به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، حسن پلارک افزود: این درب که از محرم سال گذشته در ساوه در دست ساخت است، 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی با اشاره به اقدامات و برنامه ریزی کمیته صنعتی و هنری ستاد در این زمینه گفت: هنرمندان همکار این کمیته طراح باب الراس الشریف هستند که با نظارت طرف عراقی روند اجرای آن رو به پایان است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با بیان اینکه عملیات انجام شده در فرآیند ساخت این درب از سوی استادکارانی از جای جای کشور از جمله دکتر اسکندرپور انجام می شود ادامه داد: قلم زنی دربها را هنرمندان اصفهانی اجرا کرده اند و گره چینی توسط استاد محمودی ساوجی، نجاری استاد کفیلیها و خاتم کاری بر عهده استاد ملک پور و میناکاری بدست بدرالسماء بوده است و در مجموع 10 استادکار و 35 هنرمند دست اندرکار ساخت این اثر هستند.
وی در خصوص ابعاد و ویژگیهای دربها اظهار داشت: این درب که با 4.5 متر مکعب چوب ساج، 800 کیلوگرم مس و برنج، 400 کیلوگرم استیل ، 10 مترمربع شیشه و 3200 گرم طلا ساخته می شود، 4.27 متر ارتفاع و2.84 متر عرض دارد. علاوه بر القاب روی درب ،در حاشیه آن اشعاری در مدح علمدار کربلا میناکاری شده است.
پلارک در پایان خاطر نشان کرد: از فرآیند عملیات ساخت تنها مراحل آبکاری و مونتاژ نهایی باقی مانده است که امیدواریم طی 40 روز آینده به اتمام برسد.
انتهای پیام/