به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران؛ نازخند صبحی، گفت: اثر تخریبی دلالان در حوزه کشاورزی بسیار بغرنج است و باعث میشود که این حوزه به خاطر یک عده دچار بحران شود.
وی ادامه داد: گرفتن وامهای کشاورزی از بانکها و همین طور قادر به پرداخت نبودن این وامها به دلیل خسارتهایی که کشاورز میبیند باعث میشود اموال کشاورزان به تاراج رود.
این مسوول خاطرنشان کرد: کشاورزان برای پرداخت وامهای خود مجبورند به طریقی اموال و حتی محصولات باغی خود را پیشفروش کنند و این باعث میشود خود کشاورز اصلاً بهرهای نبرد.
صبحی افزود: محصولی که از کشاورز به قیمت نازل خریداری میشود تا رسیدن به دست خریدار توسط چند دلال خریداری شده و دوباره به دست دلال دیگری میرسد و این باعث میشود که قیمت محصولات کشاورزی به طور باورنکردنی افزایش یابد.
وی همچنین در خصوص راهکار جلوگیری از دلالبازی در حوزه کشاورزی، ادامه داد: اگر دولت بتواند به طریقی بازار کشاورزی را به خود کشاورزان واگذار کند شاید بتوان دلالان را از این بازار حذف کرد و سود حوزه کشاورزی را به خود کشاورزان رساند.
وی ادامه داد: خرید تضمینی محصولات، امیدی برای کشاورزان است که باعث میشود واسطهها و دلالان کنار گذاشته شده و دست آنها از این حوزه کوتاه شود.
این مسوول ادامه داد: از کشاورزان انتظار میرود که راضی به پیشفروش محصولات خود نشوند و همین طور از دولتمردان این انتظار وجود دارد که با خرید تضمینی محصولات از سودجویی عدهای جلوگیری کنند.
وی در خصوص اینکه از زمان برداشت محصول و خرید محصول از کشاورز تا فروش محصولات در بازار هیچ کنترلی بر قیمت محصولات وجود ندارد، ادامه داد: انتظار میرود که مسوولان در این خصوص فکری کنند و همچنان تعزیرات استانی دقیقتر صورت گیرد.
انتهای پیام/م