به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، باقر زاده رئیس سازمان نهضت سودآموزی در هفتمین اجلاس شورای عالی استانها اظهار داشت: امروز 34 سال و 7 ماه و 9 روز از پیام رهبر انقلاب در هفتم دی ما سال 58 گذشته که آن زمان خطاب به همهی مردم پیامی را صادر کرد و قرار شد جلوتر از بهداشت و مسکن به بحث آموزش توجه ویژهای شود.
وی در ادامه افزود: امام راحل ده سال زودتر از مجامع بین الملل به موضوع آموزش توجه کرده که طبق آن زمان 50 درصد از مردم خواندن و نوشتن نمیدانستند.
باقر زاده با اشاره به سرشماری نفوذ مسکن که در سال 90 انجام شد، گفت: در این سر شماری در مورد بحث سواد آموزی 9 میلیون و 700 نفر در گروه سنی بالای 6 سال فاقد تحصیل بودند که از این آمار 3 میلیون و 800 هزار نفر زیر 50 سال هستند.
وی افزود: میزان طول عمر و امید به زندگی افراد تحصیل کرده در سطح راهنمایی و بالاتر به طور میانگین یک دهه از افراد بی سواد است.
رئیس نهضت سواد آموزی در خصوص وضعیت اقتصادی افراد تحصیل کرده اظهار داشت: افراد با سواد 30 درصد درآمدشان بیشتر از افراد بیسواد است.
وی با اشاره به جایگاه کشورمان در دنیا از نظر بحث سود آموزی اذعان داشت: از نظر بحث سود آموزی و امید به تحصیل، جایگاهمان در دنیا چندان مساعد نیست و الان میانگین تحصیل در کشورمان 7.5 است که رشد آن در جهان 111 است.
باقر زاده در ادامه بیان داشت: مسئلهی زیست محیطی و حاشیه نشینی یک دغدغهای که پژوهشها نشان داده که کسانی که تحصیلات بالاتری دارند، خسارت کمتری به محیط زیست وارد میکنند.
وی در هفتمین اجلاس شورای عالی استانها اظهار داشت: در بسیاری از کشورها متولی آموزش،شهرداریها و شوراها هستند.
رئیس نهضت سواد آموزی افزود: منابع سود آموزی در سال 93 ، 24 درصد افزایش داشته و به ازای با سود کردن هر نفر میانگین 600 هزار تومان هزینه میشود.
باقر زاده تصریح کرد: افراد بالای 50 سال در اولویت با سواد کردن نیستند و گروه سنی ویژه افراد ده تا بیست سال هستند.
وی خاطرنشان کرد: 75 هزار نفر نوجوان ده تا بیست ساله از نعمت سواد محروم هستند.
انتهای پیام/