به گزارش خبرنگار فناوریهای نوین باشگاه خبرنگاران و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری علی جعفریان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره نقش دانشگاهها در پیشبرد اهداف اقتصاد دانش بنیان گفت: ظرفیت علمی دانشگاهها رشد خوبی داشته، منتها این رشد متناسب با منابع و اختیاراتی بوده که به آنها اختصاص داده شده است.
جعفریان با تأکید بر لزوم تخصیص اختیارات و منابع لازم به دانشگاهها ادامه داد: با تخصیص اعتبارات و منابع لازم به دانشگاهها ظرفیت های لازم را برای دستیابی به اقتصاد دانش بنیان مهیا کرده ایم. همین دانش آموختگان ما هستند که در سایر کشورها بنیانهای اقتصاد دانش بنیان را پایه ریزی می کنند. بنابراین ظرفیت ذهنی و نیروی انسانی متخصص در دانشگاههای ما تولید می شود منتها باید به صورت مناسب ساماندهی شوند تا یک اقتصاد دانش بنیان موفق در کشور ایجاد کنیم.
وی با اشاره به پیشنهاد جدید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دانشگاهها مبنی بر اعطای جایزه 5 درصد از فروش محصولات شرکتهای دانش بنیان وابسته تصریح کرد: پیشنهاد جدید این معاونت حرکتی است در راستای ایجاد شرکتهای دانش بنیان با استفاده از ظرفیتهای دانشگاه؛ در واقع معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان می کند که شرکتهای دانش بنیانی که از دل دانشگاه بیرون می آیند به اقتصاد دانشگاه کمک خواهند کرد یعنی با توجه به میزان فروش شرکت دانش بنیان وابسته به دانشگاه، از محل اعتبارات دولتی بودجه به دانشگاه مذکور تخصیص داده می شود تا دانشگاه زیرساختهای خود را تقویت کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره حلقه مفقوده ارتباط صنعت و دانشگاه خاطرنشان کرد: در واقع این یک حلقه مفقوده نیست بلکه یک زنجیره مفقوده است، اول اینکه نیاز صنعت و دانشگاه به یکدیگر بدرستی تعریف نشده است، از طرف دیگر صنعت یک بخش خصوصی تلقی شده و دانشگاه یک بخش دولتی که به سختی به هم اعتماد می کنند. جدای از این موارد دانشگاهیان ما علاقه اولیه ای که دارند حضور در فعالیت های دانشگاهی است نه صنعتی.
جعفریان ادامه داد: در رشته های علوم پزشکی ضابطه ما این است که باید برای کسی که بازار کار برایش وجود دارد ظرفیت ایجاد کنیم تا این که پزشک و دندانپزشکی تربیت کنیم که بازار کار ظرفیتی برای پذیرش آنها نداشته باشد و این موضوع خلاف عقل است. بنا به دلایل مذکور هنوز دانشگاه برای ارتباط با صنعت راه زیادی دارد.
وی افزود: همچنین لازم است تعریف درستی از مشکل صنعت که در دانشگاه قابل حل است داشته باشیم و دانشگاه هم آنقدر قدرت مانور داشته باشد که بتواند این موضوع را حل و فصل کند، برای این موضوع هم باید دانشگاه را مستقل در نظر بگیریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: در واقع موضوعات مطرح شده پیش زمینه ای خواهد بود برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی که مورد تأکید مقام معظم رهبری است، به عنوان مثال درمان هایی که خارج از کشور با هزینه های بالا انجام می شد در داخل و با هزینه هایی بسیار کمتر انجام دادیم، این یعنی اقتصاد مقاومتی که 15 سال است در کشور اجرا می شود. باید این الگو در صنعت هم مورد استفاده قرار گیرد.
جعفریان درباره استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی در امر پژوهش تصریح کرد: کمک گرفتن از بخش خصوصی خوب است اما نه اینکه همه امور را به بخش خصوصی بسپاریم چرا که بخش خصوصی علاقه کمتری به سرمایه گذاری در امر پژوهش دارد.
انتهای پیام/