باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری - ۳۱ شهریور ماه امسال بود که حادثه تلخ انفجار گاز متان در یکی از معادن زغال سنگ طبس رخ داد و باعث شد که ۵۳ نفر از کارگران این معدن جان خود را از دست بدهند.
بعد از وقوع این حادثه تلخ رهبر معظم انقلاب دستور دادند که به تمامی خانوادههای جانباختگان حادثه معدن رسیدگی شود و بیشترین تلاش برای امداد به کارگران در دستور کار قرار گیرد. همچنین در آنبازه زمانی رئیس جمهور هم بر رسیدگی به معیشت خانوادههای حادثه دیدگان تاکید کردند و در جلسه هیئت دولت تصمیمات مهمیبرای رسیدگی به خانوادههای این حادثه دیدگان گرفته شد.
مسکن همواره یکی از بزرگترین وگرانترین کالاهای زندگی اقشار مختلف جامعه به شمار میرود و اگر این اقشار جزء کارگران باشند هزینههای تامین مسکن چندین برابر میشود.
یکی از بزرگترین و بیشترین دغدغه خانوادههای کارگران معدن طبس هم مسکن بود که در همین راستا وزارت راه و شهرسازی تصمیم گرفت یکی از بزرگترین دغدغههای خانوادههای حادثه دیدگان معدن طبس را برطرف کند که در همین راستا با همکاری بنیاد مسکن و سازمان ملی زمین و مسکن ظرف مدت سه ماه تمامی خانوادههای حادثه دیدگان معدن طبس متناسب با نیاز خود خانه دار شدند.
با پیگیری فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی ظرف مدت دو ماه تمامی واحدهای مسکونی به خانوادههای جانباختگان تحویل داده شد. طی صحبتهایی هم که با تعدادی از خانوادههای جانباختگان این حادثه شد بزرگترین دغدغه آنها نداشتنمسکنو اجاره نشینی بود که با ورود وزارت راه و شهرسازی بخشی از این دغدغه و نگرانی برطرف شد.
در همین رابطه یکی از اعضای خانواده این حادثه دیدگان اعلام کرد: از وزارت راه وشهرسازی در جهت خانهدار کردن تمامی جانباختگان تشکر میکنم چراکه کمتر از سه ماه تمامی خانوادهها صاحب مسکن شدند. امیدواریم که در دولت به فکر سایر کارگران به ویژه معدنکاران باشند چراکه تمامی کارگران این قشر بزرگترین دغدغهشان مسکن است.
ادامه یافتن مسکن دار شدن اقشار ضعیف جامعه یک ضرورت است
در همین زمینه هم مجتبی یوسفی نائب رئیس مجلس در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه مسکن مشکل اصلی تمامی اقشار ضعیف و متوسط جامعه استگفت: رفع مشکل مسکن حادثه دیدگان طبس کمترین کمکی است که دولت میتواند به خانوادههای آنها کند.
وی ادامه داد: تمامی این کارگران معدن که به صورت شهادت گونه جان خود را از دست دادند دغدغه مسکن و معیشت را داشتند که خوشبختانه با همکاری وزارت راه وشهرسازی این مشکل و دغدغه آنها برطرف شده است.
یوسفی اظهار کرد: برخورد با مقصران احتمالی این حادثه و رفع نگرانی و مشکل معیشت خانوادههای این حادثه دیدگان از جمله وظایف دولت است که خوشبختانه تاکنون به بخشی از این مشکلات رسیدگی شده است.
خانوادههای حادثه دیدگان معدن طبس صاحب ویلا شدند
همچنین پیش از این هم علی نبیان معاون وزیر راه و شهرسازی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه برای تمامی خانوادههای حادثه دیدگان مسکن تامین کردهایم و به گونهای برنامه ریزی کردهایم که خانوادهها دغدغهای نداشته باشند گفت: بخشی از واحدهای مسکونی در خراسان جنوبی، بخشی در خراسان رضوی و گلستان هستند.
وی ادامه داد: در استان خراسان جنوبی ۱۶ واحد مسکونی را به متقاضیان بومی و متقاضیانی که تمایل داشتند در این منطقه و استان سکونت داشته باشند تحویل دادیم.
او با بیان اینکه وزارت راه وشهرسازی این اختیار را به تمامی خانوادههای حادثه دیدگان داده است که در هر شهر و هر محلهای که تمایل داشتند میتوانند واحدمسکونی ویا زمین تحویل بگیرند گفت: به طور مثال در شهر طبس ۴ نفر از متقاضیان تمایل به دریافت واحد ویلایی در روستای حریم شهر طبس داشتند که سازمان ملی زمین و مسکن با همکاری بنیاد مسکن ۴ واحد مسکونی ویلایی به متراژ ۲۰۰ متر با ۱۱۰ متر زیربنا تحویل دادیم.
نبیان بیان کرد: در شهرهای دیگر هم که خانوادهها تمایل به دریافت واحد مسکونی ویلایی داشتند ۲۶۰ متر زمین با ۱۶۰ متر زیربنا با تمامی امکانات از جمله شیرآلات، پکیج، کابینت به متقاضیان تحویل داده شد. در بیرجند در روستاهای حریم که واحد مسکونی ویلایی وجود نداشت آپارتمان با تمامی نصبیات و کابینت تحویل دادهایم.
نبیان در خصوص ارزش ریالی این واحدها گفت: ارزش ریالی این واحدها حدود ۲ میلیارد تا ۲ ونیم میلیارد تومان بوده که ۵۰ درصد از این مبالغ از سوی دولت و ۵۰ درصد به صورت اقساط پلکانی پس از دو سال به متقاضیان تحویل داده میشود.
وی یادآور شد:بر اساس تاکید وزیر راه و شهرسازی در حال حاضر تمامی خانوادههای ۵۳ جانباخته حادثه طبس خانههای خود را تحویل گرفته و در آنها ساکن شدهاند ۵ واحد در استان گلستان، یک واحد در سیستان و بلوچستان، ۳۳ واحد در خراسان رضوی و ۱۶ واحد در خراسان جنوبی به این خانوادهها تحویل داده شده است.
در همین زمینه هم یوسف غلامی کارشناس سیاست گذاری مسکن در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه حدود یک میلیارد تومان باید تمامی خانوادههای حادثه دیدگان معدن بابت مسکن پرداخت کنند گفت: مسکن یکی از اصلیترین نیازهای این خانوادهها بود و دولت باید به گونهای برنامه ریزی کند که این خانوادهها مشکل و یا دغدغهای برای پرداخت اقساط نداشته باشند.
وی ادامه داد: اگر خانوادهای توان پرداخت اقساط باقی مانده مبلغ مسکن را نداشته باشد دولت باید تدبیر و برنامه ریزی کند تا میزان اقساط و یا مدت زمان پرداخت آن را افزایش دهد تا نگرانی این خانوادهها برطرف شود.
غلامی بیان کرد: مسکن گرانترین کالای هرخانواده است و اجرای این تدبیر درست باشد که بخشی از نگرانیها برطرف شود و ما امیدواریم این سیاست خانه دار شدن در سایر موارد هم اجرایی شود.
گفتنی است، با توجه به آنکه باید خانوادههای جانباختگان ۵۰ درصد از مبلغ واحد مسکونی را در قالب اقساط و طی ۲۰ سال پرداخت کنند با یک حساب سرانگشتی در سال ۱۴۰۵ این خانوادهها ماهانه ۴ میلیون تومان پرداخت میکنند که با توجه به پلکانی بودن این میزان اقساط هرسال افزایش مییابد.
امیدواریم دولت برای خانوادههایی که حتی توان پرداخت این میزان از اقساط را هم ندارند تسهیلات و یا تدبیری را در نظر بگیرد تا بخشی از نگرانی آنها برطرف شود.