پس از ورود حضرت امام(ره)به شهر قم بعنوان محافظ امام راحل در رکاب آن بزرگوار بود و همزمان با تشکیل سپاه پاسداران به عضویت آن درآمد.
پس از گذراندن دوره های مختلف به علت مهارت و تخصصش به عنوان مربی و مسؤل آموزش درضمینه تاکتیک جنگ های نامنظم و کلاسیک در دانشگاه امام حسین(ع)مشغول به خدمت شد, به طوری که تعداد زیادی از نیروهای موثر در حال خدمت کادر سپاه و رزمندگان از سراسر کشور توسط او آموزش داده شده اند.
شهید کحالی به علت جایگاه حساسش در امر آموزش در زمان عملیات خود را به مناطق عملیاتی جنوب و غرب میرساند تا در عمل نیز شاگردان خود را آزموده و خود نیز کنار آنها درحفظ پدافند منطقه تلاش مینمود و بعد از انجام فعالیت میدانی مجدداً بر خلاف میل باطنی به دانشگاه امام حسین(ع) بر میگشت.
این شهید بزرگوار در عملیاتهایی همچون بیت المقدس و فتح المبین و .... و مناطق عملیاتی همچون سر پل ذهاب - بازی دراز- گیلانغرب و.... شرکت داشت؛ به طوری که خاطرات زیادی از رشادتهایش در ذهن دوستانش نقش بسته.
وی درسال 61 با توجه به فرمان حضرت امام (ره) تحت عنوان قوای محمد رسول الله(ص) به همراه جاوید الاثر حاج احمد متوسلیان به لبنان رفته و اقدام به آموزش نظامی و...اولین نیروهای حزب الله لبنان برای مقابله با رژیم غاصب اسراییل مینماید که در طول این سالها به فیض جانبازی نایل آمد.
در سالهای پس از جنگ به عنوان اولین افراد به همراه جناب آقای دکتر حسن کامران (نماینده محترم مردم شریف اصفهان در مجلس شورای اسلامی )به تحصیل در رشته جغرافیای سیاسی نظامی پرداخت وبا مسئولیتهای گوناگونی از جمله مسئول آموزش نظامی و مسئول آموزش دانشکده علوم فنون و مسئول ایثارگران و معاونت مالی و اداری دانشکده جغرافیای سیاسی نظامی دانشگاه امام حسین(ع) و ... به انجام وظیفه پرداخت و نهایتا ماموریت در نیروی قدس را پذیرفت و این ماموریت سخت پلی شد تا ابولقاسم کحالی نیز به یاران دوران جنگ بپیوندد.
سردار شهید کحالی بعد از رشادتها و ایثارگری های فراوان در 23/7/73 در ایام شهادت حضرت زهرا(س)در محور عملیاتی مهاباد توسط افراد ناشناسی به فیض شهادت نایل آمد.
از این شهید بزرگواردو فرزند به نامهای محمد باقر و محمد جواد به یادگار مانده که هر دو در درس و زندگی موفق هستند.