آئین‌نامه مراحل تاسیس واحدهای برون مرزی در دومین جلسه شورای راهبردی بین الملل دانشگاه آزاد به تصویب رسید.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران ، در دومین جلسه شورای راهبردی بین الملل دانشگاه آزاد که با حضور حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد برگزار شد و آئین‌نامه مراحل تاسیس واحدهای برون مرزی به تصویب رسید.

در ابتدای این نشست سید جواد انگجی معاون امور بین‌الملل دانشگاه آزاد به ارائه گزارشی از سفر خود به کشورهای اوگاندا، روسیه و تاجیکستان پرداخت و گفت: در سه کشور مطرح شده شرایط همکاری‌های علمی، پژوهشی و آموزشی و امکان تاسیس واحدی از دانشگاه آزاداسلامی مورد بررسی قرار گرفت.

 انگجی با اشاره به سفر اخیر خود به کشور اوگاندا، گفت: این کشور با توجه به شرایط اقلیمی خود، خواهان انعقاد تفاهمنامه‌های همکاری در زمینه کشاورزی و ایجاد کلینک دندانپزشکی هستند.

وی همچنین به ارائه گزارشی از سفر خود به کشور روسیه و گفت‌وگو با مسئولان دانشگاه راشین نیو برای همکاری‌های بیشتر پرداخت.

انگجی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 100 دانشجو متقاضی برای گذراندن دوره‌های تحصیلی در واحد آکسفورد ثبت نام کرده‌اند، گفت: خوشبختانه از برگزاری دوره‌های آموزش زبان انگلیسی در این واحد استقبال خوبی شده است.

وی همچنین شیوه نامه جذب دانشجوی رشته زبان در واحد آکسفورد را مطرح کرد.

معاون امور بین الملل پیشنهاد داد که با توجه به عدم وجود معاونت بین الملل در واحد‌ها برای پیگیری مناسب امور بین الملل در همه استان‌ها شورای بین المللی استان راه اندازی شود و همچنین شورای راهبردی بین‌المللی جایگزین شورای سیاستگذاری شود.

وی در این جلسه به ارائه گزارشی در مورد جذب دانشجویان خارجی در واحدهای دانشگاه آزاد پرداخت و گفت: جذب دانشجویان خارجی از تعداد 32 نفر در سال 92 به 257 نفر افزایش یافته است که این روند جذب در حال افزایش بوده و مطلوب ارزیابی می‌شود.

معاون امور بین الملل دانشگاه آزاد درباره مراحل تاسیس واحدهای برون مرزی گزارشی را ارائه کرد که پروسه آن شامل ارائه پیشنهاد تاسیس واحد به شورای راهبردی بین المللی، پیشنهاد واحد پشتیبان، پیش بینی فردی مسئول برای راه اندازی و اخذ مجوز‌های لازم و تامین امکانات، تهیه گزارش توجیهی، ارائه گزارش به شورای راهبردی است که با موافقت اعضا به تصویب رسید.

 آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی برای تاسیس پایگاه علمی در کشورهای مختلف

میرزاده پس از شنیدن گزارش‌های معاونت امور بین الملل، همکاری با کشور روسیه را بسیار مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: این کشور در زمینه علوم پایه و فناوری در سطح بالایی قرار دارد به گونه ای که می‌توان گفت در علوم پایه، نسبت به کشورهای اروپایی چندین سال جلوتر است.

وی با بیان اینکه جذب دانشجو در کشور روسیه از اولویت های اصلی ما نخواهد بود، افزود: دانشگاه آزاداسلامی می تواند زمینه انجام تحقیقات پیشرفته در رشته‌های خاص را پس از هماهنگی با نظارت و رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران و اخذ مجوزهای لازم از وزارت علوم آن کشور ساماندهی کند.

رئیس دانشگاه آزاداسلامی در ادامه خاطر نشان کرد: دانشگاه آزاداسلامی این آمادگی را دارد که در هر کشوری که فعالیت علمی، اقتصادی و فرهنگی در آن توجیه پذیر باشد پایگاه علمی و یا واحدی را تاسیس کند، از سوی دیگر واحدهای بین الملل اگر زیان ده باشند احتمال تعطیلی آنها وجود دارد.

میرزاده درباره نحوه همکاری با کشور اوگاندا، گفت: با توجه به اقلیم و ویژگی‌های این کشور می‌توانیم به ویژه در زمینه همکاری‌های پژوهشی واحدی پژوهشی کوچکی در این کشور با همکاری واحد خوراسگان که در این مورد سابقه فعالیت دارد،  تاسیس کنیم.

وی در زمینه تدریس به زبان انگلیسی در واحدهایی که دانشجوی خارجی دارد، با توجه به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد.

غریبی معاون آموزشی دانشگاه آزاد نیز در این نشست به ارائه پیشنهادهایی برای گسترش فعالیت‌های بین الملل پرداخت و گفت: قبل از آغاز مذاکرات بین الملل باید نقشه راهی تدوین شده و در آن نحوه همکاری، چگونگی تامین اعضای هیات علمی، نحوه جذب دانشجو، زبان تدریس شده مشخص شود.

همچنین پیشنهاد می‌شود در کنار هر واحد بین الملل و پیش از تاسیس آن دپارتمانی برای شناخت کشور مقصد تاسیس شود.

ابراهیم واشقانی فراهانی معاون پژوهشی دانشگاه آزاد در این نشست گفت: مخاطبان ما در کشورهای مختلف باید کاملا شناسایی شوند تا همکاری‌های پایداری ایجاد شود.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.