غفور عبداللّهی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز گفت: سالانه 2084 تن گوشت بوقلمون در استان تولید می شود.
وی افزود: 1944 تن گوشت از بوقلمون بومی و همینطور 140 تن گوشت از بوقلمون صنعتی در استان استحصال می شود.
وی تشریح کرد: وقت آن رسیده است که پرورش بوقلمون حالت صنعتی به خود بگیرد زیرا راندمان و بازده اقتصادی بیشتری نسبت به پرورش سنتی و روستایی داشته و می تواند سهم بالاتری را در تامین پروتئین انسانی مورد نیاز استان داشته باشد.
عبداللّهی ضمن بازگو نمودن اهداف مهم پرورش بوقلمون ادامه داد: مهم ترین هدف از پرورش بوقلمون را می توانیم دستیابی هر گله به وزن مطلوب و مورد نظر با حفظ ویژگی های کیفی آن قلمداد نماییم.
وی از نقش سهم گوشت بوقلمون در ارتقا ضریب سلامت جامعه گفت و تاکید کرد: در صورت افزایش سهم گوشت بوقلمون در پروتئین مصرفی، ضریب سلامت جامعه ارتقا خواهد یافت.
مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: از هر بوقلمون بومی 6-5 کیلوگرم گوشت و از هر بوقلمون صنعتی 15-12 کیلوگرم گوشت تولید می شود.
وی تشریح کرد: گوشت اين پرنده حاوي هر دو نوع گوشت سفيد و قرمز است، 65 درصد گوشت بوقلمون سفيد و در ناحيه سينه و 35 درصد آن تيره و در ناحيه ران ها قرار دارد، گفتنی است که هر يك از اين گوشت ها از نظر طعم و مزه باهم متفاوتند.
بهروزین با اشاره ای به ویژگی های گوشت بوقلمون ادامه داد: گوشت سفید و بدون پوست بوقلمون، یک ماده غذایی با پروتئین بالا و چربی کم است. کسانی که باید غذاهای کم چرب بخورند، میتوانند از قسمت سفید گوشت بوقلمون استفاده کنند.
مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: گوشت سينه و بال ها سفيد و لذيذ و از نظر مزه شبيه گوشت گوساله است و گوشت قرمز آن كه اغلب در ران ها يافت مي شود، بسيار نرم و طعمي شبيه گوشت پرندگان وحشي يا شكاري را دارد.
وی با معرفی شهرستان های برتر در پرورش بوقلمون صنعتی اظهار داشت: ملکان، مرند و میانه از شهرستان های برتر آذربایجان شرقی در پرورش بوقلمون صنعتی هستند.
بهروزین تاکید کرد: فرهنگسازی گسترده و کارشناسانه در زمینهی نهادینهسازی اهمیت سلامت عمومی جامعه از مهمترین راهکارهای گسترش فرهنگ سلامت و بهداشت عمومی جامعه است.
کارشناس مسئول سایر طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اذعان داشت: سالانه از هر بوقلمون ماده بومی 40 تخم حاصل می شود.
کمال نیکسان افزود: افزایش حجم توده گوشت قسمتهای سینه و ران نسبت به حجم استخوان و در نتیجه ضایعات کمتر نسبت به گوشتهای مشابه ویژگی برجسته بوقلمون است.
وی با اشاره ای به میزان کم کلسترول در گوشت بوقلمون تشریح کرد: کارشناسان گوشت بوقلمون را به دلیل دارا بودن بافت ویژه، هنگام طبخ حجم خود را از دست نداده و به دلیل داشتن پروتئین بالا، حداقل چربی اشباع شده، کمترین سطح کلسترول و عدم دارا بودن چربی میانبافتی در مقایسه با گوشت قرمز، از اهمیت بسیاری برخوردار می دانند.
نیکسان ضمن اشاره به میزان تولید تخم شترمرغ در استان ادامه داد: کارشناسان سالانه تولید 860 تن تخم بوقلمون در استان را برآورد نموده اند.