معاون رییس جمهوری در امور بانوان و خانواده گفت: بخش بزرگی از میراث فرهنگی ناملموس را بانوان بوجود آورده و پایه گذاری کرده اند.

 به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهوری در امور بانوان و خانواده امروز در آیین گشایش اجلاس و جشنواره بین المللی میراث فرهنگی ناملموس در اصفهان، افزود: بخش چشمگیری از میراث فرهنگی ناملموس توسط زنان تجلی یافته و در بستر خانواده شکل گرفته است.
 
وی به تعریف ارائه شده از سوی سازمان آموزشی علمی، فرهنگی و تربیتی سازمان ملل متحد (یونسکو) اشاره کرد و گفت: بر اساس این تعریف، لازمه بقای میراث فرهنگی ناملموس انتقال آن از نسلی به نسل دیگر است.
 
معاون رییس جمهوری در امور بانوان و خانواده اظهار کرد: در این راستا در طبیعی ترین شکل، آموزش شفاهی میراث فرهنگی ناملموس حتی در مردانه ترین اشکال آن را باید در اجتماع زنان جست.
 
وی ادامه داد: نخستین ارتباطات انسانی میان مادر و فرزند شکل می گیرد که در شخصیت اجتماعی نسل آینده و برداشت آنها از هویت فرهنگی تاثیر دارد.
 
مولاوردی بیان کرد: جدای از میراث فرهنگی ناملموس، زنان در ساماندهی و برنامه ریزی عناصر مشترک مردانه نقش مهمی بر عهده دارند.
 
وی از نقالی و قصه گویی به عنوان یک میراث فرهنگی ناملموس نام برد که ایران در سال 2001 میلادی موفق به ثبت آن در یونسکو شده است.
 
معاون رییس جمهوری در امور بانوان و خانواده افزود: نقالی و قصه گویی نخستین توجه به ادبیات شفاهی را در ذهن کودک می نشاند و در این خصوص نقش زنان غیر قابل انکار است.
 
وی از لالایی ها، ترانه ها، بازیهای کودکانه، قصه ها و آواها، آیین و آداب و رسوم بازیهای بومی محلی، گردهمایی ها، درمان گری و مهارت های سنتی به عنوان دیگر میراث فرهنگی ناملموس نام برد که زنان در شکل گیری آنها نقش مهم داشته اند.
 
مولاوردی تاکید کرد: برای پاسداری و آموزش این میراث های فرهنگی ناملموس به مشارکت سازمان های مردم نهاد و اجتماعات زنانه نیاز است.
 
وی برقراری صلح و دوستی، تقارب فرهنگ ها، گفت وگوی فرهنگی، احترام به حقوق بشر و خرده فرهنگ ها، جایگاه حقوقی و نقش زنان و کودکان را از اهداف برنامه های یونسکو بیان کرد و افزود: ایران به عنوان عضو قدیمی و با سابقه این سازمان بین المللی با برخورداری از فرهنگ غنی و تمدن ریشه دار همواره پایبندی خود را برای دستیابی به این اهداف در عمل ثابت کرده است.
 
وی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران در حوزه فرهنگ با عضویت در شماری از کنوانسیون های یونسکو و حضور فعال در نشست ها و مجامع و کارگروه های بین المللی، نقش اساسی ایفا کرده است.
 
معاون رییس جمهوری در امور بانوان و خانواده ابراز امیدواری کرد که برگزاری اجلاس و جشنواره بین المللی میراث فرهنگی ناملموس در اصفهان به نتایج مطلوب منجر شود و پیش درآمدی برای هماهنگی و تحقیقات گسترده فرهنگی باشد.
 
وی همچنین با اشاره به اینکه میراث فرهنگی ناملموس در تقارب فرهنگ ها و اهمیت جایگاه زنان نقش مهم دارد، ابراز امیدواری کرد که در آینده برای برگزاری اجلاسی با عنوان نقش زنان در هم افزایی فرهنگی برنامه ریزی شود.
 
استاندار اصفهان نیز در این آیین گفت: اصفهان مصداق بارز و راستین جلوه های میراث فرهنگی ناملموس ایران است که جان مایه این برجستگی ها و حیات اصفهان، فرهنگ و هنر است.
 
رسول زرگرپور اظهار کرد: راز شکوه جاودانه این خاستگاه یعنی تمدن و فرهنگ اسلامی را باید در دل ارزش های تعالی بخش، مولفه های مهم و سرنوشت ساز، اقتدار معنوی اندیشه و حکمت، پویش فرهنگی و اثر بی بدیل دیانت جستجو کرد.
 
وی افزود: ما اصفهان را مهد تمدن، فرهنگ، ادب، معنویت و خلاقیت و شهر موزه ای کم نظیر می نامیم که 27 هزار سال سابقه تمدن دارد.
 
استاندار اصفهان با اشاره به اینکه اصفهان در سه دوره تاریخی پایتخت ایران بوده، افزود: این استان دارای 22 هزار اثر تاریخی و فرهنگی است که یکهزار و 628 اثر آن ثبت ملی شده و شش اثر نیز ثبت شده جهانی یونسکو است.
 
وی ادامه داد: اصفهان دارای 200 رشته صنایع دستی است که 102 رشته آن ممهور به مهر اصالت یونسکو است.
 
زرگرپور تاکید کرد: آیین ها، باورها و ارزش های برآمده از فرهنگ پویا و معنویت در این سرزمین کهن در گذر تاریخ به اوج پختگی رسیده و ذوق و نازک خیالی های بسیاری در آثار معماری آن تجلی و تبلور یافته است.
 
گفتنی است؛‌ اجلاس و جشنواره بین المللی میراث فرهنگی ناملموس با حضور نمایندگان و شخصیت‌های فرهنگی ایران و 50 شهر جهان از امروز پنج شنبه (17 مهر) به میزبانی شهر اصفهان آغاز شده و به مدت سه روز ادامه دارد.

انتهای پیام/
برچسب ها: میراث ، ملموس ، اجتماع
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.