کمک به ابراز عواطف و احساسات فرد سوگوار به هر طریقی می‌تواند در بهبود و تسکین وی کمک کند.

 به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، تعیین تکلیف کردن به فرد سوگوار از جهت اینکه از بروز عواطف و احساسات خود جلوگیری به عمل آورد، می‌تواند استرس بیشتری را به جسم و روان فرد سوگوار از جهت اینکه از بروز عواطف و احساست خود جلوگیری به عمل آورد، می‌تواند استرس بیشتری را به جسم و روان فرد سوگوار نسبت به رویایی با این احساسات وارد کند.

توصیه نا نادیده گرفتن و انکار احساسات و عواطف به فرد سوگوار تسکین وی را به تاخیر می‌اندازد. پس اطرافیان باید کمک کنند تا فرد مصیبت دیده عواطف خود را به هر طریقی که بتواند ابراز کند.
بر این اساس، مریم ملک صالحی روانشناس و مشاور اظهار داشت: سوگ به معنی از دست دادن است و سوگواری فرآیند طبیعی استبرای بهبود ما.

وی افزود: در جریان سوگ و از دست دادن گذر از این دوران دشوار است، عواطف و احساسات پیچیده فرد مانند خشم، غم تنهایی، رنج، اضطراب و گناه بر انگیخته می‌شود فشار روانی زیادی را شخص تجربه می‌کند.

ملک صالحی خاطرنشان کرد: انکار این احساسات، ندیده گرفتن و اجتناب از این احساسات حتی می‌تواند استرس بیشتری را نسبت به رویا رویی با آن‌ها به روان و جسم فرد تحمیل می‌کند.

این روانشناس متذکر شد: توصیه به فراموش کردن و نادیده گرفتن این احساسات به فرد سوگوار و انکار این عواطف بهبودی را به تاخیر می‌اندازد و این کار می‌تواند دوران سوگواری او را طولانی تر کند. پس ما باید کمک کنیم تا احساسات و عواطف خود را به هر طریقی که می‌تواند ابراز کند و درباره فرد از دست رفته صحبت کند و یا حتی احساسات را بنویسید. خاطراتی را که با او داشته بازگو کند و حتی چیز و یا غذایی به یاد فرد از دست رفته تهیه کرده و بین مردم خیرات کند و یا علاقه مشترکی را که با او داشته دنبال کند تا به فرد سوگوار کمک کند.

این مشاور به فرد سوگوار توصیه کرد: به سلامتی جسم خود اهمیت داده، خواب و تغذیه کافی داشته باشد و از روی آوردن به مواد مخدر و الکل اجتناب کند. حتی از مصرف داروهای ضد افسردگی جلوگیری کند چون رویارویی با این احساسات بهتر است و نباید مجبور کنیم او فراموش کند.

وی به نزدیکان فرد سوگوار سفارش کرد: ما نباید هیچ کسی را برای بروز عواطف و احساسات شخصی‌اش نهی کنیم و همچنین نباید انتظار داشته باشیم که وی به سرعت تسکین پیدا کند اما نباید این بهبود به تاخیر زیاد بیفتد چون سبب افسردگی فرد سوگوار می‌شود. پس در صورت طولانی شدن تسکین فرد سوگوار باید به یک مشاور روانشناس مراجعه کند.

 ما می‌توانیم در کنار فرد سوگوار قرار گرفته، وی را در آغوش گرفته و برای شنیدن حرف‌ها وی آماده شویم. به وی خطاب نکنیم که گریه نکند، از پند و اندرز دادن او جلوگیری کرده و اندوه وی را کوچک جلوه ندهیم، همچنین رفتن بر سر مزار و فریاد زدن بر سر مزار می‌تواند سبب تخلیه احساسات شود.

گفتنی است فرد سوگوار با بیان و ابراز عواطف خود می‌تواند به تسکین خود کمک کند و اطرافیان می‌توانند در این مورد به فرد کمک کنند.

انتهای پیام/ 
برچسب ها: سوگوار ، کمک ، تسکین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.