دکتر ضیاءالدین مظهری در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: متأسفانه عادات غذایی ایرانیها در مورد مصرف شیر نامناسب است و در این مورد افراط و تفریط میشود و نمیتوان اطلاعات کاملی از سرانهی مصرف شیر در ایران به دست آورد.
دکتر مظهری اذعان داشت: سرانهی مصرف شیر در ایران پایین است که باید در این مورد چارهای اندیشیده شود و با اختصاص رایانه به این ماده مصرفی میتوان به افزایش سرانهی مصرفی کمک کرد.
وی در ادامه اظهار کرد:به طور میانگین هر فرد بین 1تا1.5 لیوان شیر در روز باید مصرف کند و این میزان در زنان باردار به 3لیوان و در زنان شیرده به 4لیوان در روز افزایش مییابد.
دکتر مظهری افزود: چنانچه برخی از افراد به علتی مانند عدم تحمل قند لاکتوز شیر، نتوانند شیر بخورند میتوانند ماست و دوغ را جایگزین آن کنند اما چنانچه به پروتئین کازئین شیر حساس باشند نمیتوان شیر و ماست و پنیر را جایگزین آن کرد چون این مواد هم برای فرد حساسیت زا هستند.
دکتر مظهری با بیان این که شیر بهترین منبع تأمین ریبو فلاوین(ویتامین ب2) است و این ویتامین منبع آزاد سازی انرژی از کربوهیدراتها، پروتئین و چربی است افزود:برای دریافت بهتر پروتئین حیوانی بهتر است با پروتئینهای گیاهی مورد مصرف قرار گیرند.
وی با اشاره به این که فقط کودکان به علت نیاز به چربی مجاز به مصرف شیرهای با چربی 3-2.5درصد هستند افزود: دیگر گروههای سنی باید از شیر کم چرب استفاده کنند تا با عوارض چاقی و بیماریهای قلبی و عروقی مواجه نشوند.
دکتر مظهری در پایان خاطرنشان کرد:کودکان نباید بیش از حد نیاز شیر مصرف کنند زیرا در معرض افزایش چربی خون و بی اشتهایی دائمی قرار میگیرند.
انتهای پیام/