وی با بیان اینکه این روستا به وسیله کوههای شاهو آتشگاه محصور شده، افزود: روستای خانقاه در یک ناحیه کوهستانی استقرار یافته و آب و هوای آن در بهار و تابستان ملایم و مطبوع و در زمستان سرد است.
پاشایی بیان داشت: پیدایش روستای خانقا را که در محدوده شهر قدیمی پاوه قرار دارد به دوره یزدگرد سوم ساسانی نسبت می دهند. قلعه و دژ عصر ساسانی در نزدیکی شهر پاوه و پیوستگی تاریخی آبادی های آن به شهر قدیمی پاوه این حدس و گمان را تقویت کرده که بنای قدیمی به نام حوضخانه در داخل این روستا نشانه دیگری از قدمت تاریخی این روستاست.
وی افزود: امامزاده باباشیخ حسن و باباشیخ حسین از نوادگان امام جعفر صادق(ع) در مرکز روستای هدف گردشگری خانقاه قرار دارند که زائرین زیادی در طول سال به آنجا مراجعه می کنند. مردم روستای خانقاه هم به زبان کردی و با لهجه هورامی سخن می گویند، مسلمانند و اکثریت آنها مذهب تسنن دارند.
پاشایی گفت: روستای خانقاه دارای 76 هکتار باغ آبی و 4 هکتار باغ دیم است.
وی بیان داشت: روستای خانقاه دارای طرح هادی، دهیاری، شبکه لوله کشی آب آشامیدنی، برق، خانه بهداشت، مسجد، تلفن، مدارس پیش دبستانی، ابتدایی و راهنمایی می باشد. درآمد اکثر مردم این روستا از طریق فعالیتهای زراعی، باغداری و امور خدماتی تامین می شود و گروهی از روستاییان نیز در تولید صنایع دستی اشتغال دارند.
وی افزود: روستای خانقاه در محدوده کوهستانی استقرار یافته و بافتی متمرکز دارد. خانه های این روستا در شیبی ملایم و به شکل پلکانی ساخته شده اند، به طوریکه بام یک خانه حیاط خانه دیگر است و اکثرخانه ها دوطبقه است. کوچه های روستا با درختان سرسبز و بلند به ویژه در فصول بهار و تابستان مسیرهای دلگشایی هستند که عبور از آنها خستگی را می زداید.
پاشایی گفت: روستای خانقاه به دلیل برخورداری از آب و هوای معتدل، معماری پلکانی، خانه های سنتی، مناظر و چشم اندازهای کم نظیر پتانسیل های گردشگری مناسبی دارد و به همین دلیل در فصول بهار و تابستان گردشگران زیادی به این روستا سفر می کنند.