به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، گزارش مرکزآمار نشان مي دهد سال گذشته 7 هزار و 450 گوسفند ذبح شده که همگي آنها 138 هزار تن گوشت توليد کرده اند. تنها در استان تهران هم 26 هزار تن گوشت گوسفندي مصرف شده است.
به گزارش خبرگزاري خبرآنلاين، تعداد لاشه هاي قابل مصرف بز و بزغاله ذبح شده هم به عدد 2206 هزار لاشه به وزن 33 هزار تن رسيده است. براين اساس اصفهاني ها با 602 هزار لاشه به وزن 8 هزار تن بيشترين تعداد را به خود اختصاص داده اند.
تعداد لاشه هاي قابل مصرف گاو و گوساله ذبح شده در سال گذشته 1035 هزار لاشه به وزن 198 هزار تن اعلام شده است. از اين ميزان استان تهران با 198 هزار لاشه به وزن 32 هزار تن بيشترين ميزان را به خود اختصاص داده است.
تعداد لاشه هاي قابل مصرف گاوميش و بچه گاوميش ذبح شده نيز براساس گزارش مرکز آمار 20 هزار لاشه به وزن 3 هزار تن اعلام شده است. استان خوزستان با 7 هزار لاشه به وزن 1 هزار تن بيشترين ميزان را به خود اختصاص داده است.
همچنين براساس اين گزارش تعداد لاشه هاي قابل مصرف شتر و بچه شتر ذبح شده 24 هزار لاشه به وزن 5 هزار تن بوده که بيشترين تعداد از مصرف اين نوع گوشت به استان يزد با 8 هزار لاشه ذبح شده به وزن 2 هزار تن اختصاص دارد.
گزارش مرکز آمار نشان مي دهد متوسط وزن يک لاشه گوسفند و بره 18.5 کيلوگرم، بز و بزغاله 14.9 کيلوگرم، گاو گوساله 191.02 کيلوگرم، گاوميش و بچه ميش 166.21 کيلوگرم و شتر و بچه شتر 208.11 کيلوگرم بوده است.
گزارش مرکز آمار تاييد مي کند ميزان گشتار دام در سال 92 در قياس با سال 91 کاهش قابل توجهي داشته است. همچنين اين گزارش نشان مي دهد ميزان توليد گوشت در گشتارگاه هاي کشور حداقل به ميزان 9 درصد کاهش را تجربه کرده است.
بررسي ها نشان مي دهد همزمان با افزايش ميزبان کسري بودجه خانوارهاي ايراني در سال 91 و 92 ميزان مصرف کالاهاي اساسي نيز کاهش قابل توجهي را تجربه کرده است. با کاهش تورم رسمي کشور به عدد 23 درصد دولت اميدوار شده تا ميزان سرانه مصرف خانوارهاي شهري نيز به حدود قبل از سال 1389 بازگردد.
مرکز آمار در گزارش کارشناسي خود اعلام کرده که دلايلي مانند افزايش قيمت گوشت گاو و گوساله، افزايش مصرف گوشت هاي منجمد وارداتي و افزايش مصرف گوشت سفيد دليل اصلي کاهش مصرف گوشت قرمز بوده است.