بنابر گفته معاون وزیر نیرو، برنامه‌ریزی شده هر سال متوسط ۱۰ هزار مگاوات به ظرفیت تجدیدپذیر‌های کشور اضافه کنیم.

انرژی تجدیدپذیر به نوعی از انرژی اطلاق می‌شود که از منابع طبیعی به دست می‌آید و این منابع به طور طبیعی در طول زمان تجدید می‌شوند، به همین دلیل به عنوان تجدیدپذیر از آنها نام می‌برند توسعه و افزایش ظرفیت تولید برق از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر که اکنون باتوجه با ناترازی‌های موجود یک ضرورت محسوب می‌شود و در همین راستا هم قانون برنامه هفتم به این توسعه تاکید دارد.

اما در حال حاضر سهم تجدیدپذیر‌ها در تولید برق کشور سهم کوچکی است که در همین رابطه هم عباس علی‌آبادی وزیر نیرو در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در تولید برق کشور خیلی ناچیز است در حال حاضر این عدد فکر می‌کنم کمتر از ۱۰ درصد باشد. اگرچه از سهم قابل توجهی از نیروگاه‌های برق آبی استفاده می‌کنیم، اما آنها را نمی‌توانیم تجدیدپذیر به حساب آوریم. نیروگاه‌های تجدیدپذیر با الگوی پذیرفته شده که بین‌المللی است در کشور ما حدود هزار مگاوات در مقایسه با ۱۰۰ هزار مگاوات ظرفیت اسمی نصب شده عدد ناچیزی است.

افزایش ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر که بر اساس برنامه هفتم حالا یکی از برنامه‌های مهم دولت چهاردهم به شما می‌رود و در همین رابطه محسن طرز طلب معاون وزیر نیرو در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص برنامه‌ریزی‌های برای افزایش ظرفیت تولید تجدیدپذیر‌ها گفت: آنچه که برنامه‌ریزی شده تا انتهای دولت چهاردهم حدود ۲۵ هزار مگاوات خورشیدی و ۵ هزار مگاوات بادی به ظرفیت‌های تولیدی در این زمینه اضافه شود.

این مقام مسئول در ادامه می‌گوید: تا پایان سال نسبت به ظرفیتی که وجود داشته حدود ۵۵۰ مگاوات ظرفیت اضافه می‌کنیم همچنین به وزیر نیرو و دولت قول دادیم که تا انتهای شهریور سال آینده نیز ۳ هزار مگاوات دیگر هم به ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر‌ها اضافه کنیم.

هر سال ۱۰ هزار مگاوات برق تجدیدپذیر وارد مدار می‌شود

این مقام مسئول می‌گوید: برنامه‌ریزی شده هر سال متوسط ۱۰ هزار مگاوات به ظرفیت تجدیدپذیر‌های کشور از جمله خورشیدی و بادی و... اضافه کنیم.

پیش از این هم طرز طلب رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران بر لزوم حرکت جدی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور تاکید کرد و گفته بود: انتظار رئیس جمهور، وزیر نیرو و مجموعه حاکمیتی کشور از سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری ایران (ساتبا) این است که تولید بیش از ۳۰ هزار مگاوات برای رفع ناترازی انرژی کشور در مدت کوتاه محقق شود.

چالش‌های پیش روی توسعه تجدیدپذیر‌ها چیست؟

اما باید اشاره کرده بر سر توسعه و افزایش ظرفیت‌های تجدیدپذیر‌ها موانع مختلفی هم وجود دارد که در این راستا مددی رئیس هیات مدیره انجمن تجدیدپذیر ایران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفته بود: چالش‌های اصلی بر سر راه توسعه تجدیدپذیر‌ها عمدتا تامین زمین، تأمین منابع مالی برای احداث، تأمین مالی پایدار برای خرید تولیدات تجدیدپذیر‌ها و تامین ارز مورد نیاز است که اگر این موارد با همراهی دولت و همکاری بخش خصوصی حل شود حتی افراد در مقیاس خرد هم برای توسعه تجدیدپذیر‌ها تشویق خواهند شد.

بحثی که می‌طلبد باتوجه به شرایط ناترازی‌های کشور برای رفع آنها  تلاش ویژه‌ای انجام گیرد تا برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای توسعه تجدیدپذیر‌ها به شکل مطلوبی محقق شود.

برچسب ها: تجدیدپذیر ، صنعت برق
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار