به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران؛ دکتر انوشیروان محسنی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در شیراز افزود: نباید شرایطی برای مردم فراهم شود که از پوشاک، آموزش، مسکن و دیگر مایحتاج آنان کاسته شود تا بخواهند سلامت مطمئن داشته باشند.
وی افزود: مردم برای گرفتن خدمات سلامت نباید به 'شرایط فلاکت بار' دچار شوند؛ ما در برخی از سال ها متاسفانه شاهد بودیم که 'این شرایط فلاکت بار' برای مردم رقم خورد و اکنون دولت در پی اصلاح این امور است.
محسنی با بیان اینکه سالانه 700 هزار نفر برای تامین هزینه های سلامت در کشور به 'شرایطی فلاکت بار' می افتادند گفت: اغلب این افراد حاشیه نشینیان و ساکنان شهرهای بزرگ بودند که از پی هزینه های درمان بر نمی آمدند و تحت پوشش هیچ بیمه ای هم نبودند.
مدیرعامل بیمه سلامت ایران همچنین از پیش بینی بسته خدمات دندانپزشکی در قالب خدمات پیشگیری، آموزشی و خودمراقبتی برای گروه هدف زیر 14 سال خبر داد و توضیح داد:این بسته شامل پنج موضوع خدمات، آموزش نحوه درست مسواک زدن، رفع کمبود فلوراید، فیشور سیلندر، جرم گیری و پرکردن دندان های شماره 6 در صورت پوسیدگی است.
وی اظهارامیدواری کرد با همکاری دندانپزشکان و پذیرش تعرفه های مشخص شده این بسته خدمتی به شکل کامل اجرایی شود و در سال های آینده توسعه دامنه بهره گیران از این خدمات در سایر گروههای سنی تحقق یابد.
محسنی در عین حال یاد آور شد که یکی از مهمترین رقم های هزینه ای در بحث بهداشت و درمان و همچنین از عمل مهم غیبت دانش آموزان از مدرسه، مشکل دندان و پوسیدگی دندان ها است.
به گفته مدیرعامل بیمه سلامت ایران، ایران جزو کشورهایی است که در بهداشت دهان و دندان رتبه خوبی ندارد.
وی بابیان اینکه رفاه اجتماعی از نکات مهم در ارزیابی دولت ها به شمار می رود، عوامل منتهی به رفاه اجتماعی را شامل آموزش، امنیت، سلامت و مهمترین رکن در این میان را ارائه خدمات پیشگیری، درمان و حفاظت مردم در برابر هزینه ها دانست.
این مقام مسوول با یادآوری اینکه هزینه خدمات بستری در بیمارستان های دولتی کشور به زیر 20 درصد کاهش یافته و در مسیر ارتقای کیفیت خدمات تلاش شده است گفت: از یک میلیون و 300 هزار پرونده بررسی شده در کشور 78 درصد هزینه ها از طریق بیمه سلامت، 11 درصد از مسیر هدفمندی و بین 8/8 تا 9 درصد توسط مردم پرداخت شده است.
مدیر عامل بیمه سلامت کشور تلاش برای واقعی شدن قیمت ارائه خدمات از سوی پزشکان و پیراپزشکان را یادآورشد و درزمینه ترویج زایمان طبیعی گفت: سزارین موضوعی نیست که درمدت کوتاهی به عنوان یک فرهنگ و باور نهادینه شده باشد بنابراین نمی توان انتظار داشت درمدت کوتاهی نیز کنار گذاشته شود.
محسنی خاطرنشان کرد: اکنون بیشترین میزان سزارین در استان اردبیل و کمترین میزان نیز در استان سیستان و بلوچستان مشاهده می شود.
وی لازمه حرکت به سمت ترویج زایمان طبیعی را انجام اقدام های فرهنگی و آموزشی، استفاده از شیوه ها و تکنولوژی های جدید برای کاهش درد در زایمان طبیعی دانست و گفت: اکنون حدود شش تا هفت درصد از میزان سزارین کاسته شده است.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ا