افراط در مصرف نمک مرگآور است
نمک طعام از سدیم و کلرید تشکیل شده و میزان سدیم در ادرار قابل
اندازهگیری است. پژوهش مظفریان هم، بر اندازهگیری میزان سدیم در ادرار
استوار است و نه فقط بر اساس گفتههای اشخاصی که در این پژوهش شرکت
کردهاند.
داریوش مظفریان علاوه بر این به نتایج ۱۰۷ پژوهش علمی دیگر درباره تأثیرات
نمک طعام بر افزایش فشار خون و بیماریهای عروق مراجعه کرده است. او و
همکارانش علاوه بر این میزان ابتلا به بیماریهای قلبی به عنوان پیامد فشار
خون را هم در نظر گرفتهاند و سپس هر سه این دادهها را با توجه به
عادتهای ۷۵ درصد ساکنان کره زمین در مصرف نمک طعام بررسی کرده و به نتیجه
رساندهاند.
بر اساس پژوهش مظفریان ۹۹/۲ درصد ساکنان کره زمین بیش از حد نمک طعام مصرف میکنند.
سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده است که هر نفر روزی ۲ گرم «سدیم» مصرف
کند، در حالیکه میزان مصرف سدیم در جهان به طور متوسط بالغ بر ۳/۹۵ گرم
است. از این میان ساکنان قاره آفریقا با مصرف ۲ گرم سدیم در روز از کمترین
میزان مصرف نمک و ساکنان قاره آسیا با مصرف ۵/۵۱ گرم از بالاترین میزان
مصرف نمک در جهان برخوردارند.
افراط در مصرف نمک مرگآور است
مصرف بیش از حد نمک طعام باعث شد که در سال ۲۰۱۰، ۱/۶۵ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماریهای قلب و عروق مبتلا شوند.
داریوش مظفریان ثابت کرده است که این عده به دلیل مصرف بیش از ۲ گرم
«سدیم» در روز به بیماریهای قلب و عروق مبتلا شدهاند. از سوی دیگر بر
اساس این پژوهش مصرف به اندازه نمک طعام مطابق پیشنهاد سازمان بهداشت جهانی
باعث کاهش فشار سیستولیک خون به میزان ۳/۸ میلیمتر جیوه میشود. بر اساس
این پژوهش چنانچه اشخاص سالخورده و همچنین بیماران قلبی از نمک پرهیز کنند،
فشار سیستولیک خون آنها به طور مؤثری کاهش پیدا میکند.