این روزها صحبت‌های ضد و نقیضی از فیلترشدن شبکه‌های اجتماعی تحت موبایل همچون وایبر به گوش می‌رسد. حال وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان آنکه میان این وزارتخانه و دستگاه قضا هیچ اختلافی وجود ندارد، گفت: با مسدود کردن شبکه‌های اجتماعی مشکل بهره گیری از این ابزارها حل نخواهد شد، باید برای استفاده صحیح و مناسب از این شبکه‌ها فرهنگ سازی کنیم.

به گزارش دریچه فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ محمود واعظی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره نامه قوه قضاییه به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی بر مسدودسازی و کنترل اطلاعاتی موثر شبکه‌های اجتماعی نظیر واتس اپ، وایبر و تانگو ظرف مدت حداکثر ۱ ماه، افزود:
آنچه همواره برای دولت و همه مسئولان این وزارتخانه در کنار توسعه با اهمیت تلقی شده این است که در کنار اجرایی کردن گسترش این شبکه‌ها، باید با افزایش آگاهی مردم از محتوای مجرمانه موجود در بخش‌هایی از اینترنت یا شبکه‌های اجتماعی آن‌ها را به استفاده با احتیاط‌تر و مراقبت بیشتری از این ابزار ترغیب کرد. به همین دلیل ما و قوه قضاییه و همه دلسوزان کشور در این خصوص هم نظر هستیم و اختلافی بین ما و دیگران وجود ندارد، هرچند وظیفه نظام و دولت این است که فضای پیشرفت را طوری فراهم تا خانواده‌ها بتوانند به راحتی از این ابزار استفاده علمی نمایند.

از شبکه‌های اجتماعی درست استفاده کنید تا در آینده نیز امکان استفاده از آن‌ها وجود داشته باشد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به روند روبه رشد تغییرات تکنولوژی، اظهار داشت: هرچند برخی از کاربران از اپلیکیشن‌ها استفاده صحیح و مناسب می‌کنند اما در مقابل نیز عده معدودی از کاربران از محتوای این ابزارها به درستی استفاده نمی‌کنند که باید با فرهنگ‌سازی مناسب آنها را به بهره گیری درست از این اپلیکیشن ها ترغیب کرد. واعظی با اعلام مخالفت با آن عده از کاربران که رعایت مسایل اخلاقی و فرهنگی را در استفاده از این شبکه ها نمی‌کنند، به این افراد پیشنهاد کرد از آلوده کردن ابزاری که امروز به عنوان شبکه‌های اجتماعی در اختیار آنها قرار گرفته، خودداری کنند تا امکان استفاده از این ابزار برای آیندگان نیز وجود داشته باشد.



اقدامات فنی کار پیچیده‌ای است وی درباره اینکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای پاسخگویی به قوه قضاییه در یک ماهه تعیین شده چه اقداماتی انجام داده است، گفت:

با مسدود کردن شبکه‌های اجتماعی مشکل حل نمی‌شود، از یکسال گذشته همه مسئولان با همکاری دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های مختلف و با صرف سرمایه‌های زیاد تلاش کردند تا آلودگی‌ها برطرف شود. ممکن است ۱ یا ۲ ماه طول بکشد چرا که کار فنی کار پیچیده‌ای است ولی آنچه وظیفه ما بوده انجام خواهیم داد و تاکنون انجام داده ایم. با مسدود کردن شبکه‌های اجتماعی مشکل حل نمی‌شود و باید فرهنگ سازی کنیم و این تنها با کمک مردم امکان پذیر است و تا زمانی که مردم به کمک ما نیایند هرگز موفق نخواهیم شد. دارای ابزارهای متعددی هستیم که برخی در جای صحیح و تعدادی دیگر در راه‌های خلاف استفاده می‌شوند ولی می‌توان با فرهنگ سازی مناسب زمینه استفاده از این ابزارها را به صورت صحیح فراهم کرد.
محمود واعظی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

دسترسی به سایت‌های غیراخلاقی و خلاف اعتقادات کشور نباید آزاد باشد
باید در دولت نیز تلاش کنیم دسترسی به سایت‌های غیراخلاقی و مغایر با عفت عمومی و سایت‌های خلاف اعتقادات کشور، محدود شود و امکان دسترسی به آن‌ها برای همه آزاد نباشد. اینکه فکر کنیم با بستن شبکه‌های اجتماعی مشکلات برطرف می‌شود، اختلاف نظری است که وجود دارد و باید با تعامل با قوه قضاییه به راه حل مشترک برسیم.

تلاش داریم تا اختلالات اپراتورها سریع‌تر برطرف شود
وی درباره اختلالات موجود در شبکه نسل سوم تلفن همراه (3G) نیز اظهار داشت:
وظیفه ما این است که خدمت مناسب به مردم ارائه دهیم و طبیعی است وقتی تکنولوژی در هر سیستمی تغییر یابد برخی اختلالات نیز بوجود می‌آید ولی از اپراتورها خواستیم تا در کنار اطلاع رسانی نسبت به رفع اختلالات اقدام کنند. در حال حاضر بخش قابل توجهی از بی.تی.اس‌ها نصب شده و درآینده نزدیک مشکلی نخواهیم داشت و امیدواریم این موضوع هرچه زودتر برطرف شود.

اجازه نمی دهیم پول اضافی از مردم دریافت شود
واعظی درخصوص وعده سازمان ارتباطات و تنظیم مقررات رادیویی برای بازگرداندن هزینه های دریافتی از برخی مشترکان همراه اول و ایرانسل نیز گفت: با پیگیری این موضوع ارقام دریافتی بر روی قبوض مشترکان به مردم عودت داده خواهد شد. وی تصریح کرد: به آنچه در ابتدای دولت عهد کرده بودیم، عمل خواهم کرد و اجازه نخواهم داد پول اضافی از مردم دریافت شود و در این زمینه مراقبت های ویژه صورت خواهد گرفت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۰:۳۴ ۲۲ آبان ۱۳۹۳
امام علی ((ع)) می فرمایند :


همانا انسان نسبت به چیزی که ازآن منع شود؛ حریص تر می شود

فیلتر نشه بهتره
عزیزانی که میگن فرهنگ سازی کی انجام میشه
فرهنگ یه رفتاره اجتماعی هست
بخشنامه نمی خواد
خودم باید خودم رواصلاح کنم نه بخشنامه و رسانه
United States of America
یحیی غوابش
۰۰:۲۴ ۱۲ مهر ۱۳۹۳
سلام وقت بخیر.. والا که میدونم بچه های خوزستان عاشق واتساپن پس نباید فیلتر بشه خواهشا بگوش اقای واعظی برسانید.. کشور های هسایمون دارن پیشرفت را بالا میبرن نه فیلترینگ استفاده ی صحیح خواهشمندیم از مردم باتشکر
Iran (Islamic Republic of)
Mamad
۰۰:۲۸ ۱۰ مهر ۱۳۹۳
خدا اموات اقای واعظی رو بیامرزه حرف دل مارو زد.ما هم همینو میگیم ولی کی گوش کنه:| خیلی دوستون داریم اقای واعظی:)
Iran (Islamic Republic of)
خیلی ناشناس
۲۲:۵۷ ۰۹ مهر ۱۳۹۳
هه اینو باش ...! همه چی که فیلتره دیگه چیو فیلتر کنن؟
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۲۱:۲۹ ۰۹ مهر ۱۳۹۳
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت مسولین محترم

خواهشا فیلتر کنید,شما که در جریانات شبکه های اجتماعی به طور کامل قرار ندارید نه این که قرار نداشته باشید هستید ولی شرکت اصلی این شبکه ها ایرانی و اسلامی نیست.
تو را به خون شهدا فیلتر کنید.
Iran (Islamic Republic of)
سلماز
۲۲:۱۷ ۰۹ مهر ۱۳۹۳
احسنت واقعا باید فیلتر بشه. این مطلب رو واقعا کی باید به گوش مسولین برسونه
فرهنگ سازی باید قبلا انجام میشد که نشده
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۲۲:۱۸ ۰۹ مهر ۱۳۹۳
به نظر من شما دارای فرهنگ و درک پایینی هستید آقای محترم با فیلترینگ چه مشکلی تا حالا حل شده جز اینکه هر روز VPN های مختلف وارد بازار میشن و پول توی جیب مردم رو خالی میکنن اگه همین پول صرف فرهنگ ازی بشه بهتر نیست تا اینکه صرف خرید vpn بشه.
آقای محترم ایننظر منه و من یه جوان 15 ساله هستم ولی جنابعالی ممکنه حتی سنت هم از من بیشتر باشه و این نظر را میدی.از نظرمن این نظر نظر یه آدم که با تکنولوژی بطور دائم سر و کار داشته باشه نیست چون اگه با تکنولوژی سرو کا داشتی میفهمیدی چقدر فیلترینگ دست و بال جوونا رو بسته.
امیدوارم با حرفام قانعت کرده باشم.
سعی کن نگرشت رو تغییر بدی.
Iran (Islamic Republic of)
زمان ب
۱۵:۵۰ ۰۹ مهر ۱۳۹۳
فرهنگ سازی ای که مشکل رو حل کنه با این سادگی ها بدست نمیاد.
اجازه نمیدهیم پول اضافی از مردم گرفته شود.
آقایون همین پول مناسبی که قرار از ما مردم گرفته شود خیلی خیلی اضافی هست.
آیا برای استفاده از اینترنت با سرعت حلزونی و ترافیک مورچه ای مشترک باید فلان تومن بابتش بده؟؟؟؟
Germany
علی
۱۵:۵۲ ۰۹ مهر ۱۳۹۳
دوست عزیز از فیلتر کردن که بهتره...
United States of America
ارمان
۱۵:۱۷ ۰۹ مهر ۱۳۹۳
خدا خیرش بده
Iran (Islamic Republic of)
شناس
۱۲:۲۹ ۱۰ مهر ۱۳۹۳
همه چی رو ارجاع میدیم به فرهنگ سازی.حالا کی میخواهیم فرهنگ بسازیم معلوم نیست