به گزارش
گروه دانشگاه باشگاه خبرنگاران جمعی از مسئولان خواهر دفاتر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در نامهای خطاب به معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در خصوص اظهارات اخیر وی در خصوص طرح تکریم بانوان نکاتی را مطرح کردند.
در این نامه آمده است:
معاون محترم امور زنان و خانواده ریاستجمهوری
سرکار خانم مولاوردی
هفته گذشته شاهد اظهارنظری از سوی شما در خصوص طرح تکریم بانوان بودیم؛ شما در این اظهار نظر گفته بودید: « این طرح مورد تائید معاونت امور زنان و خانواده ریاستجمهوری نیست و دولت یازدهم نیز با آن مخالف است. اگرچه برخی دستگاهها و ارگانها اقدام به اجرای این طرح کردهاند، این طرح به صورت سلیقهای اجرا شده است و مورد تائید دولت نیست.»
این در حالی است که این طرح از دو جهت بسیار حائز اهمیت و لازم الاجراست:
1- آنچه که در وهله اول ضرورت این طرح را نشان میدهد و جای هیچ ابهامی را باقی نگذاشته؛ احکام دین مبین اسلام درباره روابط میان زن و مرد است. دینی که زنان را از شرکت در مجالس و مجامع منع نمیکند، ولی همواره بر رعایت اصل «حریم» تأکید دارد. در این احکام اسلام نه میگوید حبس و نه میگوید اختلاط بلکه بسیار واضح از ما میخواهد حریمها را رعایت کنیم.
اگرچه بعد از شنیدن این تئوری، آنچه که در برخی اذهان منحرف که متاسفانه گاها در این زمینه تصمیم گیرندهاند متبادر میشود کشیدن پرده و تعمیم دادن آن به خیابانها و پارکها و اماکن عمومی است و از این طریق موضوع را به باد تمسخر میگیرند و از دستور کار خارج میکنند، اما از دولتی که با شعار اعتدال وارد میدان شده و به بیان خود از افراط و تفریط بیزار است انتظار میرود طرح تکریم بانوان را در دستور کار خود قرار دهد.
حفظ حریم نظریهای است میان اختلاطی که امروزه در جامعه ما رواج یافته و حبس و به انزوا کشیدنی که خواست هیچ زنی نیست.
2- متاسفانه درمیان سه راه «حبس و انزوای زن، حضور زن با حفظ حریم و حضور در فضای مختلط با مردان» عمدتا در کشور شاهد شکل سوم در مجامع، محیطهای اداری، دانشگاهها و... هستیم؛ لذا به عینه میتوان آسیبهای ناشی از آن را مشاهده کرد.
گرچه دلیل اول برای اجرای این طرح کافی است، اما بهتر است در مجامع دانشگاهی حضور به عمل رسانید تا از نزدیک آسیبها را مشاهده کنید. این عدم حضور در فضای دانشگاه و به تبع آن عدم اطلاع از آسیبهاست که باعث بروز اینگونه اظهارنظرها میشود.
این اولین و آخرین اظهارنظر و اقدام شما نیست که به دور از مبانی اصیل دینی و اخلاقی نظام اسلامی است به طوریکه در اظهارنظری دیگر درباره قانون افزایش مرخصی زایمان از 6 ماه به 9 ماه معتقدید: «این موضوع در طولانی مدت به نفع خانمها نیست و به فعالیت اجتماعی آنها ضرر میرساند».
شما اینگونه نقش اساسی و حساس مادر بودن را برای زن به حاشیه میبرید و بیشتر شدن زمان ایفای این نقش را لطمه به فعالیت اجتماعی زنان میدانید.
علیرغم انتقادات شدیدی که به اظهارات شما صورت گرفته ظاهرا به تجدیدنظر در نگاهتان به زن نپرداختید و البته نباید هم از عضو ارشد حزب منحله مشارکت بیش از اینها انتظار رود.
امید که زین پس شاهد اقدامات و اظهاراتی باشیم که نشاندهنده اهمیت درست و منصفانه به زن و محصول مبانی فکری اصیل اسلامی باشد.
اظهارات و اقداماتی که هر دو بعد انسانی و جنسیتی زن را مدنظر قرار دهد و هیچ کدام از این ابعاد را قربانی بعد دیگر نکند.
زنان به خصوص بانوان این کشور نه لایق نگاه غیرانسانی و متحجرانهاند نه لایق نگاه ابزاری و غربگرایانه محصول فمینیسم.
بیشک نگاه سومی هم وجود دارد که همان نگاه منصفانه و ظریف اسلام است.
حیدری، واحد خواهران جامعه اسلامی دانشجویان یزد
شعبانی، واحد خواهران جامعه اسلامی دانشجویان تبریز
احمدی، واحد خواهران جامعه اسلامی دانشجویان زنجان
شفیعی، واحد خواهران جامعه اسلامی دانشجویان علومپزشکی کرمان
علیزاده، واحد خواهران جامعه اسلامی دانشجویان
خرگامی، واحد خواهران جامعه اسلامی دانشجویان قزوین
محمد صالحی، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان کردستان
خانجانی، واحد خواهران جامعه اسلامی دانشجویان علوم پزشکی گیلان
شهبازی، واحد خواهران جامعه اسلامی دانشجویان رازی کرمانشاه
صادقیزاده، واحد خواهران جاد خلیج فارس
هنرمندی، واحد خواهران جامعه اسلامی دانشجویان تهران
رحیمی، واحد خواهران جاد آزاد سبزوار
لطفی، واحد خواهران جاد آزاد خمینیشهر
ذوالفقاری، واحد خواهران جامعه اسلامی دانشجویان اصفهان
خانم پورصالح، واحد خواهران جامعه اسلامی دانشجویان محقق اردبیلی
بحیرانی، واحد خواهران جامعه اسلامی دانشجویان شیراز
کتابی، واحد خواهران جامعه اسلامی دانشجویان شهید مدنی
بیدی، واحد خواهران جامعه اسلامی دانشجویان حکیم سبزوار
موسوی، واحد خواهران جامعه اسلامی دانشجویان بیرجند
علی صالحی، واحد خواهران جامعه اسلامی دانشجویان ارومیه
انتهای پیام/