هشتمین کنگره بین المللی "دانش اعتیاد" به عنوان بزرگترین کنگره علمی منطقه مدیترانه شرقی در حوزه اعتیاد، با محوریت "پیشگیری"، از 19 تا 21 شهریور ماه جاری در مرکز همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می شود.

به گزارش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران و به نقل از وب دا)؛ علی فرهودیان دبیر علمی این کنگره سالانه گفت: هرچند که این کنگره به حوزه‌های درمان اعتیاد، بازتوانی اعتیاد، روش‌های تشخیصی، اعتیاد در گروه‌های خاص (کودکان و زنان )، اعتیاد به مواد مختلف و جنبه‌های ژنتیکی و بیولوژیک اعتیاد نیز می‌پردازد ولی یک سوم مباحث با محوریت پیشگیری ارائه می‌شود.

وی اظهارداشت: فقط در بخش پانل‌های فوق تخصصی کنگره، از 18 پانل که با همکاری صاحبنظران ایرانی و خارجی برگزار خواهد شد، سه پانل فقط به مباحث پیشگیری اختصاص دارد.

دبیر علمی هشتمین کنگره دانش اعتیاد خاطرنشان کرد: که یک هزار و 350 مقاله به دبیرخانه کنگره رسید که تعدادی از آنها، روشهای جدید درمانی را ارائه می‌دهند.

فرهودیان، دو محور "نقش زنان در اعتیاد" و "اعتیاد در کودکان و نوجوانان" را محورهای جدید در کنگره امسال  معرفی کرد و گفت: متاسفانه نسبت نرخ شیوع اعتیاد در میان زنان نسبت به مردان طی سالهای اخیر (از سال 1387 تاکنون) حدود دو برابر رشد داشته و این در حالی است که عوارض و آسیب های ناشی از اعتیاد زنان به مراتب بیشتر از اعتیاد مردان است.

 وی افزود: برای این موضوع، یک پانل اختصاصی با همکاری معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، پیش بینی شده که کارشناسان و صاحبنظران حوزه اعتیاد زنان، در این پانل شرکت خواهند داشت و این موضوع را از نظر اجتماعی و فرهنگی مورد بررسی قرار می دهند.

 وی ادامه داد: پیشگیری از اعتیاد کودکان و نوجوانان نیز از دیگر محورهای کنگره دانش اعتیاد است که امیدواریم وزارت آموزش و پرورش در چند روز باقیمانده تا برگزاری کنگره، با جدیت در این بخش وارد شود، چون معتقدیم با توجه به تاثیرگذاری فعالیت های پیشگیرانه در سنین کودکی و نوجوانی، وزارت آموزش و پرورش می تواند در این خصوص تاثیرگذار باشد.

فرهودیان به حضور صاحبنظران و فعالان حوزه اعتیاد از کشورهای امریکا، دانمارک، استرالیا، ایتالیا، مصر، کانادا، پاکستان، انگلستان، اسپانیا در هشتمین کنگره دانش اعتیاد در تهران، اشاره کرد و افزود: بسیاری از آنان که سیاستگذاران و یا مجریان سیاستهای مقابله با اعتیاد در کشور خود هستند به سفارش برگزارکنندگان کنگره، نسبت به تهیه مقاله اقدام کردند تا بتوان از این طریق تجربیات دیگر کشورها در حوزه اعتیاد را نیز به کارشناسان و متخصصان ایرانی منتقل کرد.

وی، برگزاری سه کارگاه در زمینه سوء مصرف مواد محرک توسط مدرسان دانشگاه UCLA کالیفرنیا امریکا را از دیگر برنامه های بخش بین الملل کنگره دانش اعتیاد اعلام کرد که برای شرکت کنندگان آنها، گواهی نامه حضور در این کارگاه ها صادر خواهد شد.

دبیر علمی کنگره دانش اعتیاد، به مشارکت تشکل های غیردولتی و NGO های فعال داخل کشور در این کنگره اشاره کرد و افزود: این مشارکت در جهت اجتماعی شدن اعتیاد در جامعه است.

وی با بیان اینکه پیش بینی می شود کنگره امسال بیش از دوهزار نفر شرکت کننده داشته باشد، گفت: شرکت کنندگان در این کنگره از طیف های مختلف پزشکان شامل روانپزشکان، پزشکان عمومی، متخصصان داخلی، روانشناسان، مددکاران، مشاوران، پرستاران، تا افرادی همچون متخصصان علوم اعصاب، فیزیولوژی، فارماکولوژی، آناتومی، سم شناسی، بیولوژی و کارشناسان پیشگیری از اعتیاد از شبکه های کشوری، ستاد مبارزه با مواد مخدر و دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، که در زمینه مباحث پایه اعتیاد مطالعه و تحقیق می کنند، می شود.

فرهودیان با اشاره به این که امسال برای شرکت کنندگان در کنگره، دو نوع امتیاز بازآموزی (مداوم و مدون) در نظر گرفته شده است، گفت: پزشکان و متخصصان شرکت کننده 18 امتیاز مداوم و 15 امتیاز مدون دریافت خواهند کرد.

 رئیس مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، اعطای جایزه طب اعتیاد (ایزاما) و جایزه پیشگیری به محققان و پژوهشگران جوان فعال در حوزه اعتیاد را از دیگر برنامه های هشتمین کنگره دانش اعتیاد اعلام کرده و افزود: جایزه پیشگیری از سوی سازمان بهزیستی برای پژوهشگران برتر که در زمینه پیشگیری فعالیت کردند، اختصاص می یابد.

به گفته فرهودیان، این کنگره با همکاری مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران و مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، با حمایت بسیار خوب دفتر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد  وزارت بهداشت، معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی، دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر، انجمن علوم اعصاب ایران و ده ها انجمن علمی، تشکل غیردولتی و دولتی و سازمان های بین المللی همچون سازمان جهانی بهداشت، دفتر کودکان سازمان ملل، دفتر مبارزه با جرائم سازمان ملل و پلیس مبارزه با مواد مخدر، برگزار می شود.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار