به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، حافظی رئیس کمیسیون سلامت ، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در نشست خبری پیش از ظهر امروز در خصوص تشریح عملکرد این کمیسیون در سال 92 که در سالن الغدیر شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد به تغییر مدت زمان معاینه فنی خودروها اشاره نمود و اظهار داشت: مردم نباید از تصمیمات غیر کارشناسی مسئولان آسیب ببینند و نمایندگان مجلس باید خطای خود در خصوص زمان معاینه فنی را اصلاح کنند چرا که باید در نظر داشت وقتی این زمان برای خودروهای استاندارد کشورهای اروپایی دو سال است چگونه می توان آن را برای خودروهایی با وضعیت استاندارد در کشور به 5 سال رساند.
وی با بیان تشکیل 64 جلسه کمیسیون در سال 92 و بررسی 73 موضوع و 153 مصوبه در سال 92 به تشریح اهم فعالیتهای این کمیسیون در طول یک سال پرداخت و افزود: ارتباط با نماینده سازمان ملل( گری لوئیز) جهت مبادله تفاهم نامه همکاری در خصوص موضوعات مرتبط با سلامت مردم و نیز ارتباط با ngo ها نظیر انجمن معلولین و مدیریت بحران وپیگیری مطالبات آنان از جمله فعالیت این کمیسیون بوده است ضمن اینکه میتوان به مذاکره با واردکنندگان موتورسیکلتهای برقی در جهت ورود آنان به ناوگان حمل و نقل عمومی و جایگزینی با موتورسیکلتهای بنزینی اشاره نمود که امیدواریم با توجه به کاهش تعرفه واردات خودروهای هیبریدی از 40 درصد به 4 درصد در سال 64 شاهد ورود این موتورها به ناوگان حمل ونقل عمومی و با اولویت منطقه بازار باشیم.
رئیس کمیسیون سلامت ، محیط زیست وخدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در ادامه به فعالیتهای این کمیسیون در جهت توقف فعالیت شرکت تولید آسفالت شن و ماسه اشاره نمود و افزود: هر چند از نظر قانونی این شرکت اجازه فعالیت نداشته اما با توجه به درخواست مسئولین مربوطه آن زمانی جهت توقف کار وانتقال آن در نظر گرفته شده است.
حافظی با یادآوری برخورداری این منطقه از چهارصد هکتار و وجود معادن متعدد در آن تصریح کرد: با توجه به برنامه ریزیهای صورت گرفته این چهارصد هکتار تا پایان سال 1400 به فضای سبز و محیط فرهنگی تغییر کاربری داده ودر اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.
*ایجاد کمپین جهانی صلح
وی در ادامه از ایجاد کمپین جهانی صلح با همکاری سازمانهای مردم نهاد اشاره نمود و افزود: این موضوع هم اکنون جهت بررسی بیشتر دراختیار کمیسیون فرهنگی قرار گرفته و امیدواریم با تشکیل دبیرخانه آن در شورا وفاق جهانی در جهت مقابله با این تجاوزهای مغایر با حقوق بشر صورت گیرد ضمن اینکه مذاکره با وزارت امور خارجه برای ایجاد مقدمات این کمپین جهانی مثبت بوده است.
رئیس کمیسیون سلامت ، محیط زیست وخدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با بیان به توقف فعالیت شرکت ایرفو درمنطقه 18 علی رغم دستور پلمپ آن در20 سال پیش به رایزنیها برای توقف شرکت روغن نباتی پارس قو اشاره نمود و اظهار داشت: این شرکت جزو صنایع آلاینده شهر تهران شناخت شده و علی رغم دستور پلمپ آن در 20 سال گذشته و پذیرش مدیر عامل وقت در خصوص انتقال آن در طول 10 سال هنوز اقدامی در جهت خروج آن صورت نپذیرفته چرا که برخی از مسئولین دولتی جلساتی را تشکیل دادهاند که با این جلسات در واقع مسائل 20 سال گذشته را تکرار میکنند.
حافظی با تأکید بر اینکه این افراد باید برای خروج از این شرکت آلاینده فعالیت نمایند نه تثبیت آن افزود: نمی پذیریم بخش دولتی در راستای استمرار فعالیت کارخانه گام بردارد.
وی ادامه داد: اگر دولتمردان مصرند که یک صنعت آلاینده را حفظ نمایند باید به مردم پاسخ دهند تأکید کرد: اجازه نمی دهیم پشت پردهها به سلامت مردم آسیب برسانند ضمن اینکه تولید این شرکت هم اکنون برخلاف تولید هزار تنی گذشته آن به میزان 150 تن است و این میزان عددی نیست که تعطیلی آن مسئله ساز شود.
رئیس کمیسیون سلامت ، محیط زیست وخدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: در این خصوص هیچ اغماضی نخواهیم کرد چرا که 30 سال اغماض کافی است و سلامت مردم تهدید شده است.
*هدفمندی یارانهها سرانه مصرف شیر در ایران را به یک ششم مقیاس جهانی رسانده است
حافظی در ادامه با اشاره به اینکه متاسفانه امروز به جای پرداخت یارانه شکر و روغن که تهدیدکننده سلامت مردم است باید به یارانه شیر توجه شود افزود: سرانه مصرف شیر در کشورهایی نظیر سوئد و سوئیس به ترتیب برابر با 345 و 315 لیتر در سال است در حالی که این میزان در کشور ما 100 لیتر بوده که هدفمندی یارانهها نیز آن را به 60 لیتر کاهش داده است و مهمتر آنکه امروز مسائل حاشیهای نظیر روغن پالم در شیر آن را به حداقل ممکن رسانده است.
وی با تأکید بر اینکه خسارتی که از این منظر میبینیم شوخی نیست تصریح کرد: برنامه ریزیها باید به نحوی صورت گیرد که حتی قیمت یک لیتر شیر از یک لیتر آب نیز پایینتر باشد چرا که تمامی این موارد به معنای ارتقای سلامت شهروندان است.
رئیس کمیسیون سلامت ، محیط زیست وخدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران به بازدیدهای اعضای کمیسیون از کارخانه سیمان تهران اشاره نمود وافزود: با توجه به نصب سیستمهای نرم افزاری درجهت کاهش آلایندگی توسط مسئولان این واحد تولیدی و نیز بازدیدهای وزارت بهداشت در صورت عدم تهدید کنندگی فعالیت کارخانه در جهت سلامت شهروندان تداوم عملکرد آن مشکلی نخواهد داشت.
حافظی در ادامه از نیروگاه بعثت به عنوان یکی دیگر از صنایع آلاینده شهر تهران نام برد و افزود: با توجه به مکاتبات صورت گرفته با مسئولین این نیروگاه تاکنون مهار 50 تن گاز CO2 صورت پذیرفته که تیم فنی نیز متشکل از شورای تامین استان ، محیط زیست و وزارت بهداشت نیز این موضوع را تایید نموده است.
*فعالیت نیروگاه بعثت تداوم خواهد داشت
وی از اجرای فعالیتها در خصوص جایگزینی بیمارستان بهارلو واحداث یک واحد جدید درمجاور آن با تملک شهرداری تهران و نیز اجرای طرح ملی شهرک سالمندان ، همایش جایزه ملی بقراط و نیز اقدامات لازم در جهت ایجاد بسترهای حقوقی وقانونی جهت مشارکت NGOهای مردمی و همکاری آنان با سازمان رفاه شهرداری تهران بدون مشکل قانونی اشاره نمود وا فزود: پایش مواد غذایی با همکاری سازمانهای محیط زیست ، استاندارد، دامپزشکی ، وزارت بهداشت و نیز ترویج آموزش شهروندی از دیگر موارد قابل ذکر در طول فعالیت یک ساله این کمیسیون بوده است که اجرای برخی از آنان هنوز نیز تداوم دارد.
رئیس کمیسیون سلامت ، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به تصفیه 4500 کیلومتر از 9000 کیلومتر فاضلاب شهر تهران خاطرنشان کرد: با توجه به رایزنیهای صورت گرفته 1000 کیلومتر دیگر نیز با همکاری شبکه آب و فاضلاب مناطق تصفیه خواهد شد.
انتهای پیام/