عضو هئیت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت:متأسفانه خیلی از تحقیقاتی که در کشورمان به وسیله اساتید یا دانشجویان انجام می‌شود هدفش رفع نیازهای جامعه نیست بلکه هدف ارتقاء مرتبه علمی اساتید است که در حقوق و دستمزدشان تأثیرگذار باشد این موجب می‌شود که خیلی از مقالاتی که اساتید ما می‌نویسند برای مجلات معتبر علمی خارج که ISI گفته می‌شود ارسال می‌شود.

"محمدرضا مرندی" در گفتگو با خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در رابطه با اینکه تولید علم در کشور باید در جهت حل مشکلات علمی کشور باشد، اظهار داشت: به طور کل یکی از سیاست‌هایی که در حوزه علم همواره باید دنبال کنیم این است که دانشگاه تولید شود و در همان مکان باقی بماند ، چرا که هدف از تولید علم پیشرفت جوامع بشری است، لذا سیاستی که ما در حوزه توسعه علمی باید دنبال کنیم این است که علم برای جامعه و برای رفع نیاز جامعه باشد. 

وی ادامه داد: ما در دانشگاه‌ها همچنین در وزارت علوم یک مدیریت ارتباط با صنعت یا ارتباط با جامعه را داریم به این جهت که علم ما در خدمت صنعت و جامعه باشد.

عضو هئیت علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: برای اینکه این تلقی به وجود نیایید که فقط بحث فنی مد نظر است، در صدد هستیم تا مدیریت پیشنهاد شده به مدیریت ارتباط علم با جامعه یا دانش با جامعه به جای علم با صنعت تغییر عنوان دهد. چرا که ما علمی را می خواهیم که برای جامعه پیشرفت به ارمغان آورده و مشکلات را حل کند.

مرندی اظهار داشت: متأسفانه خیلی از تحقیقاتی که در کشورمان به وسیله اساتید یا دانشجویان انجام می‌شود هدفش رفع نیازهای جامعه نیست بلکه هدف ارتقاء مرتبه علمی اساتید است که در حقوق و دستمزدشان تأثیرگذار باشد این موجب می‌شود که خیلی از مقالاتی که اساتید ما می‌نویسند برای مجلات معتبر علمی خارج که ISI گفته می‌شود ارسال می‌شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: این موضوع محدود به رفع نیاز اساتید است نه نیازهای جامعه به همین جهت نکته‌ای که رهبری فرمودند در خصوص اینکه علم باید رفع نیاز کند این مسئله کاملا مهمی است و تا زمانی که ما این راهبرد را در نظام آموزش عالی و تحقیقات کشورمان دنبال نکنیم تحقیقات ما منجر به توسعه کشور و تولید ثروت ملی نخواهد شد.
  
انتهای پیام/  
 
 
 
 
برچسب ها: دانشگاه ، رهبر ، جامعه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار