تا پایان برنامه پنجم توسعه:
سهم انرژی های تجدید پذیر در کشوربه 5 هزار مگاوات
تا پایان برنامه پنجم توسعه ، سهم انرژی های تجدید پذیر به 5 هزار مگاوات در کشورخواهد رسید.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بیرجند ؛ دبیر ستاد فناوری انرژی های تجدیدپذیر کشور در نشست کارگروه تخصصی توسعه فناوری انرژی های نو خراسان جنوبی از اختصاص 3 میلیارد تومان اعتبار به استان برای توسعه انرژی های تجدید پذیر خبر داد و گفت: تا پایان برنامه پنجم توسعه ، سهم انرژی های تجدید پذیر به 5 هزار مگاوات در کشور خواهد رسید که اولویت توسعه آن با استانهای خراسان جنوبی ، سیستان و بلوچستان ، قزوین ، اردبیل ، آذربایجان شرقی ،کردستان ،اصفهان و خوزستان است .
آرمودلی با بیان اینکه هم اکنون بیش از 300 میلیون کیلووات ساعت برق از منابع تجدید پذیر در کشور تولید می شود گفت : این میزان انرژی ، تنها یک دهم درصد از انرژی برق کشور را تامین می کند که باید برای توسعه آن برنامه ریزی کرد .
وی تصریح کرد : برق تولید شده در نیروگاه های بادی و خورشیدی کشور ، امسال از سوی وزارت نیرو با هدف حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی ، به صورت تضمینی 5 ساله و با قیمت هر مگاوات 460 تومان خریداری می شود که این قیمت بیش از 10 برابر قیمت هر مگاوات برقی است که توانیر به مردم می فروشد.
آرمودلی با اشاره به اینکه به ازای هر نیروگاه نصب شده انرژی های تجدید پذیر در کشور بیش از 15 فرصت شغلی ایجاد می شود افزود : ایجاد نیروگاه ها در بخش انرژی های تجدیدپذیر می تواند نقش بسزایی در حل مشکلات بیکاری کشور ایفا کند .
وی با تاکید بر حمایت از بخش خصوصی در زمینه توسعه انرژی های نو در خراسان جنوبی گفت : این استان ظرفیت بسیار بالایی در تولید انرژی های تجدید پذیر دارد که با توجه به فاصله زیاد بین شهرها و نبود مشکل حقوقی برای نصب توربین ها در این استان شاهد توسعه مزارع بادی در خراسان جنوبی خواهیم بود .
دبیر ستاد فناوری انرژی های تجدیدپذیر کشور با اشاره به تولید پنل های فتوولتائیک در خراسان جنوبی افزود :با توجه به استفاده فراگیر این پنل ها در استان ، تولید پنل های فتوولتائیک می تواند به عنوان یک صنعت اشتغالزا به اشتغال خراسان جنوبی و کشور کمک کند .
آرمودلی به ظرفیت بالای خراسان جنوبی در بخش انرژی های بادی و خورشیدی اشاره کرد و یادآور شد: در آینده شاهد استفاده از انرژی زمین گرمایی هم در این استان خواهیم بود .
دبیر ستاد فناوری انرژی های تجدیدپذیر کشور ، توسعه استفاده از انرژی های تجدید پذیر در خراسان جنوبی را مستلزم وجود نیروهای متخصص و توانمند و هم چنین وجود شبکه تولید ، انتقال و صادرات این انرژی عنوان کرد و افزود : با توجه به عملکرد خوب شبکه توزیع برق این استان ، امسال 3 میلیارد تومان اعتبار برای توسعه انرژی های تجدید پذیر با اولویت مراکز آموزشی ، مساجد، منازل مسکونی و ادارات به خراسان جنوبی اختصاص یافته است .