تیمی از منجمان اندازه دقیق سیاهچاله‌ای با ۴۰۰ برابر جرم خورشید را در کهکشان مسیه ۸۲ اندازه‌گیری کرده‌اند که ۱۲ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، تیمی از منجمان اندازه دقیق سیاهچاله‌ای با ۴۰۰ برابر جرم خورشید را در کهکشان مسیه ۸۲ اندازه‌گیری کرده‌اند که ۱۲ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد. 
 
امروزه سیاه چاله‌ها را بدون شک باید یکی از شگفت‌انگیز ترین و اسرار آمیز ترین پدیده‌های کیهان محسوب کرد، میدان گرانشی خارق العاده سیاهچاله حتی اجازه فرار نور را هم نمی‌دهد و اندازه گیری آن که جرم متوسطی دارد بسیار دشوار است، اما دانشمندان طی کاوشی در کهکشان مسیه ۸۲ موفق به اندازه‌گیری دقیق و تایید وجود نوعی سیاه چاله نادر شدند. 


تصویری از کهکشان مسیه ۸۲ و سیاهچاله ی تازه کشف شده اش را می بینید. این تصویر از ترکیب داده های پرتو ایکس تلسکوپ فضایی چاندرا، تلسکوپ فضایی هابل و تلسکوپ فضایی اسپیتزر بدست آمده است. 
 
اندازه‌گیری دقیق چنین سیاهچاله‌ای به معنای اثبات وجود این جرم کیهانی است. در حالی که سیاهچاله با جرم متوسط M82 X-1  نخستین جسم کیهانی شناسایی‌شده از این دست نیست، این اولین باری است که جرم آن به دقت اندازه‌گیری شده است. 
 
جهان دارای سیاهچاله‌های زیادی است که شمارش آن‌ها غیرممکن است و شاید ۱۰۰ میلیون از آنها در کهکشان راه شیری وجود داشته باشند. تقریبا تمامی سیاهچاله‌ها در دو دسته سیاهچاله‌های بزرگ و سیاهچاله‌های غول‌آسا جای می‌گیرند.

دانشمندان می‌دانند سیاهچاله‌هایی دارای جرم ۱۰ تا ۱۰۰ برابر جرم خورشید بقایای ستاره‌های در حال مرگ هستند و این که سیاهچاله‌های فوق‌عظیمی که جرم آن‌ها بیش از یک میلیون برابر جرم خورشید است، در مرکز اکثر کهکشان‌ها وجود دارند. با این حال در جهان سیاهچاله‌های معدودی وجود دارند که معماگونه هستند.

اندازه‌گیری این سیاهچاله‌های با جرم متوسط که از صد تا چند صد برابر خورشید هستند، به اندازه‌ای دشوار است که حتی اصل وجود آن‌ها نیز همواره محل بحث و مشاجره بوده است. در حال حاضر، اطلاعات بسیار اندکی درباره چگونگی شکل‌گیری این اجسام وجود دارد و تعدادی از منجمان در شباهت رفتار آن‌ها با رفتار دیگر سیاهچاله‌ها تردید دارند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.