به گزارش
خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ این روز ها با ادامهدار شدن پس لرزهها در استان ایلام، بازار شایعات نیز داغ شده است. یکی از این شایعات که در فضای مجازی نیز منتشر شده است، خبر از احتمال وقوع زلزلهی شدید در تهران میدهد.
امین عباسی، دبیر انجمن علمی موسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران، اما این شایعات را بی اساس خواند و در گفتگو با خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران گفت: در حال حاضر هیچ کس در هیچ کجای دنیا قادر به پیش بینی دقیق زمان و مکان وقوع زلزله نیست.
این شایعه که از زبان "سازمان زلزله نگاری دانشگاه تهران" نقل شده است، با توجه به پس لرزه های ایلام، خبر از احتمال وقوع زلزله در 48 ساعت آینده داده و در مورد باز شدن "گسل دماوند" و "فعال شدن آتشفشان دماوند" هشدار داده است.
عباسی اضافه کرد: استفاده از عنوان "سازمان زلزله نگاری دانشگاه تهران" خود گواه کذب بودن این خبر است چرا که نهادی با این نام نداریم. بلکه "مرکز لرزه نگاری کشور" وابسته به موسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران در این زمینه فعالیت میکند.
وی افزود: موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، تنها پس از گذشت 5 الی 15 دقیقه از وقوع زلزله قادر است خبر حادث شدن آنرا اعلام کند. و حتی اگر بدانیم زلزلهای قرار است به وقوع بپیوندد، حتما و قانونا پیش از همه نهادهایی چون سازمان مدیریت بحران و ریاست جمهوری در جریان قرار میگیرند و پیش از همه، نیرو های امداد و نجات برای اقدامات اولیه در جریان قرار میگیرند. و حتی در این شرایط نیز کسی حق ندارد به تشویش اذهان عمومی بپردازد.
دبیر انجمن علمی موسسه ژئوفیزیک، همچنین عنوان " گسل دماوند" را غلط دانست و گفت: اگر چه نمیتوان وقوع زلزله را پیش بینی کرد اما میتوان گفت در کدام مناطق احتمال وقوع زمین لرزه وجود دارد.
وی تصریح کرد: استان تهران، در لبه جنوبی مرکز منطقهی لرزه خیز البرز واقع شده است که در اطراف آن گسل مشا، گسل ری، کهریزک و ... وجود دارند و چون قبلا سابقهی زلزله در این منطقه وجود داشته، پس در آینده هم باید انتظار چنین پدیدهای را داشته باشیم.
وی اضافه کرد: اگر دورهی بازگشت زلزلهها را در نظر بگیریم، در حال حاضر باید انتظار وقوع زمین لرزههای حدود 6 ریشتری را در تهران داشته باشیم اما این بدان معنا نیست که زمان دقیق آن را میدانیم. بلکه ممکن است امروز، فردا یا ده سال دیگر رخ دهد.
وی در رابطه با ارتباط زلزلههای ایلام و فعال شدن گسل های تهران نیز اذعان داشت: از نظر ساختاری و زمین شناختی، منطقه ایلام جزو ساختار زاگرس است در حالی که تهران در ساختار البرز قرار گرفته است که از نظر لرزه خیزی، هیچ ارتباط معنا داری بین این دو پوسته وجود ندارد.
عباسی همچنین اضافه کرد: در مورد کوه دماوند، و با توجه نزدیکی آن به گسل مشا، تاکنون هیچ ارتباط مستند و شناخته شدهای بین فعالیت آتشفشانی این کوه و زلزلههای گسل مشا شناخته نشده است اما تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده و در حال حاضر نیز دانشمندان در حال بررسی این موضوع هستند.
انتهای پیام/
ههههه
ممنون از توضيحاتتون ولى يه لينک هست مربوط به سازمان جهانى لرزه نگارى كه براتون ميزارم كه با توجه به تحقيقاتشون بر روى گسل ها نشون ميده كه ايران از نظر احتمال زلزله بر روى بلاترين درجه قرار داره و از همه كشور ها بالاتره و زده در ٤٨ ساعت آينده انتظار زلزله شديد وجود داره
http://www.world-earthquakes.com/index.php?option=ethq_prediction
لطفا در موردش توضيح بدين خيلى ممنون
بگذار چون گذشته استواری قدمهایمان را مدیون استواری تو باشیم
ای زمین تو سرگذشت مارا دیده ای، زندگی ما و پدران و مادران و اجدادمان را و خوب میدانی از دیرباز تن و روح مردم سرزمینم رنجور و زخم خورده ی هزاران درد و رنج و بی مهری و تبعیض است، ای زمین تو دیگر بی مهری نکن و استوار باش.
من کرد زبانم و خوب میدانی که پدران و اجداد بزرگ منشم جنگلهای بلوط کردستان را پشت سر نهادند،نهرها و چشمه ها و دشتهای کرمانشاه را نادیده گرفتند و کوههای سر به آسمان کشیده ایلام را درنوردیدند و سادگی و آرامش پهله را بدرود گفتند و به اینجا رسیدند،
اجداد برادران و خواهران لر زبانم گردنه های پوشیده از برف بختیاری را طی کردند و طبیعت بهشتی لرستان را نادیده گرفتند و زمینهای حاصلخیز خوزستان را و به اینجا رسیدند، و ما چون خار بیابان ریشه زدیم در خاک شور و تفتیده اینجا، اینجا دهلران است، موسیان است، مورموری و آبدانان است، تن سرزمینم را نلرزان ای زمین،
خوب میدانیم اینجا سرزمین گرم و سوزانیست، باران کم میبارد، خبری از جویبار و گل و بلبل نیست؛کوچه باغ و چمنزاری ندارد و صاحل و مه صبح گاهی را نمیشناسد و دستان کوچه هایش خالی از پیچک و نارون و چنارند چون دستان خشک و خالی و پینه بسته پدران و مادرانمان،
ای زمین نلرز و قلب پدران و مادرانمان را نلرزان
ای زمین تو شاهد شادیهای اندکمان بوده ای و شاهد دردهای بسیارمان، شاهد جیبهای خالیمان،شاهد دلهای پر دردمان،شاهد اشکهای شبانه مادرانمان و تهی دستی پدرانمان، ای زمین تو شاهد بی مهریها و کم لطفی هایی که در حق مردم محروم سرزمینمان رفته بوده ای؛ شاهد تهیدستانی که آخر هر ماه آنها میمانند و مبلغ ناچیز یارانه و هزاران زخم بر پیکر زندگی شان، شاهد بی تفاوتی مسولین در حق جوانانمان،شاهد سیگارهایی که در هر کامشان صدها آرزوی برباد رفته است بوده ای
شاهد دخترانی که چون میوه ای زیبا و شیرین بر بلندای شاخسار درخت زندگی شان نچیده تباه شدند
شاهد زندگی من،او،ما که ناچاریم زیر سنگینی بار زندگی زانو نزنیم حتی اگر سقف آسمان کوتاهتر از قامتمان باشد، تو شاهد زندگی سخت ما بوده ای پس تو دیگر نلرز و سختی بیش از این را برایمان نخواه
تو دیگر ما را خانه خراب نخواه..
هر خانه ای که میلرزد دلمان میلرزد، هر سقفی که ترک ور میدارد روحمان میریزد، و هر دیواری که فرو میریزد قلبمان زیر آوار خروارها درد و افسوس له میشود..
ما در دوران جنگ هشت سال تمام تن و روح و خانه و کاشانه مان در زیر بمباران لرزید و ترک خورد و فرو ریخت و بارها اجساد عزیزانی را زیر آوار بیرون کشیده ایم که روزی وجودشان گرمابخش زندگی کسانی بوده و امروز در زیر خاک دستان گرمشان پر از خاک سرد است.
و ای زمین نلرز باز تلخی این را برایمان نخواه
ای زمین ما تنهاییم و بی یاور و دلسوز و اگر تو سخت بلرزی کمک و یاری مسولین برای ما چیزی جز آب گرم و کنسرو سرد نخواهد بود
پس نلرز و استوار باش و بگذار چون گذشته استواری قدمهایمان را مدیون استواری تو باشیم