خراسان جنوبی دومین استان بیابانی کشور
استان خراسان جنوبی دومین استان بیابانی کشور است.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بیرجند ؛ مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری خراسان جنوبی در جمع خبرنگاران با اشاره به خشکسالیهای متمادی و روند رو به افزایش بیابانزایی در استان گفت: طی یکسال گذشته خشکسالی، 180 میلیارد تومان به بخش منابع طبیعی استان خسارت زد.
شریفی افزود: خراسان جنوبی دومین استان بیابانی کشور است که تقاضای تخصیص اعتبارات ویژه برای عملیات بیابانزدایی برای استان داریم.
وی اعتبارات ملی برای مقابله با بیابانزدایی در استان را در سال گذشته 30 میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: امسال هم پیشبینی میشود به همین میزان اعتبار تخصیص یابد.
وی یکی از پروژههای شاخص مورد نیاز برای تخصیص اعتبار را پروژه سیاهکوه ذکر کرد و افزود: تخصیص اعتبار برای پروژه آبخیزداری و آبخوانداری سیاهکوه در دولت گذشته مصوب شده که در سفر معاون راهبردی رئیس جمهور از خواستههای بخش منابع طبیعی برای دریافت ردیف اعتبار خاص است.
وی تصریح کرد: در دولت گذشته مصوب شده بود 15 میلیارد تومان اعتبار طی برنامه پنجم توسعه به این پروژه اختصاص یابد ولی رقم محقق شده بسیار پایین بوده است.
شریفی تنها عامل مهم بیابانزایی در استان را خشکسالی دانست و گفت: در طی چند سال خشکسالی روند بیابانزایی در استان رو به افزایش بوده به طوری که کانونهای بحرانی بیابان استان از 12 کانون به 22 کانون افزایش یافته و پس از الحاق شهرستان طبس نیز به 28 کانون رسیده است.
وی مساحت بیابانهای استان را یک میلیون و 300 هزار هکتار ذکر کرد و گفت: در سال گذشته اعتبار خشکسالی نداشتهایم و آخرین رقم تخصیص اعتبارات خشکسالی در سال 91 به میزان یک میلیارد و 600 میلیون تومان بوده است.
مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی با اشاره به کاهش بارندگیها در سال جاری و تداوم خشکسالی تصریح کرد: این مهم اثر منفی بر تولید علوفه مراتع داشته است.
شریفی با بیان اینکه در شرایط نرمال تولید علوفه مراتع در استان 830 هزار تن بوده ،گفت: این میزان در سال جاری 30 درصد کاهش دارد.
وی اظهار کرد: در بارندگیهای سال جاری حدود 22 میلیون مترمکعب روانآب در استان مهار و ذخیره شده است.
وی در ادامه از افتتاح 17 پروژه منابع طبیعی استان در هفته دولت خبر داد و افزود: برای این پروژهها اعتباری بالغ بر 500 میلیون تومان هزینه شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری خراسان جنوبی همچنین با بیان اینکه پراکندگی این پروژهها در تمامی شهرستانهای استان است، یادآور شد: افتتاح بندهای خاکی، سازههای گاویونی و تلمبههای بادی در مراتع برای تأمین آب شرب دام از جمله این پروژهها است.