سعید اسلامی بیدگلی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با اشاره به اینکه تسهیلات دغدغه اصلی مدیریت شهری است گفت: طی سالیان گذشته تسهیلات زیادی برای نوسازی بافتهای فرسوده پرداخت شده است.
وی در ادامه افزود: 35 هزار پرونده تسهیلات مسکن برای نوسازی بافتهای فرسوده تشکیل شد که به دلیل شرایط اقتصادی سالها 91 و 92 امکان پرداخت تسهیلات ایجاد نشد.
اسلامی در ادامه اظهار داشت: سال 92 با هماهنگی بانک های تجارت و صادرات ،تعداد کمی از این تسهیلات پرداخت شد.
عضو هیئت مدیره شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با بیان اینکه برخی تسهیلات پرداخت شده برای نوسازی بافت های فرسوده کمکی به افزایش کیفیت ساختمانها نمیکرد گفت: در حال حاضر سعی داریم با پرداخت تسهیلات زمینه افزایش کیفیت ساختوساز بافتهای فرسوده را نیز افزایش دهیم.
وی با اشاره به راهاندازی صندوق زمین و ساختمان در سال جاری گفت: صندوق پسانداز مسکن نیز با همکاری وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی و برگزاری جلسات مختلف در آینده نزدیک راهاندازی میشود.
اسلامی بیدگلی به راهاندازی صندوق نیکوکاری بافت فرسوده اشاره کرد و گفت: امیدواریم با همکاری مدیریت شهری و شهرداریها و به کارگیری ابزارهای نوین مالی فرآیند باز زنده سازی بافت های شهری سرعت بگیرد .
عضو هیئت مدیره سازمان نوسازی وبهسازی شهری ایران در ادامه توضیح داد: براساس تعاریفی که سازمان بورس ارایه داده اگر پروژهای قواره کوچیکتری داشته باشد امکان اجرا در این قالب را دارد اما برای پروژه های بزرگتر فعلا نمی توان از صندوق های زمین و ساختمان استفاده کرد البته تامین مالی به این روش یک حسن بزرگ است و تمرین خوبی برای همه شرکتهای پیمانکاری و نهادهای حاکمیتی است تا اقدامات خود را شفاف کنند .
اسلامی بیدگلی درادامه تصریح کرد: البته اقتصاددانان همواره از نبود شفافیت کافی در سازمان بورس گلایه دارند اما همین شفافیت نصفه و نیمه هم بسیار بیشتر از شفافیت دیگر شرکتها است بنابراین راه اندازی این ابزارها کمک بسیار زیادی به ما میکند.
وی درادامه اظهار داشت: این صندوقها ارزش سرمایه مردم را حفظ می کند به عنوان مثال ممکن است در سال 90 یک فردی پول برای خرید خانه داشت اما این کار را انجام نداد بعد مسکن دو برابر شد در حالیکه اگر با آن پول در بخش مسکن سازمان بورس سرمایه گذاری می کرد از ارزش سرمایه اش کاسته نمیشد.
عضو هیئت مدیره شرکت عمران و بهسازی شهری ایران درادامه خاطر نشان کرد: با توجه به برنامههای سازمان بورس، پیمانکاران و مردم مشتاق برای استفاده از این صندوقها باشند البته موفقیت این ابزار به سیاستهای پولی وابسته است زیرا بسته پولی اجازه نمیدهد که نرخ سود در بورس بالاتر از بانکها باشد بنابراین مردم ترجیح میدهند که سرمایه خود را به بانک ببرند.
انتهای پیام/