یکی از ناهنجاری‌های رفتاری و روانی اجتماع، چشم و هم چشمی و به نوعی تقلید کورکورانه است که ریشه‌ای در خود افرادی است که مبتلا به این معضل رفتاری هستند.

مهدی دوائی، روانشناس و عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم شناختی، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: چشم و هم چشمی، یعنی احساس حقارت درونی کردن و به نوعی افرادی که دچار این معضل هستند در درون احساس خود کم بینی دارند علت خود کم بینی در افراد به 3 موضوع بر می‌گردد.

اول اینکه فرد توانمندی و مهارتی که با تکیه بر آن، اعتماد به نفس داشته باشد، ندارد. دومین علت در بروز چشم و هم چشمی، این مسئله است که فرد شاید دارای توانمندی‌هایی باشد، ولی آن را نمی‌بیند.

دوائی ادامه داد: سومین مطلب این است که فرد دارای توانمندی باشد آن را در مقایسه با دیگران، ناچیزی می‌داند و به آن اهمیت نمی‌دهد این مطالب، بیانگر این است که، اصولا افرادی که مبتلا به چشم و هم چشمی هستند از اعتماد به نفس کافی برخوردار نبوده و اصولا خود را با دیگران تعریف می‌کنند.

این متخصص روانشناسی تاکید کرد: هر فرد، در داشتن توانمندی و خصوصیات رفتاری و اخلاقی منحصر به فرد است و اینکه خود را با الگوها و فاکتورهای دیگران تعریف کنیم، اشتباه است و منجر به خود کم بینی و چشم و هم چشمی می‌شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.