مهران نیکخو متخصص چشم در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: چشم انسان برای آنکه بتواند اشیاء و محیط را ببینید یک سری سلولهای بنیادی درارد که به آن سلولهای مخروطی استوانهای میگویند. این سلولها نور را دریافت میکنند و درک نور را به انسان میدهند. در بیماری آرپی (عصای سفید) این سلولها از بین میروند.
وی ادامه داد: آرپی نامی است که به گروهی از بیماریهای چشمی ارثی اطلاق میشود. این گروه از بیماریها شبکیه را مبتلا میسازند. در بیماری آرپی کاهش دید، تدریجی اما پیشرونده است. معمولا افراد مبتلا به آرپی دید خود را به طور کامل از دست نمیدهند و در بیشتر موارد مقداری از دید مفید تا کهنسالی حفظ میشود.
وی خاطر نشان کرد: یکی از شایعترین دلایل ایجاد آرپی این بوده که سلولها زودتر از موعد طبیعی میمیرند و به دلیل آنکه سلولها میمیرند، بینایی شخص کاهش مییابد. شایعترین علامت اولیه در آرپی، کاهش دید در تاریکی و مکانهای کم نور است. علامت دیگر آرپی،کاهش میدان بینایی است بدین معنی که دید فرد از طرفین و یا از بالا و پائین کاهش مییابد.
آنچه در تمام انواع آرپی مشترک است طبیعت پیشرونده بیماری است.
نیکخو افزود: سرعت پیشرفت بیماری آرپی در افراد مختلف متفاوت است. در برخی از انواع آرپی اشکال در خواندن متون چاپی و انجام کارهای دقیق وجود دارد. عوامل ارثی متفاوتی در ایجاد بیماری آرپی دخالت دارند. در همه انواع آرپی به توانایی واکنش شبکیه در مقابل نور آسیب میرسد. این مشکل میتواند از آسیب به قسمتهای مختلف شبکیه نظیر سلولهای استوانهای یا مخروطی و یا در اتصال بین سلولهای شبکیه ناشی شود.
وی اذعان داشت: در بیشتر موارد علائم اولیه آرپی بین سنین 10 الی 30 سالگی بروز میکند. بسیاری از افراد مبتلا به آرپی دچار کاتاراکت (آب مروارید) میشوند. در عمل جراحی ناشی از آب مروارید بیمار هنوز به آرپی مبتلا است اما در صورتی که شبکیه زیاد آسیب ندیده باشد، دید محدودی به بیمار بازگردانده میشود. به دلیل ژنتیکی بودن آرپی ممکن است سندرومهای مختلفی نیز ایجاد کند از جمله سندروم آشر که فرد ضمن مبتلا به آرپی از نظر شنوایی نیز مشکل دارد.
وی گفت: در حال حاضر درمان قطعی برای معالجه آرپی و یا جلوگیری از پیشرفت بیماری وجود ندارد اما در سالهای اخیر تحقیقات بسیاری به منظور دستیابی به روشی مطمئن انجام میگیرد. از جمله این روش ها کاشت دوربینی بسیار ریز ته چشم است تا به عصب بینایی فرد وصل شده و دید خوبی برای او فراهم کند.
وی تصریح کرد: راههای درمانی دیگری نیز برای بیماری آرپی وجود دارد که فرد از طریق درک حس، حس به دست او منتقل میشود که این روش نیز با قراردادن دوربینی بر روی عینک بیمار انجام میشود زمانی که مانعی در مقابل فرد باشد، وسیلهای که به دست او بسته میشود نور از مانع رد شده و ضربهای به دست فرد وارد میکند و فرد متوجه شده و از طریق دوربین مشاهده میکند.
سلولهای بنیادی نیز راهی دیگر است که در مراحل اولیه قرار دارد.
انتهای پیام /
آرمین فتاحی هستم ساکن کرمانشاه
۲۵ سالمه از طراحان گرافیست برتر
چند ساله این بیماری رو دارم خیلی سخته
اگه خبری از درمان این بیماری شد اطلاع بدید
ممنونم از شما نگران نباشید همه بیماران RP پناه بر خدا
۱۴۰۲/۱۲/۱۵
پسر من ۲۰ سالشه مبتلا به rp آیا درمانی برای این بیماری پیدا شده؟
اول خدا بعد دکترا خودتون به این مریضا کمک کنید زندکیشون داره نابود میشه
مادرم خیلی وقته به این مریضی مبتلا شده از وقتی بدنیا اومدم بدتر شده
میشه اگه درمانی پیدا شد بگین خواهش میکنم :)❤
نا امید نشوید
آرپی برای من سیر بذعکس داره روز به روز دارم بینا تر میشم
خییر ببینید اللهب
واگر روزی درمونش پیداشه دیگ دید ادم مث بقیه خوب و عادی میشه؟؟؟؟؟؟
ببخشید میخواستم بدونم آیا بیماری ار پی تو کشورمون درمان میشه
اگه نمیشه آیا تو کشور های امریکا و اروپا درمانش وجود داره یا ن؟
بخدا خسته شدم با این وضع سالم ها نمی تونن کار پیدا کنن نون در بیارن توروخدا کاری کنید درمان رو زودتر ب پایان برسونید امید ما شمایید دستان پر برکت شما..من از ایدنده می ترسم ک نکنه دیدم ب کلی از بین بره منم ارزوهایی دارم ..ب شماایمان داریم ک می تونید ..تشکر
لطفا راهنمایی کنید آیا میشه کاری کرد ؟؟؟؟ درمانی داره؟؟؟
لطفا راهنمایی کنید آیا میشه کاری کرد ؟؟؟؟ درمانی داره؟؟؟
در مورد جراحی و نصب دوربین در چشم بیماران آرپی بنده با بیمارستان فارس و منشی مربوط به این موضوع صحبت کردم.
09391488128
میخواستم بدونم تاالان هیچ راه درمانی برای ارپی پیدانشده؟ توروخداکمک کنید
و بگوید در چه مرحله ای است آیا میشه امید وار بود؟
و این نوع درمان در کشورهای دیگر در چه مرحله ای است؟
لطفا پاسخ دهید.
ممنون.
و بگوید در چه مرحله ای است آیا میشه امید وار بود؟
و این نوع درمان در کشورهای دیگر در چه مرحله ای است؟
لطفا پاسخ دهید.
ممنون.
لطفا حیاتی است به نظرات بالا پاسخ دهید