به گزارش
خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، مطالعات محققان آمریکایی نشان می دهد مصرف زیاد ماده معدنی مس سبب تغییراتی درمغز شده و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می دهد.
مس یکی از مواد معدنی مورد نیاز بدن است که نقش حیاتی در سلامت دارد. این عنصر برای حفظ عملکرد سیستم عصبی، رشد استخوان و عضلات و ترشح هورمون ها ضروریست. نخود فرنگی، قارچ، آجیل، لوبیا، عدس، گوجه فرنگی، موز، آلو، سویا و سیب زمینی از جمله منابع غنی مس به شمار می روند.
برای انجام تحقیق اخیر به آب آشامیدنی موش ها مقدار زیادی مس اضافه شد. نتایج نشان داد که دریافت زیاد مس موجب انباشته شدن این ماده معدنی در مغز موش ها شده و سیستم حذف طبیعی پروتئین بتا آمیلوئید (افزایش این پروتئین موجب بروز آلزایمر می شود) را مختل میکند. همچنین مس به طور مستقیم فعالیت سلول های تولید کننده بتاآمیلوئید را تحریک می کند.
یافته های این پژوهش به معنی حذف مس از رژیم غذایی نیست، زیرا این ماده معدنی نقش های حیاتی بسیاری را در بدن به عهده دارد. تاکید متخصصان بر دریافت میزان مورد نیاز مس است.
تهیه و ترجمه: گروه سلامت سیمرغ