خواجهامینیان ادامه داد: خاصیت فتوکاتالیستی باعث می شود در اثر تابش نور به سطح، آلاینده های آلی سطح با اکسیژن هوا تجزیه شده و از آن بلند شود همچنین خاصیت آبگریزی از پهن شدگی قطره آب روی سطح جلوگیری میکند و این پدیده باعث می شود با غلطش قطره آب روی سطح آلاینده های سطح را با خود ببرد.
وی با بیان اینکه نمونه کاشی ساخته شده در دانشگاه یزد دارای خاصیت آبگریزی است، عنوان کرد: لایه آب روی سطح آن نسبت به نمونه معمولی کمتر پخش می شود و برای اندازهگیری این خاصیت زاویه تماس قطره آب با سطح اندازهگیری میشود و آزمایشها نشان میدهد پس از بهینه سازی سطح با لایه نانومتری زاویه تماس قطره با سطح از 35 درجه به حدود 77 درجه میرسد.
مجری طرح ساخت کاشیهای خودتمیز شونده اضافه کرد: با توجه به اینکه این کاشیها دارای خاصیت میکروب زدایی نیز هستند، میتوانند برای تمیز ماندن سطح، جلوگیری از لک پذیری و نیز جلوگیری از رشد قارچ و باکتری در اماکن عمومی، استخرها و سرویس های بهداشتی استفاده شوند.
خواجهامینیان یادآور شد: با توجه به استعداد ویژه استان یزد در صنعت کاشی و سرامیک، امیدواریم استان یزد از پیشروان این فناوری در کشور باشد.
وی تصریح کرد: فناوری ساخت نانورنگدانههای سرامیکی نیز فناوری دیگری است که به صنعت کاشی و سرامیک ارتباط دارد و با توجه به رایج شدن فناوری چاپ دیجیتال در صنعت سرامیک ایران، کشور به واردات نانورنگدانه های سرامیکی نیازمند است.
این مسئول ادامه داد: در حال حاضر آزمایشگاه نانوفیزیک و مغناطیس به این فناوری وارد شده و امیدواریم بتوانیم در آیندهای نزدیک دستاوردهای خوبی در این زمینه گزارش کنیم همچنین با رایزنی که با برخی دیگر از مراکز علمی - پژوهشی کشور انجام شده، آنها علاقمند هستند نمونههای ساخته شده خود را در شرایط واقعی صنعت سرامیک آزمایش کرده و یا در این زمینه با دانشگاه یزد همکاری کنند.
خواجهامینیان ابراز امیدواری کرد: با تمهیداتی که توسط
مسئولان دانشگاه یزد و دیگر مراکز علمی و فناوری استان اندیشیده می شود،
شرایطی فراهم شود که پیشرفت موثری در حوزه فناوری در صنایع لعاب، کاشی، سرامیک، رنگدانه و شیشه در استان یزد انجام گیرد.
انتهای پيام/ش