به گزارش
حوزه حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، "محمد جواد لاریجانی" در جمع اساتید، فضلا و طلاب موسسه امام خمینی(ره) با بیان اینکه بزرگترین تجربه جمهوری اسلامی ابتناء یک نظام مدنی و سیاسی بر مبنای عقلانیت اسلامی و براساس مکتب اهل بیت علیهم السلام بوده است گفت: بر همه ما و شما واجب است که به تببین این مکتب، شیوه زندگی، شیوه حکومت و اینکه پایههای مشروعیت یک نظام مدنی معقول و مکانیزم های کار آمدیش چگونه باید باشد بپردازیم.
لاریجانی با اشاره به اهمیت بصیرت در همه امور سیاسی و اجتماعی گفت: بصیرت کلید واژهای بود که در جریان فتنه سال 88 توسط ولی امر ما، رهبر معظم انقلاب پردهبرداری شد و اهمیت آن برای زندگی سیاسی و اجتماعی همه مسلمانان آشکار شد. بصیرتی که شئون مختلف زندگی انسان را در بر میگیرد و یکی از آنها شان سیاسی است.
وی سپس به تشریح سه رکن اصلی بصیرت پرداخته و گفت: اولین رکن بصیرت سیاسی، فهم درست از وضعیت است. فهم وضعیت بسیار کلیدی است بخصوص در زمان ما که ماشین آلات و فناوریهای تاثیرگذار بر اذهان بسیار متنوع شده است و به درستی میتوان گفت امروز فهم وضعیت هم ضروریتر و هم به مراتب سختتر از گذشته شده است و این مختص انسان ایرانی نیست بلکه فهم وضعیت برای کل بشر بسیار مشکل شده است.
دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به حوادث فتنه ۸۸ گفت: ما دیدیم که خیلی از افراد علاقنمند به انقلاب و اسلام در آن مقطع دچار فهم نادرست وضعیت شدند و نتوانستند عمق ماجرا را که یک کودتای تمام عیار علیه تجربه انقلابی ملت بود را بشناسند.
لاریجانی دومین رکن بصیرت را فهم وظیفه در وضعیت دانست و افزود: پس از آنکه شخص وضعیتی که در آن قرار دارد را شناخت باید نسبت به وظیفه خود در آن وضعیت نیز فهم درستی داشته باشد و آنگاه زمان آن است که نسبت به آن وظیفه قیام کند که این سومین رکن بصیرت سیاسی است.
دبیر ستاد حقوق بشر در تشریح سومین رکن بصیرت سیاسی گفت قیام به انجام وظیفه نیز باید به موقع و به اندازه باشد. گاهی طرف وظیفه را شناخته اما دیر اقدام میکند یا اینکه بیش از اندازه اقدام میکند و این هر دو بیرون رفتن از خط و شیوه اهل بیت علیهم السلام است.
لاریجانی با بیان اینکه فهم وضعیت سیاسی یک متدلوژی میخواهد گفت: فهم وضعیتهای اجتماعی نیاز به نقطه مرجع دارد. نقطه مرجع به تناسب برهههای زمانی فرق میکند اما در برهمه کنونی نقطه مرجع ما انقلاب اسلامی است.
وی افزود: انقلاب اسلامی یک واقعه تاریخی بود که دو واقعیت اجتماعی را در جریان اجتماعی به همراه داشت نخست بنای یک نظام سیاسی و مدنی بر مبنای عقلانیت اسلامی که تجربه بسیار عظیمی است و متاسفانه مظلومترین و مغفولترین تجربه در جمهوری اسلامی نیز هست و دیگری نهضت بیداری اسلامی است که مرز ندارد و این دو با هم ربط بسیار وثیقی دارند.
دبیر ستاد حقوق بشر در تبیین بزرگی و عظمت انقلاب اسلامی گفت: سکولارها همواره اینگونه تبلیغ میکردند که اسلام دین مندرسی است، احکام اسلام خشن و مربوط به جامعه جاهلی و خشن اعراب بوده و دیگر اینکه اسلام مربوط به حوزه خصوصی است. اما انقلاب اسلامی ایران ثابت کرد که اولا اسلام دینی زنده و پویا است، ثانیا احکام آن جهانشمول بوده و هرگز محدود به یک منطقه و قوم ونژاد خاص نبوده و نیست و ثالثا اسلام فقط مربوط به حوزه خصوصی نبوده و کاملا به حوزه عمومی تعلق دارد و اینها همه با مکتب اهل بیت علیهم السلام همخوانی و هماهنگی دارد و بلکه منتج از مکتب اهل بیت (ع) است.
لاریجانی در خصوص جریان بیداری اسلامی گفت: جریان بیداری اسلامی از روز اول انقلاب پدیدار شد و انقلاب اسلامی ایران خواسته و ناخواسته تبدیل به الگویی برای همه کشورهای منطقه قرار گرفت که به انحاء مختلف به ستوه آمده بودند و هرچقدر ما در این راه موفقتر میشویم، موتور بیداری اسلامی قویتر میشود.
نماینده ادوار گذشته مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران به یک کابوس عظیم برای غرب تبدیل شده است گفت: غرب به شدت از الگو شدن ایران در منطقه بیمناک است. تجربه ما در ابتناء یک نظام سیاسی مدنی بر پایه عقلانیت اسلامی آنچنان موفق بوده است که آنها نمیتوانند آن را نادیده بگیرند چرا که اگر ما مثل طالبان بودیم آنها هرگز با ما کاری نداشتند اما ما توانستیم یک کشورمدرن و پیشرفته در منطقه شویم که اکنون در همه زمینهها حرف نخست را میزنیم.
لاریجانی آنگاه به تشریح برنامههای غرب برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران پرداخت و گفت: غرب در سه محور به مقابله با انقلاب اسلامی پرداخته است که محور اول ازاله حق حکومت است. آنها رسما از اینکه ما چنین نظامی را برپایه عقلانیت اسلامی برپا کردهایم و در آن هم دموکراسی داریم، هم احکام اسلامی داریم و هم پیشرفت علمی داریم خشمگین هستند، حال آنکه حق داشتن نظامی بر پایه عقلانیت اسلامی حق مسلم ماست و حتی از حق انرژی اتمی هم مسلمتر است و این حق ما است که بتوانیم زندگی جمعی خودمان را براساس تفکر اسلامی تنسیق کنیم.
دبیر ستاد حقوق بشر محور دوم تقابل غرب با انقلاب اسلامی را در خصوص حق توسعه دانست و گفت: جلوگیری از توسعه ایران برای غربیها امر بسیار مهمی است. آنها به صراحت معتقدند که ما نباید از حد مشخصی بیشتر توسعه پیدا کنیم. آنها حتی این روزها دانشجویان ما در کشورهای غربی را به بهانههای واهی مربطو به مسئله هستهای از تحصیل در علوم عالیه و پیشرفته منع میکنند یا برای آنها محدودیت درست میکنند حال آنکه پیشرفت ما در علوم و فنون بسیار مهم است چرا که در اقامه نظام مبتنی بر عقلانیت اسلامی برای ما بسیار ضروری است.
لاریجانی سومین محور در مهار جمهوری اسلامی را ایجاد انحراف در جهان اسلام و ارائه نسخه بدلی دانست و گفت: این نسخه بدلی برای آنها خیلی مهم است و در چنین شرایطی جهان اسلام باید وضعیتش را بهتر از هر زمان دیگری بشناسد چرا که نیروهای زیادی هم اکنون در جهان اسلام سرخوردهاند و جانشان به لب آمده است و غرب نگران است که این نیروی عظیم به سمت انقلاب اسلامی ایران گرایش پیدا کنند لذا برای منحرف کردن آنها از این گرایش نسخهای بدلی برای آنها پدید آورده است.
دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به اینکه اصل و اساس موفقیت الگوی انقلاب اسلامی پیروی از مکتب اهل بیت علیهم السلام بوده است گفت: شما ببینید در مصر مردم انقلاب کردند و مدت کوتاهی اخوان المسلمین به قدرت رسید اما نگاه کنید که آنها چه چیزی به مردم خود عرضه کردند.
لاریجانی افزود: مردم مصر با دو گزینه مواجه شدند یا مانند ترکیه کاملا سکولار شوند و یا نظامی مبتنی بر سلفیگری را بپذیرند و نهایتا مردم مصر هر دو را رد کردند. این دقیقا همان خلاء بزرگی است که جهان اسلام با آن روبروست و فقط مکتب اهل بیت علیهم السلام میتواند آن را پر کند و غرب هم درست از همین جا احساس خطر کرده و قصد دارد با نسخههای بدلی مانع از فهم وضعیت دقیق از سوی مسلمانان شود.
لاریجانی با اشاره به گروه تکفیری و تروریستی داعش به عنوان یکی از این نسخههای بدلی غرب ساخته برای ایجاد انحراف در جهان اسلام گفت: این فرایندی که شما میبینید امثال داعش در آن ظهور کرده و پرچمدار شدهاند بخشی از یک استراتژی حساب شده است و فوایدی برای غرب دارد که بدیهیترین آن این است که داعش گروههای فعال و توانمند در جهان اسلام را جذب میکند و انرژی انها را به سمت دیگری هدایت میکند و مثلا به جای اینکه این انرژی در راه مبارزه با اسرائیل، حکومتهای استبدادی و سلطه غرب صرف شود به سمت شیعه هدایت میشود.
دبیر ستاد حقوق بشر در جمع بندی سخنرانی خود با اشاره به شرایطی که به خاطر ظهور نسخههای بدلی در جهان اسلام پدید آمده است گفت: شرایط امروز دنیا فرصت مغتنمی را برای معرفی و تبیین مکتب اهل بیت علیهم السلام فراهم آورده است که همه ما و شما علما، فضلا و طلاب باید از آن به نحو احسنت استفاده کنیم.
لاریجانی افزود در تاریخ معاصر هیچ فرصتی مانند اکنون فراهم نبوده است که براساس آن بتوانیم تفاوت مکتب و اندیشه اهل بیت علیهم السلام را به دنیا و جهانیان نشان دهیم ولی الان این فرصت فراهم شده است و مردم جهان به خوبی میتوانند تفاوت مکتب اهل بیت (ع) و سایر برداشتها از اسلام را دریابند.
انتهای پیام/