تنوع آب و هوایی شهرستان جیرفت سبب شده ، محصول خرمای این شهرستان در سه فصل زمانی به بازار عرضه شود که این روزها فصل خرمای زودرس (رطب ) است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگارانِ کرمان:

سینی های رنگارنگ رطب های شیرین جیرفت در بازار سنتی شهرداری این شهر ، ذائقه هر بیننده ای را شیرین می کند.

شهد شیرینی که طعمی به یاد ماندنی را برای مصرف کننده بر جای می گذارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جیرفت گفت: محصول خرمای این شهرستان در سه فصل زمانی به بازار عرضه شود.

سیفی افزود: خرمای زودرس (رطب) ، خرمای میان رس و خرمای دیررس در فواصل زمانی متفاوت وارد بازار مصرف می شوند.

وی ، المهتری ، خنیزی ، شكری و نگار را از جمله ارقام زودرس خرما در جیرفت عنوان و خاطرنشان کرد: یک ماه مانده به فصل برداشت محصول خرمای جیرفت ، ارقام زودرس که نخستین آنها المهتری است ، به صورت تازه خوری وارد بازار مصرف می شود.

شیرین ، خوش رنگ و درشت بودن از ویژگی های رطب تازه ی جیرفت است ، این را ربابه خانم ، صاحب یک غرفه در بازار شهرداری می گوید.

رطب هایش را از باغ های نخیلات میونچیل به بازار آورده است.

نگار رقمی از رطب تازه جیرفت ، خوش خوراک و کمی درشت تر از سایر ارقام سر خال مضافتی ، ترکیبی از قرمز و مشکی با طبعی گرم و المهتری ، این ریز خرمای خوش طعم جیرفتی ، نخستین رطب های زودرسی هستند که بازار جیرفت را قُرُق می کنند.

با گذری در بازار شهرداری ، میل به خوردن رطب بیشتر و بیشتر می شود ، در بازار شهرداری هر رهگذری در پی این خوردنی خوشمزه است.

جلالی ، از خریدارانیست که این محصول را به عنوان سوغاتی برای دوستانش تهیه کرده است.

سر خال مضافتی ، آن هم 10 کیلو !

وی می گوید: خرمای خوشمزه ایست ، چون دوستم خیلی عزیز است ، این را برایش سوغات می برم.

آن سوی بازار ، جوانی داد می زند: خوشمزه و شیرین ، سوغات جیرفت ببر ، رطب شکری!

صاحب صدا ، غرفه ی کوچکی دارد که مملو از سینی های رنگارنگ رطب است ، در ساعت بیش از 100کیلو رطب می فروشد.

از بازار ، سری به نخلستانهای انبوه میانچیل ، خاستگاه خرمای جیرفت می زنیم.

امیری از ساکنان روستای بهرامی است که در باغش مشغول برداشت است ، وی می گوید: خدا را شکر ، امسال محصول زیاد و با کیفیت است.

نخل های مضافتی با خوشه های قرمز متمایل به سیاه از دور خودنمایی و در میانشان خوشه های خوش رنگ شکری چشم نوازی می کند.

طالبی ، دیگر کشاورزان سرونی است که حرف جالبی می زند ، وی می گوید: رطب باغ های میانچیل جیرفت طعم بهشت می دهند چرا که باغدارانش با زبان روزه نخل ها را آبیاری کرده اند.

رییس مرکز خدمات جهاد کشاورزی دریاچه در میانچیل گفت: بیش از هزار و 500 هکتار از نخلستان های میانچیل آماده ی برداشت خرمای میان رس هستند.

ابوالحسن پیرنیا افزود: مرغوبیت خرمای میانچیل جیرفت بی نظیر و طعم رطبهای تازه خورشان به شیرینی میهمانوازیشان است.

رطب را با دوغ جیرفتی باید خورد ، آن وقت می دانی طعم رطب یعنی چه ، این را امیری یکی از باغداران می گوید.

سفره صبحانه اش در کنار درخت خرمای باغش پهن بود ، ما را نیز به خوردن دعوت کرد و با لهجه شیرین جیرفتی گفت:" بنندین میهمان ما شیرینن ، رطب شکری خی دوغ جیرفتی "

شهرستان جیرفت بیش از 12هزار هكتار سطح زیر کشت خرما دارد.

گزارش از: هدایت پیرنیا
برچسب ها: رطب ، برداشت ، خرما
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حمید اذر
۱۸:۰۷ ۲۵ مرداد ۱۳۹۹
جهت خرید رطب اطلاعی ندیدم یا شماره تماس اگر مقدور است تماس بگیرید