نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس:
نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس:
ابوذر ندیمی نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در خصوص تسعیر نرخ ارز و تاثیر آن بر زندگی مردم و جامعه، گفت: هنگامی که ما پول خارجی را به ریال تبدیل می کنیم از چند جهت محل تأمل است به تعبیر دیگر شما نرخ ارز را پائین تر می گیرید و به نوعی هم قدرت خرید و هم ارزش پول خود را مدیریت می کنید اما اگر قیمت را بالاتر قرار دهید درآمد زیادتر می شود، ولی مردم و مصرف کنندگان به خصوص مصرف کنندگان داخلی از جهاتی از جمله گرانتر شدن واردات متضرر می شوند.
وی افزود: بالا بردن ارزش پول ملی از وظایف دولت است نباید به دلیل کسری بودجه جیب مردم خالی شود .
ندیمی در ادامه گفت: ما به دلیل وابستگی که به درآمد خارجی در خصوص اقتصاد دلاری داریم، هرچه ارز گران تر تعریف شود مردم فقیر تر می شوند چرا که هزینه های آن ها را چند برابر می کنیم و ما نباید ناکارآمدی هایی را که در سطوح میانی دولت ها وجود دارد را به مردم تحمیل کنیم.
نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: کسری بودجه در هر حالی موجب فشار به مردم است در مورد آن دسته از کالا ها و محصولات که باعث می شود همه ی جامعه تحت تاثیر قرار بگیرند باید با درنگ و تأمل صورت بگیرد چرا که گرانی به مانند تورم، فشار زیادی را به مردم تحمیل می کند.
در ادامه ندیمی در خصوص این که آیا دولت تصمیمی برای اجرای این اقدام دارد یا خیر، گفت: این کار مربوط به این دولت نیست زیرا همه ی دولت ها هنگامی که کسری بودجه می آورند چند هزار تومانی را به نرخ ارز اضافه می کردند، شاید به نفع اقتصاد باشد اما عملا بیانگر ناکارآمدی دولت است و هر دولتی هم که نرخ ارز را افزایش می دهد پول خود را پایین می آورد یعنی قدرت خرید مردم کاهش می یابد و فشار به مردم بیشتر می شود بنابراین ربطی به دولت فعلی ندارد .
وی افزود: ما نرخ را به نفع ارز خارجی گران کردیم و متاسانه به ضرر داخلی منجر شد البته دولتی ها هم تحت چتر این گرانی ها قرار گرفتند چرا برای این که عدد کسری ها را پوشش دادند ما به این ترتیب زمانی را از 7 هزار تومان به 3 هزار تومان بودجه برای هر واحد ارز در گذشته داشتیم و اگر دوباره تکرار شود بازگشت به همان روال قبل است که به ضرر مردم است و این روش قدرت خرید مردم را کاهش می دهد .
ابوذر ندیمی با بیان اینکه مهم جلوگیری از فشار به مردم است،گفت:
راه هایی که تا به حال تجربه کردیم یا حفظ اعداد بوده یا تفاوت تغییر نرخ وعلاوه بر این دو نرخی یا سه نرخی کردن ارز هم مثبت و هم نفی است که ما باید همه ی تلاش خود را متمرکز بر انتخاب بهترین روش با کمترین ضرر فشار به مردم کنیم.
نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان تسعیر را عملیات تبدیل ارز خارجی به داخلی تعریف کرد.
انتهای پیام/