شهر توريستي سرعين با مساحتي حدود 400 هكتار در 48 درجه و 5 دقيقه طول شرقي و38درجه و15 دقيقه عرض شمالي واقع گرديده است. فاصله اين شهر از مركز استان در حدود 28 كيلومتر،از تبريز230 كيلومتر و از تهران 619 كيلومتراست.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل؛ ارتفاع متوسط اين شهر از سطح درياي آزاد در حدود 1650متر مي باشد. متوسط حداكثر درجه حرارت هوا 25 درجه سانتي گراد و حداقل متوسط ‌دماي آن 7/8- درجه سانتيگراد مي باشد.

شهر سرعين داراي مهمترين منبع اقتصادي منطقه مي باشد كه جاذبه هاي گردشگري اين شهر محسوب می شود.جاذبه هاي گردشگري شهر سرعين آبهاي گرم اين شهر و طبيعت زيباي سبلان مي باشد كه عامل اصلي در جذب توريست است .


از لحاظ كشاورزي محصولات بعمل آمده در منطقه سرعين اعم از ميوه ها (سيب-گلابي-آلوچه-آلوچه وحشي-گيلاس-زردآلو و گردو) و حبوبات و غله (سيب زميني-گندم-جو-عدس-لوبيا-شلغم وغيره)بيشتر به مصرف مردم شهر و روستاهاي منطقه مي رسد.


از نظر اقتصادي سرعين شهر خدماتي است، به طوريكه از كل جمعيت 5250 نفري شهر 7 درصددر بخش كشاورزي و 18درصد در بخش صنعت و معدن و 75درصد در بخش خدمات مشغولند.

چشمه های آب گرم

یکی از مشهورترین جاذبه های سرعین چشمه های آب گرم آن است که سالها با بی توجهی های مسئولان به روشی سنتی و بدور از اصول بهداشتی نگهداری می شد که خوشبختانه طی سالهای اخیر توجهات ویژه ای به آن شده و زمینه استفاده هرچه بهتر مردم از آن فراهم شده است.


آب و هوای دلپذیر و معتدل نیز جاذبه ای است که قبل و بعد از ورود به شهر و منطقه سرعین، گردشگران از آن بهره مند می شوند و از عمده ترین دلایل روی آوردن گردشگران به این منطقه می باشد.

این شهر در زمینه توریسم درمانی رتبه نخست را در کشور دارا بوده و لازم است در نقاط دیگر کشور نیز با الگو برداری از این شهر توجه ویژه به مناطقی که از لحاظ محیطی دارای چشمه های آب گرم هستند، صورت گیرد؛ زیرا گردشگری درمانی از مواردی است که حتی خانواده هایی با منابع مالی ضعیف تر نیز مایل به انجام آن هستند.

منافعی که آب های معدنی برای ناراحتی پوستی، دردهای مفصلی و... دارند می تواند دلیل خوبی برای مسافرت خانواده هایی باشند که مشکلاتی در این زمینه دارند.

به جز آب گرم، توریسم درمانی در مناطق دیگری همچون دریاچه ارومیه نیز دیده می شود که مردم از گل و لای و آب آن برای منافع درمانی استفاده می نمایند؛ به طور کلی این جنبه از گردشگری در کشور می تواند به خوبی رشد و گسترش پیدا کند و در صورت توجه کافی آینده بسیار خوبی برای آن پیش بینی می شود.


آب چشمه ها حاوی املاح معدنی گوناگون بوده و pH آنها کمی اسیدی است. آب چشمه ها غالبا کدر و شبیه به آب هایی است که کمی گل آلود شده اند. بیشتر آب های داخل شهر در محدوده دمایی کمی بالاتر از 40 درجه سانتیگراد بوده و در بدو ورود به استخر، داغ به نظر می آید.

شهر سرعین مانند سایر نقاط این منطقه دارای تابستان های خنک و دلپذیر و زمستان های سرد و پر برف است. البته سرمای هوا مانع از ورود گردشگران به این منطقه نمی شود و گرمای طبیعی آب های معدنی عاملی برای افزایش جذابیت مسافرت زمستانی به سرعین است.

علاوه بر این وجود پیست اسکی الوارس سبلان عامل دیگری برای افزایش جذابیت گردشگری این شهر است.

سوغات سرعین

عسل و سرشیر، معروف ترین محصول و سوغاتی مناطق اطراف سبلان و به خصوص سرعین می باشد. دامنه ها و کوهپایه های حوالی سبلان به لحاظ تنوع گیاهی و ویژگی های اقلیمی، استعداد فوق العاده ای برای تولید عسل و زنبور داری دارد.

بهترین نوع عسل در دامنه های پوشیده از سنبل، ریحان، پونه و گون سبلان تولید می شود و به سبب مرغوبیت شهرت بسیاری پیدا کرده است.

آش دوغ سرعین نیز بسیار معروف است؛ بعید است که گردشگری به این منطقه مسافرت کند و دست کم یکبار از این غذای محلی نخورده و لذت نبرد.

کباب های محلی این منطقه نیز بسیار معروف و مورد علاقه گردشگران است. این شهر با داشتن هتل ها و مهمانپذیرهای متعدد؛ دارای امکانات بسیار مناسب برای اقامت میهمانان بوده و در مقایسه با سایر نقاط گردشگری کشور به نظر می آید تسهیلات توریستی بسیار مناسبی در این شهر تهیه دیده شده است.

گرچه با وجود این امر در تابستان استقبال بسیار زیاد ایرانگردانی که بسیاری از آنان برای استفاده از خواص درمانی آب گرمها به سرعین سفر کرده اند ممکن است نیاز بیشتر به امکانات را نیز یاد آور شوند.

معاون امور عمرانی استاندار اردبیل گفت : باید با استفاده از ظرفیت های گردشگری استان به خصوص شهرستان سرعین اقتصاد گردشگری استان را توسعه دهیم.

علی آذرنژاد مدیریت منابع طبیعی و تاریخی استان و به خصوص شهرستان سرعین را در جذب بیشتر گردشگران در طول فصول سال با اهمیت خواند و افزود: سرعین متعلق به استان است و نباید از توسعه این بخش غافل باشیم.

وی با تاکید بر زیرساخت های گردشگری و تکمیل پروژه های این بخش افزود: نزدیک به 500میلیارد تومان برای تکمیل پروژه های عمرانی استان تخصیص یافته که حوزه گردشگری نیز از این اعتبار دارای سهم بسزایی است.


آذرنژاد ادامه داد: باید از این اعتبارات جهت تکمیل پروژه های گردشگری از جمله مناطق نمونه گردشگری ، ایجاد هتل ها و تفرج گاه هایی که میزان ماندگاری مسافر را افزایش می دهد ، استفاده کنیم.

معاون امور عمرانی استاندار اردبیل با بیان اینکه توسعه اقتصاد گردشگری باعث افزایش سرانه تولیدناخالص ملی می شود ، توجه به توسعه زیرساخت های گردشگری را در رونق بخشی به بخش اقتصاد گردشگری موثر دانست.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: تکمیل زیرساخت های گردشگری استان منجر به تقویت صنعت و رشد اقتصاد گردشگری می شود.

کریم حاجی زاده باستانی مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل سرعین را بعنوان ظرفیت مهم استان برای توسعه گردشگری دانست و افزود: سرعین سرنوشت اقتصادی استان را در آینده کشور رقم می زند و باید با افزایش اماکن اقامتی ، توسعه مکان های گردشگری و تفریحی و ایجاد تسهیلات برای گردشگران اقدامات لازم را برای افزایش اقتصاد گردشگری این منطقه ودیگر مناطق استان انجام داد.

انتهای پیام/ش/ن

برچسب ها: سرعین ، شهر ، توریستی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.