به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ کارشناس بخش زنبور داری گفت : بهترین نوع عسل عسلی است که در تولید آن هیچگونه تغذیه ای از سوی زنبور دار صورت نگرفته باشد و در واقع شهد طبیعی گل ها توسط زنبور جمع آوری شده و از نظر نوع گیاهی که عسل از آن جمع آوری می شود شامل گیاهانی چون گون، اکالیپتوس، کنار و عسل مرکبات است که از نظر منطقه ای عسل از آن منطقه برداشت می شود و از نظر منطقه ای عسل را می توان در مناطق گرمسیر و سردسیر و همچنین از نظر شرایط فیزیکی عسل با موم و بدون موم می توان تقسیم کرد.
انصاری غلظت بالای عسل و نسبت فروکتوز به گلوکز را از عوامل مهم شکرک زدن یا رس کردن عسل دانست و بیان کرد: عسل گیاهانی مانند آفتابگردان و کلزا سریع رس کرده و شکرک می زند و عوامل موثر دیگر در شکرک زدن عسل وجود ذرات موم، گردو، رطوبت و درجه حرارت ملایم حدود 14 درجه سانتی گراد هستند و بهترین راه تشخیص عسل طبیعی از عسل غیر طبیعی استفاده از تکنیک آزمایشگاهی است .
وی ادامه داد: صادرات عسل در سال 93 ، 343کیلوگرم و به ارزش 1029 دلار بوده است و این رقم طی 3 ماهه امسال نسبت به پارسال 70 در صد افزایش داشته که به کشورهای امارات و قطر صادر شده است .
کارشناس بخش زنبور داری با بیان اینکه قیمت درخواستی عسل از کیلویی 130 هزار ریال به صورت عمده 400 هزار ریال به صورت خرده فروش خرید و فروش می شود و پیش بینی می شود افزایش تولید عسل در امسال از 10تا 7 درصد نسبت به پارسال باشد.
وی افزود: ترکیبات این ماده مغذی شامل انواع ویتامین های B-C-K-E و مواد معدنی شامل پتاسیم ، منیزیم ، کلسیم و فسفر و مهمترین قندهای موجود در عسل گلوکز و فروکتوز است و عسل معمولا در درمان بیماریهای چون سردرد، سرگیجه و از بین بردن آلرژی و تنظیم Ph بدن ، درمان زخم معده و ورم معده و همچنین در تقویت کبد و سم زدائی از آن و برای درمان بیماریهای مجاری ادرای و کلیه ها موثر می باشد و حاوی آنتی اکسیدان است از این رو به سلامت پوست کمک کرده و ضد پیری است .
انتهای پیام/ب