یک روانشناس گفت: افراد مبتلا به هراس اجتماعی احساس تنهایی می‌کنند، دوستان کمی دارند و به زحمت می توانند به هدف‌های تحصیلی و شغلی شان برسند.

غفارتبریزی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: هراس اجتماعی ترس از موقعیت‌های اجتماعی است موقعیت‌هایی که منتخب در حضور جمع مثلا کلاس دانشگاه،‌ ملاقات با افراد نا آشنا گفتگو با افرادی که در راس قدرت هستند، مهمانی رفتن و نشان دادن عدم موافقت با دیگران است.

وی عنوان کرد: افراد مبتلا ب هراس اجتماعی می ‌ترسند درمحیط‌ های اجتماعی فعالیت کنند یا گمان می‌کنند اگر فعالیت کنند باعث شرمساری می‌شوند که این افراد اغلب می‌ترسند رفتارشان طوری باشد که دیگران درباره آنها بد فکر کنند و همه آنها را ارزیابی می‌کنند، این افراد اغلب اعتماد به نفس کمی دارند ومداوم از این می‌ترسند که وقتی در محیط های اجتماعی هستند دیگران نشانه‌های اضطرابشان را ببینند.
 
غفار تبریزی تصریح کرد: این افراد معمولا سعی می‌کنند از موقعیت های اضطراب آفرین اجتناب کنند ، وقتی نتوانند خود را از موقعیت های اضطراب آفرین دور نگه دارند به شدت احساس اضطراب و خجالت می‌کنند ، اما بیشتر اوقات تلاش می‌کنند از حضور در این موقعیت ها اجتناب کنند و این اجتناب موجب می‌شود این بیماری تقویت شود و فرد و هراسش بیشتر شود ، اگر افراد مبتلا به هراس اجتماعی درمان نشوند امکان دارد مشکل شان تا سال ها بعد ادامه پیدا کند.

این روانپزشک در ادامه بیان کرد: چندین عامل در ایجاد بیماری هراس  اجتماعی دخالت دارند.
والدینی که منزوی هستند و دارای اعتماد به نفس پایین هستند، به تدریج  بر روی  کودکان خود تاثیر می‌گذارند و والدینی که بچه‌های خود را تحقییر و تمسخر می‌‌کنند و تمام  کار‌های فرزندان خود را از کودکی زیر ذره بین می‌گیرند خود نطفه هراس اجتماعی را در کودک تقویت می‌کنند.

وی افزود: همچنین بسیاری از افراد مبتلا ب هراس اجتماعی در گذشته  دچار سرافکندگی و خجالت شدند آن‌ها از این می‌ترسند که این اتفاق دوباره تکرار شود پس یادمی‌گیرند که از موقعیت‌ها اجتناب کنند، و این رفتار با گذشت زمان بدترمی‌شود.

وی اضافه کرد:خیلی از افراد مبتلا هم فقدان مهارت‌های اجتماعی لازم هستند آنها نمی‌دانند در موقعیت‌های اجتماعی باید چه طور رفتار کنند یا اگر تا حدودی با مهارت‌ها‌ی اجتماعی آشنا هستند در موقعیت که قرار می‌گیرند دچار اضطراب شدید می‌شوند.

این روانپزشک در پایان خاطر‌نشان کرد: درمانگر کمک می‌کند فرد با موقعیتی روبرو شود که قبلا از آن ترسیده است و او در این تجربه متوجه می‌شود آن چه از آن می‌ترسیده معمولا اتفاق نمی‌افتد،‌ و در نتیجه کمتر از سابق از این  موقعیت‌ها می‌ترسد ، همچنین درمانگر پرورش مهارت‌های اجتماعی و پرورشی عزت نفس را به فرد می‌آموزد واین باعث می‌شود تا در موقعیت‌ها احساس اعتماد ب نفس بیشتری کند.

انتهای پیام/   
 
برچسب ها: هراس ، اجتماعی ، افت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار