حسین ابراهیمی مقدم روانشناس در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، در رابطه با کنترل بازیهای رایانهای گفت: به طور کلی وابستگی بیش از اندازه و استفاده بیش از حد از بازیهای رایانهای به عنوان یک معضل و حتی در مواردی به عنوان یک اعتیاد محسوب می شود.
وی اظهار داشت: استفاده مستمر از این بازیها موجب اضطراب خیلی زیاد، حالت تهوع، دل پیچه، دل شوره، عرق کردن کف دست ، سرگیجه، تپش قلب و در مواردی مشکلات معده و رودهای می شود.
وی در ادامه بیان کرد: جدای از این مشخص شده است که این افراد به مشکلاتی از قبیل مشکلات حرکتی، بینایی، ستون فقرات، تاندون، انگشتها و در موارد بسیار شدید تجمع لخته خون در اندامهای تحتانی که گاهی موجبات سکتههای مغزی و مواردی از این دست را نیز دچار می شوند.
این روانشناس تصریح کرد: در برخی از کاربران معتاد، افت اخلاقی به چشم میخورد. مثلاً مزد برای به دست آوردن مبالغ لازم برای انجام بازیها شاید دست به اعمالی مثل دزدی بزند و یا از هزینههای اصلی مثل تغذیه کم کرده تا بتواند بازیها را انجام دهد.
مقدم عنوان کرد: اولیای امور خانوادهها موظف هستند تا برای برنامهریز دقیق و مدیریت بازیهای رایانهای تمهیدات جدی بیاندیشند. به عنوان مثال این قضیه میتواند به عنوان یک جایزه برای کودک محسوب شود که در صورتی که فعالیتهای تحصیلی خود را به خوبی انجام داده میتواند ساعتی از این بازیها استفاده کند.
وی در ادامه بیان کرد: انجام بازیها باید دارای زمانبندی خاص باشد به گونهای که فرد همیشه امکان دسترسی به این بازیها را نداشته باشد و از طرف دیگر میبایست به گونهای باشد که فرد به انجام بازیهای گروهی و اجتماعی بیشتر ترغیب شود.
ابراهیمی مقدم نقش والدین را در این امر بسیار مؤثر دانست و در پایان خاطر نشان کرد: توصیه می شود که خود پدر و مادر که به عنوان بزرگترین معلمان کودک محسوب میشوند دارای یک برنامهریزی درست و اصولی در مورد کارها ، اوقات فراغت و مواردی از این دست برای خودشان باشند تا الگوی مناسبی را به فرزندانشان ارائه دهند.
انتهای پیام/