به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)، مجيد صالحي، مديرعامل سازمان توسعه برق ايران گفت: هدف اصلي صنعت برق و دولت احداث نيروگاه ازجانب بخش خصوصي در نقاط مختلف کشور است و بهتدريج بايد توسعه نيروگاهي را به بخش خصوصي واگذار کنيم.
وي افزود: ما هم بهعنوان سازمان توسعه برق ايران مجوزهاي لازم را براي متقاضيان بخش خصوصي صادر کرديم و با توجه به مصوبه شوراي اقتصاد، امکان خريد انرژي از نيروگاههاي خصوصي فراهم شده است.
وي با بيان اينکه نيروگاههاي زيادي را براي ساخت به بخش خصوصي ابلاغ کرديم، گفت: ما مصوبه ساخت بيش از 30 نيروگاه به بخش خصوصي را داريم که تعدادي از آنها در حال کار هستند.
صالحي با تاکيد بر اينکه صنعت برق نياز دارد تا پرداخت تسهيلات از صندوق توسعه ملي به بخش خصوصي تسريع شود، گفت: هرچه در پرداخت اين تسهيلات تاخير ايجاد شود، نيروگاهها ديرتر وارد مدار ميشود چراکه ماهيت توسعه شبکه و نيروگاه درصورت وجود منابع مالي خود يک اقدام زمانبر است و اگر منابع مالي طرحها تامين نشود، زمان اجراي طرحها بيشتر ميشود.
وي افزود: کمترين مدت زمان سنکرون نيروگاههاي گازي که تاکنون ازجانب مپنا به ثبت رسيده، حدود 14 ماه بوده است و درمجموع ساخت يک نيروگاه سيکل ترکيبي در حدود 220 ميليون يورو تسهيلات نياز دارد و هماکنون صندوق توسعه ملي اعلام کرده است که به تعدادي از نيروگاهها تسهيلات ميدهد و اين فرآيند بايد سرعت بگيرد.
مديرعامل سازمان توسعه برق از احداث پنجهزار و 50 مگاوات نيروگاه بزرگ بخار ازجانب مپنا با هدف انتقال دانش فني توربينهاي بخار بيش از 300 و حتي 600 مگاواتي در شش تا 10 سال آينده خبر داد و گفت: توسعه نيروگاههاي بزرگ بخار که تامينکننده بار پايه شبکه هستند، در دستورکار سازمان توسعه برق است که اجراي آن و ميزان پيشرفت اين طرحها بستگي به ميزان اعتبار دارد.
وي با بيان اينکه براي اجراي اين 5050 مگاوات نيروگاه بزرگ بخاري به 1.6 ميليارد يورو اعتبار ارزي نياز است، گفت: در سه نيروگاه رامين، شازند اراک و نيروگاه طبس عمليات ساختماني آغاز شده است و مپنا نيز بهصورت همزمان درپي انتقال دانش فني ساخت توربينهاي بخار با ظرفيت بالاست اما روند اجرا بهدليل کمبود منابع ارزي و منابع ريالي کند است که درصورت تسريع نشدن در پرداخت تسهيلات، ورود اين نيروگاهها که بهعنوان تامينکننده بار پايه اهميت زيادي براي شبکه دارند، با تاخير روبهرو ميشود.
وي افزود: براساس برنامهريزيهاي صورتگرفته براي سال آينده 3654 مگاوات نيروگاه حرارتي بايد وارد مدار شود که 1620 مگاوات نيروگاههاي خصوصي نيمهفعال و 1064 مگاوات نيروگاههاي دولتي در حال ساخت داريم.
وي اظهار داشت: 970 مگاوات شامل واحدهاي 3 و 4 نيروگاه گنو، واحدهاي 1 و 2 کهنوج، واحد 2 چادرملو و بخش بخار نيروگاه گناوه طبق برنامهريزيهاي انجامشده وارد مدار ميشود.
وي خاطرنشان کرد: اگر مسايل مالي مربوط به صندوق توسعه ملي در نيروگاههاي خصوصي مرتفع شده و منابع لازم در اختيار آنها قرار گيرد، اين طرحها فعال شده و در زمان تعيينشده به بهرهبرداري ميرسند.
انتهای پیام/