دکتر امیرحسین فقیهی، متخصص گوارش، در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: نفخ مشکل گوارشی شایعی است و در اکثر موارد، علت آن سوء هاضمه است. بدخوری یا سوء هاضمه ناشی از روش ناصحیح تغذیه است.
وی افزود: مواردی چون: سریع غذا خوردن، صحبت کردن هنگام صرف غذا، مصرف مایعات زیاد با غذا، مصرف نوشابههای گازدار، نوشیدن چای داغ، خوردن حجم زیاد غذا و... موجب وارد شدن هوا به داخل دستگاه گوارش شده و نفخ را ایجاد میکند.
دکتر فقیهی ادامه داد: با رعایت نکات بهداشت تغذیهای و اصلاح موارد فوق ۷۰ تا ۶۰ درصد نفخ برطرف میشود.
وی اظهار داشت: از عوامل جدیتر نفخ میتوان به سندروم روده تحریک پذیر، حساسیت به بعضی مواد غذایی مانند حساسیت به قند شیر و کمبود لاکتوز در بدن و بیماری سلیاک که حساسیت نسبت به گلوتن گندم است، اشاره کرد.
وی در پایان گفت: اگر نفخ طولانی مدت به همراه کاهش وزن و کمخونی نباشد، احتمال بدخیمی کم است و انجام فعالیت مناسب بدنی و خودداری از مصرف غذاهای نفاح، سرخ شده و فستفود در رفع این مشکل کمک زیادی انجام میدهد.
انتهای پیام/