معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گفت: تشکیل دپارتمان‌ مدیریت ثروت و سرمایه‌گذاری، اجرای مقدمات راه‌اندازی سامانه خرید و فروش اشیاء تاریخی مجاز از جمله برنامه‌های این معاونت در طول یک سال گذشته است.

به گزارش حوزه میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران  به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سعید شیرکوند با تشریح فعالیتهای سه حوزه معاونت سرمایه‌گذاری در یک سال  گذشته افزود: دفتر تسهیلات و تامین منابع، دفتر امور مجامع و تشکل‌های مردم‌نهاد و دفتر مناطق نمونه و زیرساخت‌های گردشگری در یک سال گذشته پس از بررسی وضعیت موجود، برنامه‌ها و فعالیت‌های خود را در جهت پیشبرد اهداف، اجرایی کردند.

وی از اجرای طرح جانمایی و میزان پراکندگی هتل‌های کشور در نقشه‌ها خبر داد و تصریح کرد: براساس تفاهم‌نامه با سازمان نقشه‌برداری کشور از این پس هتل‌ها، مراکز اقامتی و رستوران‌های بزرگ سراسر کشور در نقشه‌هایی که توسط این سازمان تهیه می‌شود،  مشخص خواهد شد.

شیرکوند ادامه داد: این طرح علاوه بر راهنمایی گردشگران برای یافتن آسانتر مراکز اقامتی و هتل‌ها، به ما در ارائه موافقت اصولی و مجوز به ساخت هتل کمک می‌کند چراکه ساخت هتل و مراکز اقامتی باید با توجه به فاصله مکانی هتل‌های موجود در دستور کار قرار گیرد.

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری ادامه داد: تمامی اطلاعات مورد نیاز در رابطه با هتل‌ها و مراکز اقامتی کل کشور در یک بانک اطلاعاتی جمع‌آوری شده و می‌تواند منبع مهمی برای تحقیق و بررسی دانشگاهیان و فعالان عرصه گردشگری باشد.

شیرکوند با اعلام این خبر که یارانه سود 250 پروژه که جزء تهعدات به جا مانده از دولت قبل بود، پرداخت شده است، افزود: جلوگیری از پرداخت‌های اضافی به مبلغ 20 میلیارد تومان که در اثر بی‌اطلاعی و یا سهل‌انگاری مسئولین در حال وقوع بود از دیگر اقدامات معاونت سرمایه‌گذاری در یک سال اخیر است.

معاون سرمایه‌گذاری ادامه داد: ساخت سرویس آپارتمان، یکی از راهکارهای اخذ تسهیلات توسط افراد سودجو بود که پس از بررسی‌های کارشناسان ادامه این روند متوقف شد، این طرح منجر به افزایش نرخ هتل نمی‌شد و سازنده پس از گرفتن وام از سازمان و احداث هتل، آن را به فروش می‌رساند و به این ترتیب ساخت سرویس آپارتمان، هیچ تاثیری در ظرفیت اسکان و اتاق نداشت.

وی با اشاره به اینکه طرح سرویس آپارتمان با اضافه شدن چند بند به نفع توسعه گردشگری کشور، قابل اجراست، ادامه داد: افرادی که متقاضی تسهیلات برای ساخت سرویس آپارتمان هستند باید تعهد کنند 51 درصد ملک در قالب هتل باقی بماند و مالک، اختیار فروش 49 درصد باقیمانده را با رعایت دستورالعمل سازمان، دارد.

شیرکوند یادآور شد: پیش از این افرادی که سرویس‌آپارتمان می‌ساختند مجاز به فروش تمامی ملک بودند، در عین حال از تسهیلات سازمان و یارانه سود هم استفاده می‌کردند و هیچ دستورالعملی برای این کار وجود نداشت.

معاون برنامه ریزی و سرمایه‌گذاری با اعلام خبر راه‌اندازی واحد نظارت در دفتر تسهیلات و تامین منابع این معاونت، تصریح کرد: نظارتی بر ساخت و سازهایی که با مجوز و موافقت اصولی سازمان انجام می‌گرفت، وجود نداشت و مراحل ساخت هتل و اینکه چه استانداردهایی باید در این اماکن رعایت شود دارای قاعده مشخصی نبود، با راه‌اندازی واحد نظارت و احصاء استاندرهای هتل‌سازی بین‌المللی، مالکان موظف به رعایت این قواعد شدند.

وی تصریح کرد: تهیه چک لیست متناسب با مراکز و تاسیسات گردشگری یکی دیگر از برنامه‌های ما در این حوزه است، پیش از این تمامی مراکز اعم از هتل‌ها، پارک آبی، تله کابین و سایر تاسیسات گردشگری با یک چک لیست مورد ارزیابی قرار می‌گرفت، در حال حاضر 4 فرم چک لیست برای ارزیابی پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها متناسب با نوع فعالیت آنها تهیه شده است.

شیرکوند همچنین از تشکیل دپارتمان‌های مدیریت ثروت و سرمایه‌گذاری خبر داد و گفت: یکی از برنامه‌های معاونت که پیش از این اجرا نمی‌شد، مشاوره به سرمایه‌گذارانی است که به ما مراجعه می‌کنند، پس از ارزیابی طرح پیشنهادی سرمایه‌گذاران متخصصان ما متناسب با حجم سرمایه، امکانات منطقه و نیازسنجی، به این افراد برای ساخت هتل و تاسیسات گردشگری مشاوره می‌دهند.

معاون سرمایه‌گذاری یادآور شد: اجرای طرح مکانیزاسیون معاونت سرمایه‌گذاری در یک سال گذشته با جدیت دنبال شد که راه‌اندازی سامانه دریافت مجوز و موافقت اصولی برای سرمایه‌گذاران در راستای این طرح بود، سرمایه‌گذارانی که در این سامانه ثبت نام نکنند تسهیلات و یارانه سود به آنها تعلق نمی‌گیرد.

وی افزود: احداث هتل‌های زنجیره‌ای و ایجاد برند در این بخش با اعطای مشوق‌هایی به شرکت سرمایه‌گذاران خارجی در دستور کار قرار گرفته و اقدامات اولیه برای حضور سرمایه‌گذاران چند کشور انجام شده است.

شیرکوند همچنین از اجرای طرحی در حوزه صنایع‌دستی خبر داد و تصریح کرد: کالاهایی که با سرمایه کم و ارزش افزوده بسیار زیاد توسط هنرمندان تولید می‌شود با وجود اینکه در داخل و خارج از کشور خریدار دارد، در چرخه اقتصادی دیده نشده است، در سورتی که بازاریابی درستی در این زمینه انجام شود این کالاها با توجه به گستردگی متنوعی که در سطح کشور دارد علاوه بر سود مالی، منجر به اشتغال بسیاری از جوانان و افراد بیکار خواهد شد.

معاون برنامه ریزی و سرمایه‌گذاری افزود: تحقیقات بازاریابی کشورهای جهان برای ارائه کالاهای صنایع دستی در قالب استاندارهای بین‌المللی انجام شده و یکی از بانک‌های عامل به منظور راه‌اندازی سامانه مجازی فروش صنایع‌دستی انتخاب شده است، راه‌اندازی این سامانه به حذف واسطه‌ها و سود خریدار و فروشنده منجر می‌شود و صرفه اقتصادی و ایجاد اشتغال را به دنبال دارد.

وی همچنین از راه‌اندازی سامانه خرید و فروش اشیاء تاریخی مجاز خبر داد و گفت: این سامانه به خرید و فروش اشیاء تاریخی به شکل غیرقانونی پایان می‌دهد و از خروج این آثار از کشور جلئگیری می‌شود، راه‌اندازی این سامانه بانک اطلاعاتی سازمان را در رابطه با تعداد آثار تاریخی با اصالت تکمیل می‌کند.

شیرکوند با اشاره به اینکه مقدمات راه‌اندازی سامانه خرید و فروش اشیاء تاریخی مجاز، اضافه کرد: این اشیاء تاریخی به مدت 6 ماه در سامانه در معرض دید کاربران قرار می‌گیرد و در صورتی که تقاضایی برای خرید آن وجود نداشت، حراجی برگزار می‌شود.

معاون برنامه ریزی و سرمایه‌گذاری با بیان مزیت‌های راه‌اندازی این سامانه گفت: جلوگیری از خرید و فروش اشیاء تاریخی به شکل زیرزمینی جلوگیری از خروج اشیاء تاریخی کشور و قانونمند کردن خرید آثار تاریخی از مهمترین مزایای راه‌اندازی این سامانه است.

وی ادامه داد: اتاق بازرگانی مطابق با ساختار اتاق بازرگانی کل کشور در معاونت سرمایه‌گذاری راه‌اندازی خواهد شد، هتلداران، تورگردانان، هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی در این اتاق بازرگانی عضو هستند و سازمان بر اقدامات و فعالیت‌های آن نظارت عالی خواهد داشت.

شیرکوند همچنین از پرداخت یارانه به بیش از 100 پروژه به بهره‌برداری رسیده به مبلغ 70 میلیارد ریال خبر داد و افزود: طرح‌های گردشگری دارای اولویت برای تامین منابع مالی به  شرکت‌های تامین سرمایه معرفی شدند و کارگروه بررسی طرح‌ها و صدور مجوزهای تاسیسات گردشگری تشکیل شده است.

معاون سرمایه‌گذاری  در ادامه به برنامه‌های این معاونت در بخش مجامع و تشکل‌های مردم‌نهاد اشاره کرد و گفت: پیش از آغاز به کار دولت یازدهم، 20 تشکل  با سازمان در ارتباط بودند و در حال حاضر 921 تشکل در سطح کشور از سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با دفتر امور مجامع سازمان مرتبط هستند.

وی با بیان اینکه انجمن‌های دوستی با سازمان میراث فرهنگی و فعالیت های آن آشنایی نداشتند، یادآور شد: با مشارکت و همکاری وزارت امور خارجه در حال حاضر 53 انجمن‌ دوستی از کشورهای مختلف در فعالیت‌های سازمان دخیل شده‌اند که این ارتباط در نهایت به جذب گردشگری، توسعه صنایع‌دستی و جذب سرمایه‌گذار برای پروژه‌های ملی کمک شایانی می‌کند.

شیرکوند ادامه داد: تشکیل 3 کارگروه در سه حوزه تخصصی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و یک کارگروهاطلاع رسانی با نام آوا از دیگر برنامه های این معاونت است، این کارگروه‌ها هر 15 روز نشست‌های تخصصی در حوزه فعالیت خود را با حضور فعالان و مسئولین برگزار می‌کنند.

معاون برنامه ریزی و سرمایه‌گذاری همچنین از امضای تفاهم‌نامه با وزرات آموزش و پرورش برای انجام فعالیت‌های آموزشی و توانمندسازی نیروی انسانی خبر داد و افزود: سایت omtm.ir که اطلاعات تمامی اعضا، هیات مدیره و برنامه‌های تشکل‌ها در آن به ثبت رسیده، راه‌اندازی شده است.

وی ادامه داد: 465 تشکل در حوزه میراث فرهنگی، 83 تشکل صنایع دستی، 123 تشکل گردشگری، 197 تشکل مشترک بین سه حوزه و 53 انجمن دوستی در حال حاضر با دفتر تشکل‌های معاونت سرمایه ‌گذاری سازمان ارتباط دارند.

شیرکوند با اشاره به نشست‌های تشکل‌ها با مسئولین سازمان یادآور شد: تشکل‌ها یک نشست سالانه با رئیس سازمان، 3 نشست فصلی با حضور معاونین سازمان، 2 نشست با رابطین استانها داشته‌اند و 2 همایش تخصصی را با همکاری و مشارکت این معاونت در طول یک سال گذشته برگزار کرده‌اند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.