وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان که به منظور شرکت در شصت و یکمین اجلاس کشورهای عضو منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت به تونس سفر کرده است، در جلسه ای که با حضور کشورهای گروه جی 5 تشکیل شد بر ضرورت تشدید سیستم های نظارتی در مرزها برای پیشگیری از ورورد بیماری های واگیر تاکید کرد.

به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا، دکتر سیدحسن هاشمی در این جلسه طی سخنانی با بیان اینکه گروه ۵ نمونه بارزی از همکاریهای جنوب - جنوب است، یادآور شد: این گروه با همکاری کشورهای افغانستان، عراق، پاکستان، جمهوری اسلامی ایران و دفتر منطقه‌ای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت WHO) -EMRO) با هدف اجرایی نمودن مقررات بهداشتی بین المللی مصوب سال ۲۰۰۵ (IHR ۲۰۰۵) تشکیل شده است. 

وزیر بهداشت، ارتقاء امنیت بهداشت عمومی و عملیاتی نمودن مقررات بهداشتی بین المللی ۲۰۰۵ (IHR ۲۰۰۵) را دو محور اصلی مورد بحث در جلسه گروه جی ۵ عنوان کرد. 

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در روزهای آخر سپتامر ۲۰۱۴ میزبان اجلاس گروه جی ۵ با شرکت کار‌شناسان عالی رتبه از کشورهای عضو این گروه بوده است، خاطرنشان کرد: این اجلاس فرصت بی‌نظیری را برای شرکت کنندگان در راستای تبادل تجربیات مفید کشورهای عضو منطقه EMRO فراهم می‌آورد. 

دکتر هاشمی در ادامه از همکاری دفا‌تر اروپایی و شرق مدیترانه سازمان جهانی بهداشت و نیز سازمان خواروبار کشاورزیFAO)) به دلیل ایجاد این فرصت و پیگیری‌های جدی آن‌ها در این خصوص قدردانی کرد. 

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: موضوع مشترک بیماری‌های واگیر در کشورهای عضو گروه جی ۵ و لزوم به کارگیری مقررات بهداشتی بین المللی ۲۰۰۵ در مبادی مرزی و خصوصا «عبور از مرزهای زمینی، دارای اهمیت به سزایی بوده ونمی توان از آن غفلت کرد. 

وی افزود: ظهور تهدیدات و شیوع بیماری‌هایی مانند آنفلوانزای همه گیر ۲۰۰۹، بیماری سل مقاوم به درمان، فلج اطفال، ابولا و کرونا ویروس، یاد آور اهمیت بکار گیری مقررات بهداشتی بین المللی هستند. 

دکتر هاشمی با یادآوری اینکه تعداد در حال رشد سفر‌ها و تجارت‌ها و همچنین مسافران غیر قانونی که از مرزهای ما عبور می‌کنند، کشورهای ما را آسیب پذیر کرده و باعث بروز تهدیداتی برای بهداشت جامعه خواهد شد، تصریح کرد: ضرورت دارد تا اعضای گروه جی ۵ همکاری‌ها و ظرفیت‌های مرزی خود را افزایش داده و برای ارتقاء این همکاری، از سیستم نظارتی مناسب‌تر همراه با عملیات یکپارچه هشداردهی، آمادگی و پاسخ دهی برای تهیه برنامه‌های احتمالی و برقراری خدمات پیشگیری در مرز‌ها، بهره‌مند شوند. 

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: گروه جی ۵ چارچوب بسیار خوبی برای تحقق این اهداف را فراهم می‌نماید. 

دکتر هاشمی افزود: همکاری‌های درون کشوری تنها مکانیزمی است که از طریق آن قادر خواهیم بود تهدیدات بهداشت عمومی و نگرانی‌های مشترک را کنترل و پیشگیری کنیم. 

وی با تاکید بر اینکه ما مسئولیت‌ها را تقسیم کرده‌ایم و نیازمند آن هستیم که در منطقه خود به ورای بیماری‌های واگیر دار حرکت کنیم، تصریح کرد: قویا» باور دارم که با تلاش بی‌وقفه شما در متحدسازی وزارت‌های بهداشت کشورهای گروه جی ۵ چنین دستاوردی دور از انتظار نخواهد بود. 

دکتر هاشمی خاطرنشان کرد: ما کشورهای عضو گروه جی ۵ باید قدم‌های موثرتری به جلو برداشته و فعالیت‌های عملی بیشتری را در سال‌های آتی در جهت امنیت بهداشت عمومی در مرزهای مشترک خود به انجام رسانیم. 

وزیر بهداشت در ادامه به وزرای بهداشت کشورهای گروه جی ۵ پیشنهاد داد: کار‌شناسان رسمی خود را از وزارتخانه‌های مرتبط بهداشت جهت همکاری در دبیر خانه گروه جی ۵ منصوب و به دبیرخانه معرفی نمایند. 

وی یادآور شد: این کار‌شناسان می‌توانند به صورت حضوری و یا مجازی، هر سه ماه یکبار در یکی از کشورهای عضو با یکدیگر ملاقات داشته و گزارش پیشرفت و دستور کار جلسات وزاری بهداشت گروه جی ۵ را در راستای اهداف مجمع جهانی سلامت و کمیته منطقه‌ای تهیه نمایند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.