به گزارش
خبرنگار سینما باشگاه خبرنگاران نشست رسانهای جشنواره فیلم مقاومت با حضور محمد خزایی دبیر جشنواره، ناصر درخشان مدیر ارزشیابی و دبیرخانه، شهاب اسفندیاری مدیر کمیته علمی و پژوهشی، امیر نصیربیگی مدیر بخش جلوهگاه نور و غلامرضا منتظمی مدیر اجرایی افق نو و اصحاب رسانه در مرکز فرهنگی و هنری اسوه برگزار شد.
بنابر این گزارش پس از تلاوت آیات روح بخش از قران کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران؛ یزدان عشیری مدیر روابط عمومی جشنواره سیزدهم پس از خوشآمدگویی به حضار از مدیران جشنواره سیزدهم در بخش های مختلف دعوت به سخنرانی کرد.
وی بیان کرد: سینمای مقاومت همراه با انقلاب و همگام با 8 سال دفاع مقدس شکل گرفته است که در 3 سال اخیر تبدیل به یک رویداد منطقهای شده است.
یکی از بخشهایی که شکل گرفته و جزو حلقه های مفقوده سینمای مقاومت است بخش علمی و پژوهشی است.
عشیری از شهاب اسفندیاری مدیر کمیته علمی و پژوهشی دعوت به سخنرانی کرد.
اسفندیاری گفت: کمیته علمی و پژوهشی برای نخستین بار است که در جشنواره فیلم مقاومت گنجانده شده است.
زمان ما برای پژوهش محدود بود و این موضوع بحثی نبود که در دانشکده ها تحقیق و پژوهشی در موردش انجام گرفته باشد.
وی ادامه داد: مقالات متعددی به دبیرخانه همایش ارسال شده است که اساتید ممتازی از دانشگاه های مختلف مقالات را ارائه کردهاند. همچنین پژوهش های صورت گرفته که تاکنون در هیچ کجا دیده نشده است و مایه تاسف است که در هیچ کدام از دانشگاههای ما یک مرکز پژوهشی درمورد موضوع مقاومت دایر نشده است.
این جشنواره تشویقی است برای کسانی که این راه را ادامه می دهند و یا قصد ورود به این حوزه را دارند.
وی ادامه داد: از پنجم تا هشتم مهر در دانشکده شهید بهشتی و دانشکده هنر و سینما سه نشست را خواهیم داشت که در هر نشست 3 الی 4 مقاله ارائه می شود که موضوعات مختلفی را دربر می گیرد.
لازم به ذکر است که بگویم در نیویورک هم سینمای مقاومت وجود داشته است.
موضوعات مختلفی در بخش پژوهشی جشنواره و مقالهها مطرح میشود که شامل: ژانر جنگ، نظریههای شهید آوینی و شهدای دیگر، تصویر انقلاب اسلامی در سینمای ایران و انقلاب های کشورهای دیگر و آثارشان در سینمای دیگر کشورها، بحث زنان و سینمای مقاومت و مدیریت فرهنگی سیاستگذاری ها را بعنوان نمونه عنوان میکنم.
در زمینه کهن الگوها ، در بخش انیمیشن ک سینمای فرانسه و آفریقا، روسیه و سایر کشورها را به تصویر میکشد، تحلیل سینمای هالیوود در مورد اسلام هراسی و ایران هراسی و نشست های مختلف فیلم های ضد ایرانی از جمله آن است.
اسفندیاری در پایان گفت: چهار سخنران ویژه در جشنواره خواهیم داشت که رحیم پورازغدی و حجتالاسلام پناهیان از جمله آنان است. همچنین کارگاه آموزشی و پژوهشی خواهیم داشت.
سینمای دفاع مقدس از نظر فنی و تکنیکی به سینمای ما کمک زیادی کرده است که نمونه آن در فیلم "چ" دیده شد که باید عنوان کنم با مدیر جلوه های ویژه فیلم "چ" نشست خواهیم داشت.
سپس ناصر درخشان مدیر ارزشیابی و دبیرخانه گفت: از اول اردیبهشت که اعلام فراخوان بود آثاری بدست دبیرخانه رسید که از لحاظ کیفی و کمی قابل توجه بود.
وی افزود: هیئت انتخاب با تلاش بسیار و دقت آثار را انتخاب کرده است و باید اعلام کنم که نسبت به دوره گذشته اتفاق خوبی افتاده است که شاهد نگاه رو به جلو و پیشرفت در برگزاری جشنواره و کیفیت آثار داشتهایم که یکی از این بخشها جلوهگاه نور بود.
پس از درخشان امیر نصیرپور مدیر بخش جلوهگاه نور بیان کرد: این بخش با محوریت شهدای ترور و متعلق به هنرمندان بسیجی است.
با توجه به اینکه در حوزه سینمای ایران تلاش خوبی در حال اتفاق است بخش جلوه گاه نور کاربرد ویژهای خواهد داشت.
وی در ادامه افزود: هنرمندان بسیجی در بخش الگوسازی و شناسایی این بخش فعالیت زیادی داشتند و از جمله فعالیت های این بخش شناسایی و معرفی نخبگان بسیج هنرمندان و استعداد های ناب آنها، ایجاد فضای سالم برای رقابت سالم بدون غرض ورزی، بستر مناسب برای ارائه آثار در موضوعات و بخش های مختلف که بخش معرفی و شناسایی نخبگان هنرمند مهم تر از سایر بخش ها بود.
نصیرپور در ادامه بیان کرد: جریان سازی این جشنواره در سطح ملی و رسانهای و رساندن پیام جشنواره مقاومت به تمام اقشار جامعه از اهداف این بخش است.
وی افزود: فیلم هایی که در این جشنواره شرکت می کنند باید از شهریور 92 به بعد ساخته میشدند که در این حوزه هزار اثر به دبیرخانه رسید.
مدیر بخش جلوه های نور اظهار داشت: فیلم کوتاه، نماهنگ، مستند و انیمیشن از بخش های جشنواره است. و معرفی آثار برگزیده نیز در پایان خواهد بود.
باید بگویم که طبق فرموده رهبر معظم انقلاب سینما می تواند مشوق روحیه تلاش و پیشرفت و انگیزه کافی برای فعالیت فرهنگی و هنری باشد.
وی در پایان گفت: انشاا... امسال با برنامه ریزی درست و دقیق به اهداف این جشنواره خواهیم رسید.
در بخش جلوه گاه نور 100 نفر از هنرمندان انتخاب میشوند که از کارگاه های تخصصی بهرهمند شوند.
سپس غلامرضا منتظمی مدیر اجرایی افق نو بیان کرد: همانطور که اغلب فیلم سازان ایرانی از اندیشمندان و متفکران هستند باید بررسی شود که چه فکر و اندیشهای در جشنواره فیلم مقاومت وجود دارد.
معمولا رسانههای رسمی جهان اینگونه فعالیتهای فرهنگی کشورهای اسلامی را پوشش نمیدهند.
وی در ادامه افزود: با گسترش جریان سکولاریسم و بیدینی که از سوی رژیم صهیونیسم و آمریکا راهاندازی شده، اینگونه جشنوارهها به خنثی کردن آن کمک مینماید.
طی کنفرانس های سه روزه در هتل لاله موضوعات مهم جهانی مطرح می شود که یکی از آنها پرونده هسته ای و ارتباط آن با لابی صهیونیست است.
مایکل جونز رهبر کاتولیک بیان کرده که اسرائیل موجب تخریب اخلاقیات و از هم پاشیدن خانوادهها است.
وی اظهار داشت: حتی حادثه 11 سپتامبر هم که باعث حمله های متعدد آمریکا به کشورهای اسلامی شد بر عهده ی صهیونیسم بوده است.
منتظمی در پایان گفت: 100 مقاله بینالمللی به دبیرخانه ارسال شده که در حال ترجمه است.
مهمانان خارجی جشنواره روز شنبه وارد ایران می شوند و روز یکشنبه جلسه ای با اصحاب رسانهها خواهند داشت و در روزهای دوشنبه تا چهارشنبه همایش های مختلفی خواهد شد.
انتهای پیام/ اس