از بخش تولید و واردات داروی ساخته شده)، کمتراز 2 میلیارد دلار است.
مدیرکل نظارت بر دارو سازمان غذا و دارو گفت: پارسال در این ایّام، به دلایل گوناگون، حدود 320 قلم دارو در زمره داروهای کمیاب و یا نایاب قرار گرفته بود و بسیاری از کارخانههای داروسازی و حتی مواد اولیه دارویی نیز با مشکلات متعددی از جمله تامین ارز مورد نیاز و ترخیص مواد وارداتی خود مواجه بودند.
مدیرکل نظارت بر دارو سازمان غذا و دارو ادامه داد: لذا اولین برنامه دولت یازدهم؛ بازگرداندن آرامش به بازار دارویی کشور بود که خوشبختانه ظرف مدت کوتاهی انجام شده و هم اینک اکثر داروها در دسترس مردم قراردارد.
دکتر پیرصالحی درباره راهبرد دولت درحوزه دارو، گفت: حمایت حداکثری از بخش تولید، توجه جدی به کیفیت، قیمت و دسترسی مناسب به دارو برای همه اقشار ملت ؛ مهمترین راهبردهایی است که وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو قرار دارد
علاقه مندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر از این نمایشگاه به پایگاه اطلاع رسانی نمایشگاه به نشانی www.iranpharmafair.ir مراجعه کرده و یا با شماره تلفن های (10 خط) 26206727-021 مربوط به ستاد برگزاری نمایشگاه تماس بگیرند..