دکتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: شیرین کننده مصنوعی، نام عمومی برای ترکیبات شیرین کننده است که از نظر ساختمان شیمیایی، تاثیرات فیزیولوژیک و میزان مسمومیت در بدن، متفاوت است و چند نوع را شامل میشوند.
وی ادامه داد: اولین شیرین کننده مصنوعی، ساخارین بوده که امروزه بیشتر در صنایع دارویی مصرف دارد و کمتر در صنایع غذایی مصرف میشود و احتمال سرطانزا بودنش مطرح شده است.
دکتر نیستانی گفت: ترکیبات گیاه اسکاویا هم طعم شیرین دارد ولی جزء قند نیست، شیرین کنندهای که اخیرا بسیار پرکاربرد است، سوکرولوز است که دارای طعم خیلی شیرین است، مصرف این مواد شیرین کننده وقتی بالا رود، موجب میشود آستانه چشایی افراد نسبت به طعم شیرین بالا رود.
وی ادامه داد: افرادی که آستانه چشایی آنها بالا میرود، در زمان مصرف قند، به دلیل اینکه شیرینی بیشتری مصرف میکنند، در متابولیسم بدنشان اختلال ایجاد میشود که در پی آن احتمال اضافه وزن و ابتلا به چاقی بیشتر میشود. این موضوع طی تحقیقات زیادی به اثبات رسیده است که بیشتر افراد چاق، کاندید ابتلا به دیابت هستند.
انتهای پیام/