به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، بهزاد رحمانی با بیان اینکه زمانی در سنین زیر ۳۰ سال کمتر شاهد بروز تودههای بدخیم پستانی بودیم، اظهار کرد: اما امروز در زنان ۲۰ سال هم باید به وجود تودههای بدخیم شک کرد.
وی با بیان اینکه ارزیابیها در بیماران پرخطر باید از سنین ۲۰ سال و بالاتر آغاز شود، ادامه داد: وراثت، سن دیررس بارداری و ازدواج، استعمال دخانیات از عوامل خطر برای سرطان پستان بشمار می رود.
رئیس هیئت مدیره انجمن علمی جراحان عمومی با بیان اینکه اگر مادری سابقه ابتلا به سرطان پستان را داشته باشد دختر آن تا ۵ برابر جمعیت عادی در معرض ابتلا به سرطان پستان است، افزود: بهترین روش برای تشخیص زودهنگام معاینه خود بیمار است که نسبت به همه روشها آسانتر است.
رحمانی با تأکید بر ضرورت آموزش و اطلاع رسانی برای تشخیص گفت: برای تشخیص، سونوگرافی مهم است و ماموگرافی نقش تثبیت کننده را دارد که در موارد مشکوک میتوان از MRI استفاده کرد.
وی با بیان اینکه سرطان مری و ریه از دیگر سرطانهای شایع در ایران است، ادامه داد: سرطان ریه پیشقراول مرگ در میان سرطانهاست.
رئیس هیئت مدیره انجمن علمی جراحان عمومی با بیان اینکه بیشترین آمار مرگ و میز ناشی از سرطانها به علت سرطان ریه است، افزود: در نوعی از سرطان ریه، ۹۹ درصد افراد سابقه مصرف طولانی مدت سیگار را دارند که آمار بسیار زیاد و معناداری است.
رحمانی با بیان اینکه بر اساس بررسیهای تجربی میزان تأثیر قلیان در بروز سرطان ریه و حنجره کمتر از سیگار نیست، گفت: در افراد سیگاری سرفه عارضه شایعی است این در حالی است که سرفه نخستین علامت سرطان ریه است. از این رو افراد سیگاری به سرفه اهمیت نمیدهند.
وی با بیان اینکه با تشخیص ذیرهنگام سرطان ریه در مراحل پیشرفتهتر تشخیص داده میشود، افزود: در افراد غیر سیگاری سرفه بیش از ۲ هفته ارزش بررسی را دارد اما وجود خون در خلط از علائم دیررس به شمار میآید.
رئیس هیئت مدیره انجمن علمی جراحان عمومی با بیان اینکه با بروز خلط خونی باید مطمئن شد که ۳ سال از آغاز سرطان ریه گذشته است، ادامه داد: سرطان ریه در مراحل اولیه قابلیت شناسایی و درمان را دارد بنابراین افزایش آگاهی عمومی و ارتقاء سطح آگاهی نقش مهمی در تشخیص زودهنگام و درمان موثر دارد.
رحمانی با بیان اینکه سرطان مری از سرطانهای شایع در کردستان، مازندران، ترکمنستان و خراسان است، گفت: این استانها برروی کمربند سرطان مری قرار دارند که بیشترین علت آن ژنتیکی است.
وی با بیان اینکه اشکال در بلع آخرین علامت سرطان مری است، افزود: متأسفانه این علامت بسیار دیررس است و زمانی که اولین لقمه در گلوی بیمار گیر میکند ۳ تا ۵ سال از آغاز بیماری گذشته است.
رئیس هیئت مدیره انجمن علمی جراحان عمومی یادآور شد: به همین علت سرطان مری در زمان کشف بیماریهای سیستمیک هستند و از محل خود خارج شدهاند.
نهمین کنگره سراسری انجمن جراحان عمومی ایران با هدف نگرشی بر جراحیهای کاربردی سرطانها و با حداکثر امتیاز بازآموزی ویژه پزشکان عمومی و رشتههای جراحی ۲ لغایت ۴ مهر سال جاری در مرکز همایشهای بین المللی رازی برگزار میشود.